به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)؛ این کمیته به دبیری مرکز پژوهشهای سازمان بورس و اوراق بهادار و متشکل از اعضای هیئت مدیره سازمان بورس، مدیران عامل بورس تهران و فرابورس و با عضویت علی رضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و علی وحدت معاون صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری تشکیل شده است.
شایان ذکر است، در این نشست، روشهای ورود شرکتهای دانش بنیان به بازار سرمایه از طریق vc و pe و سایر الگوها بررسی و مزیت حضور صنایع دانش بنیان که پتانسیل رشدهای جهشی در سودآوری را در دل خود دارند، بررسی شد؛ همچنین به موضوعاتی مانند اعمال داراییهای نامشهود و مدیریت منابع انسانی در دارایی شرکتها و پذیرش پرداخته شد.
خبر دیگر اینکه مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس و اوراق با ابلاغ مصوبهای از افزایش نقدینگی بهواسطه کارمزدها در شرکتهای کارگزاری خبر داد.
منوچهر میرزایی با اشاره به ابلاغیه جدید این مدیریت به تمامی شرکتهای کارگزاری اظهار کرد: بخش نخست این ابلاغیه به مصوبه کاهش میزان مکسوره از درآمد ناشی از کارمزد معاملات متعلق به شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس ایران، سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و شرکتهای کارگزاری به منظور انتقال به حساب صندوق سرمایهگذاری مشترک توسعه یا تثبیت بازار سرمایه باز میگردد.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبات سال ۱۳۹۹ هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار ۵ر۳۷ درصد از کارمزد معاملات روزانه شرکتهای کارگزاری از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه کسر و به حساب صندوق توسعه بازار برای اهداف حمایتی از بازار سرمایه واریز میشد.
میرزایی با بیان اینکه بر اساس مصوبه حاضر ۵ر۳۷ درصد کارمزد به ۳۵ درصد تقلیل یافته، تصریح کرد: بر این اساس ۵ر۲ درصد از درآمد کارمزد کارگزاران کاهش پیدا میکند؛ به بیانی دیگر، نقدینگی بیشتری از کارمزدها در اختیار شرکتهای کارگزاری قرار میگیرد.
مدیر ارشد سازمان بورس با اشاره به بخش دوم این ابلاغیه، اظهار کرد: بخش دوم به نحوه و میزان ابطال واحدهای سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری مشترک توسعه بازار سرمایه توسط شرکتهای کارگزاری مرتبط است.
وی افزود: بر این اساس، طبق ماده ۱۴ و ۱۵ اساسنامه صندوق سرمایهگذاری مشترک توسعه بازار سرمایه، شرکتهای کارگزاری میتوانستند با مراجعه به مدیر صندوق، درخواست ابطال ۲۵ درصد از واحدهای سرمایهگذاری را ارائه و وجوه خود را دریافت کنند.
مدیر نظارت بر کارگزاران سازمان بورس تصریح کرد: جنبه دوم این مصوبه، به رویه اجرایی نحوه درخواست ابطال ۲۵ درصد واحدهای متعلق به شرکت کارگزاری اختصاص دارد و با این مصوبه به طور رسمی به شرکتهای کارگزاری اجازه داده شده است تا با مراجعه به مدیر صندوق درخواست ابطال بخشی از یونیتهایی که در صندوق توسعه دارند را در هر سال ارائه و نقدینگی خود را دریافت کنند.
از سوی دیگر سرپرست مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین گفت: حداکثر حجم هر سفارش خرید و فروش از روز سه شنبه ۲۱ تیر در نمادهای معاملاتی اختیار معامله افزایش خواهد یافت.
وحید مطهرینیا افزود: با توجه به رونق روزافزون بازار اختیار معامله بورس تهران، افزایش حجم معاملات و ارسال سفارشات با حجم بالا در این بازار، حداکثر حجم هر سفارش خرید و فروش از روز ۲۱ تیر در نمادهای معاملاتی اختیار معامله از ۱۰۰ واحد به ۱۰۰۰ واحد افزایش خواهد یافت.
سرپرست مدیریت عملیات بازار ابزارهای نوین مالی اضافه کرد: این تغییر بهمنظور رفع نیاز فعالان بازار اختیارمعامله و تسهیل انجام معاملات در این بازار و در جهت توسعه بازار مشتقه شرکت بورس اوراق بهادار تهران اتخاذ شده است.
به گفته مطهری نیا؛ اقدامات توسعهای بیشتر همچون افزایش تعداد سررسیدها، افزایش تعداد داراییهای پایه از نوع صندوق، افزایش نقدشوندگی از طریق بازارگردانی، توسعه زیرساختها جهت کاهش ریسکهای عملیاتی و بروزرسانی سامانه معاملات مشتقه در دستور کار بورس تهران قرار داشته که به مرور اقدامات توسعهای انجام شده در این زمینه عملیاتی خواهد شد.
همچنین یک کارشناس بورس با بیان اینکه رشد سهمهای کوچک در بازار سرمایه دو برابر شده است، گفت: امسال با مدیریت مصرف برق، ریسک تعطیلی کارخانههای فولادی و سیمانی ناشی از قطع برق تا حدی کاهش یافته است.