ویتامین‌های ضد واریس
 

اگر دیواره سیاهر‌گ‌ها خاصیت ارتجاعی خود را از دست بدهد یا دریچه‌های آن ضعیف ‌شود، عارضه‌ای به‌نام واریس بروز می‌کند. واریس منجر به پیچ‌خوردگی و بزرگ شدن رگ‌‌‌‌‌ها و اختلال در گردش خون می‌شود. به این ترتیب برگشت خون از اندام‌های تحتانی به قلب به‌درستی انجام نمی‌شود و جمع شدن خون در سیاهرگ‌ها، تورم و پارگی عروق را به‌دنبال دارد.
با این حال بزرگترین تهدید برای سلامتی افراد مبتلا به واریس، تشکیل لخته خون در پاها و حرکت آن به سمت قلب و ریه است. به همین دلیل این افراد باید بیماری خود را جدی بگیرند.
گرچه عوامل مختلفی از جمله سابقه خانوادگی و سبک زندگی در بروز این اختلال دخیل است اما کارشناسان معتقدند که کمبود بعضی از ویتامین‌ها از جمله ویتامین ‏K‏ و ‏D‏ خطر ابتلا به واریس را افزایش می‌دهد.
ویتامین ‏K‏ یک ماده ضروری برای لخته شدن خون، التیام زخم‌ها و سلامت استخوان است و به تقویت دیواره عروق خونی کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده است که ویتامین ‏K2‎‏ با جلوگیری از رسوب کلسیم در رگ‌ها که یکی از عوامل زمینه‌ساز واریس است، به کاهش خطر ابتلا به واریس کمک می‌کند. همچنین این ویتامین باعث تقویت دیواره رگ‌های خونی و مویرگ‌ها می‌شود و از بزرگ شدن یا آسیب دیدگی آنها جلوگیری می‌کند.
ویتامین ‏D‏ هم با تأثیری که بر بهبود عملکرد رگ‌های خونی و جریان خون دارد، خطر ابتلا به واریس را کاهش می‌دهد.‏
سبزیجاتی مثل اسفناج، کلم پیچ، کاهو و کلم بروکلی، روغن‌های گیاهی، میوه‌هایی مانند زغال‌اخته و انجیر، تخم‌مرغ، پنیر، جگر، نخود و سویا منابع سرشاری از ویتامین ‏K‏ هستند. همچنین گرچه بهترین منبع تامین ویتامین ‏D‏ نور خورشید است، اما غذاهایی مثل ماهی‌های چرب از جمله سالمون و ساردین، گوشت قرمز، جگر و زرده تخم‌مرغ سرشار از ویتامین ‏D‏ هستند.

code

نسخه مناسب چاپ