حجتالاسلام مسیح توحیدی در نشست خبری رونمایی از محصول برخط با عنوان پایگاه جامع امیرالمومنین(ع) در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور، به وجه تمایز این محصول با سایر تولیدات مرکز که پیش از این با محوریت امیرالمومنین علیهالسلام تولید شده است، پرداخت و گفت: پایگاه جامع امیرالمومنین علیهالسلام محصولی برخط در خصوص حضرت علیبنابیطالب علیهالسلام است که سعی شده است در آن حتیالمقدور وجوه مختلف شخصیت امیرالمومنین علیهالسلام را به صورت برخط به مخاطب معرفی کند و همین خصوصیت برخطبودن، وجه تمایز آن با دیگر تولیدات مرکز در این خصوص به حساب میآید.
وی با اشاره به سابقه تولیدات مرکز در رابطه با امیرالمومنین(ع) افزود: نرمافزار دانشنامه علوی پیش از این در سال ۱۳۸۱ با محوریت نهجالبلاغه تولید و استقبال کاربران از این محصول باعث شد نسخه جدید آن را در سال ۹۸ تولید شود و در اختیار علاقهمندان قرار گیرد، سال ۹۹ نیز با توجه به ضرورت توجه به بستر موبایل، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی اپلیکیشن اندرویدی نهجالبلاغه را تولید کرد و به صورت رایگان در اختیار مخاطبان قرارداد. پایگاه جامع المومنین (ع) که امروز شاهد رونمایی آن هستیم نیز در ادامه این تولیدات مرکز و در بستر «وب» ایجاد و به مخاطبان ارائه شده است.
توحیدی در رابطه با بخشهای محوری پایگاه جامع امیرالمومنین(ع) اظهارداشت: نهجالبلاغه یکی از محوریترین بخشهای پایگاه است که با ارائه ۵ نسخه از آن، امکان مقایسه نسخ این کتاب شریف به همراه استفاده از صوت، متن و ترجمه نهجالبلاغه را برای پژوهشگران فراهم کرده است. ترجمه و شروح، بخش دیگر پایگاه است که در آن معتبرترین ترجمهها و شروح کتاب شریف نهجالبلاغه ذیل بخش نهجالبلاغه قابل دسترس است و همچنین نزدیک به ۴۰ ترجمه به ۷ زبان در این بخش در اختیار کاربران قرار دارد.
وی افزود: معجم موضوعی که امکان ورود به نهجالبلاغه از طریق موضوعات را فراهم میکند و بخش ادبیات که به مباحث لغوی، معانی و بدیع نهجالبلاغه پرداخته، از دیگر بخشهای پایگاه است که ذیل بخش نهجالبلاغه در دسترس قرار گرفته است.
توحیدی با بیان اینکه کلام امیرالمومنین(ع) منحصر به نهجالبلاغه نیست، ادامه داد: برای گسترش دسترسی به فرمایشات امیرالمومنین(ع) فراتر از آنچه سید رضی در نهجالبلاغه جمعآوری کرده است، بخشی با عنوان «کلامامیر» در پایگاه ارائه شده است که در آن دامنه وسیعی از بیانات حضرت شامل حدود ۷۴ هزار حدیث را در اختیار پژوهشگر قرار میدهد و همچنین بخش کتابخانه پایگاه با ارائه ۷۴۸ عنوان کتاب حول موضوع امیرالمومنین(ع)، بخش مقالات که دربرگیرنده ۱۰ هزار مقاله از مجلات علمی پژوهشی در رابطه با امیرالمومنین (ع) و بخش رویدادها مشتمل بر ۱۲۱۱ رویداد مربوط به حیات حضرت علی (ع)، از دیگر بخشهای فعلی پایگاه به حساب میآیند.
وی با اشاره به اقدامات پیشبینی شده برای آینده پایگاه تاکید کرد: در پایگاه جامع امیرالمومنین(ع) بخشهایی به صورت غیرفعال دیده میشوند که به زودی ارائه خواهند شد، از جمله این قابلیتها میتوان به بحث ولایت امیرالمومنین(ع)، فضایل امیرالمومنین(ع) در منابع فریقین و آیات نازل شده در شأن و منزلت حضرت علی(ع) اشاره کرد.