افزایش آمار ابتلا و بستری بیماران کووید۱۹ درکشور
هفته گذشته(از شنبه چهارم تیر ماه تا جمعه دهم تیر ماه ۱۴۰۱)، ۲۶۶بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹درکشور، شناسایی و ۴۳۳نفر آنها در بیمارستان‌ها بستری شدند و ۱۱بیمار مبتلا به این بیماری نیز جان خود را از دست دادند. بر اساس این آمار، موارد بستری و سرپایی ناشی از کووید در کشور طی یک هفته سه برابر شده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در هفته اول تیر ماه ۱۴۰۱مصادف با هفته ۱۲۳همه‌گیری کرونا در کشور، کاهش یا ثبات بیماران بستری کرونا در ۲۱استان کشور، افزایش در پنج استان کشور و افزایش مختصر در پنج استان دیگر گزارش شده است.

حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم با اشاره به وضعیت بیماری کرونا در ایران، اظهار کرد: شواهد متعدد اپیدمیولوژی حاکی از افزایش خیزش مجدد اپیدمی در کشور است، در حالی که دو هفته پبش عمده موارد اپیدمی در آمریکای جنوبی بود اما به سرعت جغرافیای اپیدمی تغییر و به آسیا و به‌ویژه منطقه ما، غرب آسیا و منطقه مدیترانه شرقی کوچ کرده است؛ طوری که تقریبا تمامی کشورهای منطقه این روند افزایشی را به سرعت شاهد هستند. وی افزود: در این شرایط شاخص‌های مرگ و بستری یا رنگ‌بندی شهرها که از اساس غیرعلمی هستند ما را گمراه خواهند کرد. پس اولین کاری که باید انجام داد، تقویت بیماریابی فعال با افزایش تست در جمعیت عمومی به ویژه در مبادی ورودی کشور و مکان‌های پرخطر است.

این اپیدمیولوژیست با اشاره به ایام حج تأکید کرد: اکنون با توجه به ایام حج و بازگشت زائران عتبات، لازم است اقدامات ویژه برای زوار و سایر مسافرانی که به کشور بازمی‌گردند انجام شود. در مدیریت اپیدمی کووید ۱۹ هنوز سؤالات بی‌پاسخ فراوانی برای تحلیل وضعیت و برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری داریم. ما هنوز نمی‌دانیم عوارض احتمالی واکسن‌هایی که تزریق کرده‌ایم چه بوده است؟ سطح ایمنی مردم برای مقابله با بیماری چقدر است؟ واریانت غالب یا واریانت‌های جدید دقیقا چه هستند؟ و هنوز با لجاجت از در اختیار گذاشتن داده‌های اپیدمی به محققان خودداری می‌شود و این داده‌ها در انحصار تعداد معدود و انگشت‌شماری است که دانش کافی برای تحلیل و استنتاج علمی از آنها را ندارند و هر کسی جز خود را نامحرم می‌دانند.

ذخیره استراتژیک

دکتر مصطفی قانعی، عضو کمیته واکسیناسیون کرونا با اشاره به اینکه خط تولید واکسن‌های ایرانی کرونا متوقف شده است، گفت: دلیلی وجود ندارد وقتی مصرف نداریم، تولید صورت گیرد. تولیدکنندگان هم این توانایی را دارند تا به محض ثبت سفارش واکسن، مجددا تولید را از سر بگیرند. وی درباره میزان ذخیره واکسن کرونا در کشور، اظهار کرد: بیش از ۴۰میلیون دز واکسن کرونا ذخیره استراتژیک داریم. در صورتی که لازم باشد، روند واکسیناسیون گسترده‌ای مشابه ماه‌های قبل انجام شود، ذخیره مناسبی داریم و زیرساخت تولید هم به شرایط بسیار خوبی رسیده است و دیگر چالشی در این زمینه نخواهیم داشت.

نسخه مناسب چاپ