در دیدار رئیس کل بانک مرکزی ایران و وزیر توسعه اقتصادی روسیه، موضوعات محوری توسعه همکاری های پولی و بانکی و همچنین راهکارهای رفع برخی موانع و گسترش سرمایه گذاری مشترک بین تهران و مسکو مورد بررسی قرار گرفت و توافقات خوبی در این زمینه حاصل شد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، علی صالح آبادی که به مسکو سفر کرده است، در دیدار با معاون نخست وزیر روسیه از توافق بانک مرکزی دو کشور برای توسعه همکاری های پولی و بانکی خبر داد.
الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه هم در این دیدار توسعه مناسبات اقتصادی و سرمایه گذاری بین تهران و مسکو را یک اولویت و ضرورت دانست و ادامه داد روسیه در این زمینه آمادگی کامل دارد.
وی ادامه داد: زمینه های بسیار مناسبی برای گسترش همکاری های اقتصادی و سرمایه گذاری بین دو کشور وجود دارد و تفاهم بانک های مرکزی دو کشور به منظور فراهم کردن زمینه های لازم در این خصوص بسیار حائز اهمیت است.رئیس کل بانک مرکزی کشورمان در این سفر همچنین با وزیر توسعه اقتصادی و رئیس کل بانک مرکزی روسیه دیدار کرد.موضوعات مرتبط با سرمایه گذاری های مشترک دو کشور و همچنین راهکارهای رفع موانع و توسعه همکاری های پولی و بانکی فیمابین از مهمترین محورهای این گفتگوها بود.
در سفر رئیس کل بانک مرکزی کشورمان به مسکو همچنین مدیران ارشد برخی بانک های بزرگ روسیه با صالح آبادی ملاقات و در مورد گسترش روابط با بانک های ایرانی گفتگو کردند.
ترانزیت ۱۰ میلیون تن کالای روسیه از طریق ایران
خبر دیگری حاکیست مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از آغاز ترانزیت ۱۰ میلیون تنی کالا از روسیه از به کشورهای حاشیه خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند از طریق ایران خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه با افزایش ناوگان دریایی در جنوب و شمال ایران تبادل تجاری با کشورهای همسایه رشد چشمگیری خواهد داشت، گفت: هدف گذاری کرده ایم تا ۱۰ میلیون تن کالاهای ترانزیتی روسیه را از طریق ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند جابجا کنیم و در حال حاضر تبادل آغاز شده و نویدبخش افزایش ترانزیت از کشور است.
وی ادامه داد: در داخل کشور هم تلاش کرده ایم مشکلات مردم در بنادری که اقتصاد محلی و منطقهای را رونق میبخشند، حل کنیم و توسعه این بنادر را در دستورکار قرار داده ایم تا اقتصاد محلی به بهترین شکل رونق یابد و مردم از دریا استفاده بهتری داشته باشند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در مورد شناورهای مسافری دریایی، تجهیزات بندری و شناورهای رو- رو اعتباراتی در نظر گرفته شده است، از پیگیریها برای حذف ویزا با هدف سفر شهروندان به کشور کویت خبر داد و گفت: باید مشکلات موجود در زمینه صدور ویزا میان کشور ایران و کویت حل شود تا ارتباط میان مردم این دو کشور افزایش یابد و در این زمینه مذاکراتی با وزارت امور خارجه انجام و زیر ساختهای آن هم آماده شده است.وی ادامه داد: ارتباط دریایی سه روز در هفته بندر خرمشهر با کشور کویت عامل افزایش تبادل اقتصادی میان ایران و کویت است و یاعث رونق تبادل تجاری آنها خواهد شد و تجار ایرانی میتوانند با سه ساعت دریانوردی، شهروندان را به همراه خود به مقصد کویت ببرند و همزمان یک سفر تجاری و تفریحی ایجاد شود.
توافق ایران و روسیه برای توسعه همکاریهای پولی و بانکی