عرفان خسرویان در سفر به یزد در جمع خبرنگاران افزود: آموزشهای فنی و حرفهای بر خلاف آموزشهای نظری بسیار گرانقیمت است، اما سرانه بودجهای که برای آموزش دانشجویان مهارتی در نظر گرفته شده، حدود یک سوم آموزش دانشجویان نظری است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور اظهارداشت: یکی از مهمترین برنامههای ما اصلاح بودجه نظام آموزشی در سال آینده است، به گونهای که سرانه دانشجویان مهارتی به ۲ برابر دانشجویان فنی و حرفهای افزایش پیدا کند.
وی با تاکید بر این که مطابق با برنامهریزی و چشمانداز کشور باید حداقل ۳۰ درصد آموزشهای کشور مهارتی شود، گفت: برای تحقق این برنامه باید بتوانیم سرانه دانشجویان مهارتی را افزایش و به این ترتیب کیفیت این آموزشها را ارتقا دهیم.
خسرویان با بیان این که بهروزرسانی تجهیزات و کارگاهها اقدام دومی است که باید انجام شود،گفت: به همین دلیل نیاز است که اعتباری برای کارگاههای عملی تخصیص پیدا کند و برآورد ما برای این منظور در حدود ۵ هزار میلیارد تومان است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور با تاکید بر این که تجهیزات فنی اهمیت بسیار زیادی دارد، گفت: در حال رایزنی هستیم که این اعتبار را از ماده ۱۸ جذب و کارگاهها را برای این منظور تجهیز کنیم یکی از موضوعات بسیار مهمی که در کشور باید مورد توجه قرار گیرد، تدوین اطلس شغلی مهارتی کشور است و این موضوع به وسیله بررسی آینده کشور و جهان و همچنین احصای کامل نیازهایی است که در این حوزه داریم، برای این کار ۳برنامه بسیار مهم در نظر گرفته شده است که بتوانیم به وسیله نظام صلاحیت حرفهای، نظام طبقهبندی مشاغل و نظام رصد مشاغل و مهارتها به چنین سندی دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه ورودی دانشگاهفنیو حرفهای از هنرستانها است و ممکن است بسیاری از آموزشهایی که در هنرستانها ارائه میشود با مشاغلی که در دههآینده ایجاد میشود همگرایی نداشته باشد، افزود: در این بخش رصدخانه مهارت میتواند در بهروزرسانی آموزشهایی که در هنرستانها و دانشگاه فنی و حرفهای ارائه میشود و تطابق آنها با نیازهای آینده کشور با مشاغل، نقشآفرینی
کند.