پیش از این، عرضههای املاک وزارت دفاع، وزارت راه و شهرسازی و بانک اقتصاد نوین در بورس کالا با موفقیت انجام شده بود.
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، مدیریت پذیرش و بازاریابی بورس کالای ایران در اطلاعیهای اعلام کرد: فروش ملک تجاری متعلق به بانک ملت که عرضه کننده آن شرکت توسعه بازاریابی و فروش است، پس از بررسی مدارک و مستندات در جلسه اخیر کمیته مربوطه در ششم تیر ١۴٠١ مورد تصویب قرار گرفت.
اطلاعات امیدنامه ملک مذکور نشان می دهد نوع کاربری آن، تجاری بوده و در تهران، خیابان شهید نامجو، واقع شده است.
در جزئیات پذیرش عرضه آمده است: مساحت عرصه ١١۴ مترمربع و مساحت عیان ٢٨٢ متر مربع و مستحدثات، ابنیه و تاسیسات در این ملک شامل زیرزمین، یک واحد انبار تجاری و طبقه همکف یک واحد تجاری و نیم طبقه تجاری داخل مغازه بوده و روش عرضه ملک مذکور به صورت یکجا و در بازار فرعی بورس کالا خواهد بود.
طبق این گزارش، کارشناسان و فعالان بازار سرمایه همواره به برتری فروش املاک با سازوکارهای شفاف در بورس کالا نسبت به مزایده های سنتی تاکید دارند.
از نظر آنان یکی از مهمترین مزیت های معامله املاک و مستغلات نهادهای دولتی و دستگاه های اجرایی و
بانک ها و همینطور شهرداری ها در بورس کالا، ایجاد شفافیت در فرآیند انجام معاملات است چرا که مکانیزم کشف نرخ در بورس کالا به صورت حراج بوده و قیمتهای متقاضیان خرید قابل رصد برای عموم است.
ضمن اینکه در هنگام پذیرش ملک پیش از برگزاری حراج هم دقت کافی در مستندات و مالکیت املاک توسط بورس کالا صورت میگیرد و تمامی این مستندات برای عموم قابل رویت بوده و از این طریق افرادی که تمایل به خرید داشته باشند از صحت مستندات املاک مطمئن خواهند شد. محمد مخبر معاون اول رییس جمهوری اواخر مهر پارسال بخشنامه اجرایی تامین منابع مالی دولت از طریق فروش اموال و املاک مازاد را با هدف بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های بورس کالا در حوزه فروش املاک و مستغلات مازاد نهادها و سازمان ها را به دستگاه های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری ابلاغ کرده بود.
در بند دوم این بخشنامه بر استفاده از ظرفیت بورس کالا برای فروش اموال مازاد دولت تاکید شده و در آن آمده بود: استانداران موظف هستند با تشکیل کارگروه شناسایی و مولدسازی در استانها به صورت مستمر نسبت به شناسایی اموال و املاک مازاد در اختیار دستگاه های اجرایی اقدام و پس از صدور مجوز توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی، مراتب را پیگیری کنند که منجر به مولدسازی این اموال و املاک مازاد یا فروش از طریق عرضه در بورس کالا یا مزایده عمومی و واریز منابع حاصل از مولدسازی یا فروش به ردیف درآمدی مربوط شود.
پیش از این، عرضههای موفق املاک وزارت دفاع، وزارت راه و شهرسازی و بانک اقتصاد نوین در بورس کالا انجام شده بود حال باید منتظر ماند پس از بانک ملت، کدام یک از دستگاه های اجرایی و یا بانک ها از
ظرفیت های بورس کالا در جهت فروش آسان و شفافیت املاک مازاد خود استفاده می کنند.
خبر دیگر اینکه بازار گواهی سپرده بورس کالا در هفته منتهی به دهم تیر، با ثبت معامله حدود ۳۶ میلیون اوراق مبتنی بر کالا، افزایش ۴۲ درصدی را در حجم و ۱۳ درصدی را در ارزش تجربه کرد.
این رشد درمقایسه با ارزش معاملات هفته منتهی به سوم تیر که نزدیک به ۴۵۹ میلیارد تومان و حجم معاملات گواهی سپرده ۲۵ میلیون و ۱۸۷ هزار و ۴۵۶ ورقه بهادار مبتنی بر کالا گزارش شده بود، میباشد.
برپایه این گزارش، در جریان معاملات هفته گذشته در بازار مالی بورس کالا، همچنین دو میلیون و ۱۹۳ هزار گواهی سپرده سکه طلا در حالی دست به دست شد که این دارایی پایه با ثبت ارزش نزدیک به ۳۲۰ میلیارد و ۸۰۳ میلیون تومان صدرنشین شد و از نظر ارزش معاملات در جایگاه نخست و از نظر حجم معاملات پس از سیمان و زعفران، در جایگاه سوم ایستاد.
این دارایی به ترتیب ۶ درصد از حجم کل و ۶۲ درصد از ارزش کل معاملات هفته گذشته را به خود اختصاص داد.
همچنین عنوان برتر معاملات هفته قبل به لحاظ حجم همچون هفتههای گذشته به سیمان با ثبت معامله ۳۰ میلیون و ۲۷۰ هزار گواهی سپرده، تعلق گرفت و ارزش معاملات این دارایی به بیش از ۲۲ میلیارد و ۸۴۹ میلیون تومان رسید.
در هفته گذشته همچنین دو میلیون و ۴۵۹ هزار و ۴۲۰ گواهی سپرده زعفران نگین به ارزش بیش از ۱۰۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان مورد معامله قرار گرفت که این دارایی پایه از نظر حجم با سهم ۷ درصدی و از نظر ارزش با سهم ۲۰ درصدی از کل معاملات رتبه دوم در هر دو آیتم را کسب کرد.
ارزش معامله ۶۴۰ هزار و ۱۸ گواهی سپرده شیشه هم از رقم ۶۶۷ میلیارد و ۹۱۷ میلیون تومان فراتر رفت و این دارایی با سهم ۱۳ درصدی از کل ارزش معاملات، مقام سوم را بعد از سکه طلا و زعفران به نام خود کرد.
در نماد معاملاتی برنج طارم مقدار ۶۰۰۵ گواهی سپرده میان معامله گران دست به دست شد و ارزش تقریبی ۵۲۳ میلیون تومان را در پی داشت.
بر پایه سه دارایی پسته، زیره و میلگرد در هفته قبل و در مجموع ۳۵۰ هزار و ۱۰۲ گواهی سپرده معامله شد و ارزش نزدیک به شش میلیارد و ۳۴ میلیون تومان را رقم زد.