اخبار مجلس
مراحل اجرای آزمایشی کالابرگ الکترونیکی هرچه سریعتر طی شود

سرویس سیاسی – اجتماعی: نایب رئیس مجلس درباره استفاده از کالابرگ الکترونیکی، گفت: مجلس و دولت معتقدند که تزریق پول، تورم ایجاد می‌کند بنابراین موضوع کالابرگ، یعنی رساندن کالا به دست مصرف‌کننده، بهترین رویه است.

به گزارش خانه ملت، عبدالرضا مصری افزود : شرایط اقتصادی سخت است و مردم بیشتر از همه سختی را تحمل می‌کنند،لذا دولت باید تمهیداتی برای این موضوع داشته باشد. کار هم برای دولت و هم برای ملت از لحاظ اقتصادی سخت شده است که امیدواریم شرایطی ایجاد شود از این مرحله عبور کنیم.

وی با تاکید بر اینکه مجلس ۱۰۰درصد با کالابرگ موافق است ، اضافه کرد: با تزریق پول موافق نیستم اما باید به این نکته نیز توجه کرد که دولت فعلاً هیچ راهی ندارد چرا که سیستم اجرای این موضوع آزمایش نشده بود. هرچند زیرساخت‌ها در تئوری خوب بود اما آزمایش نشده بود تا زمانی هم سیستم آزمایش نشود، نمی‌توان آن را دفعتا اجرا کرد. امیدواریم مراحل آزمایش سریعتر سپری شود.

واکنش به لغو کنسرت‌های اخیر در اهواز

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در واکنش به لغو کنسرت های اخیر در اهواز گفت: وزارت‌ ارشاد پای مجوز خود برای برگزاری کنسرت دراهواز ایستاد و این اقدام ستودنی‌است. برخورد سلیقه‌ای به ویژه در استان‌ها ناپسند است.

به گزارش ایسنا، مجتبی توانگر در واکنش به لغو دو کنسرت در روزهای اخیر در اهواز اعلام کرد:صدور مجوز برای رویدادهای فرهنگی هنری مثل کنسرت یا اکران فیلم از اختیارات قانونی وزارت‌ ارشاد است وهمه دستگاهها به ویژه استانها باید از آن تبعیت کنند.

باید در برابر رفتارهای غیرقانونی ایستاد

رئیس کمیته امنیت کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها ی مجلس هم تاکید کرد: اینکه عده ای بخواهند با قانون شکنی و با ادعای انقلابیگری در جامعه دو قطبی ایجاد کنند، پذیرفتنی نیست و باید با آنان برخورد شود.

جلال رشیدی کوچی در گفتگو با ایسنا افزود: به طور کلی زمانی که متولی امر یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز برگزاری کنسرت را صادر می کند، یعنی این مجوز همراه است با هماهنگی لازم با فرماندار و ائمه جمعه. اگر شرایط حساس باشد تائید شورای تامین استان هم گرفته می شود. یعنی تمام این مراحل طی و سپس مجوز برگزاری کنسرت داده می شود. پس زمانی که مجوز صادر شده یعنی تمامی هماهنگی های لازم به عمل آمده است.

وی اظهارداشت : اینکه بعد از صدور مجوز شاهد لغو کنسرت باشیم ،تبعات بدی به همراه دارد. اینکه عده معدودی بخواهند قانون شکنی کنند و با داد و فریاد و چماق کشیدن جلو اجرای یک کنسرت را که فرآیند قانونی آن طی شده است بگیرند، در نظام جمهوری اسلامی معنایی ندارد. بدتر اینکه این افراد این رفتار را به اسم اسلام و دین و انقلاب انجام دهند.

نماینده مردم مرودشت در مجلس اضافه کرد: این رفتارها مطمئنا نتیجه عکس به دنبال دارد. این رفتارها از سوی هیچ گروهی پذیرفته شده نیست. اگر واقعا عده ای با عناوین مختلف سعی کرده باشند که در جامعه دوقطبی ایجاد کنند و با سرو صدا و چماق کشی قصد ممانعت از اجرای کنسرت را داشته اند، باید موضوع با جدیت بررسی شود. اگر مداحی پخش کرده باشند که عذر بدتر از گناه است. چراکه هر چیزی در نظام جمهوری اسلامی جایگاه خود را دارد.

رشیدی تاکید کرد: موسیقی جایگاه خود را دارد و مداحی و عزاداری برای اهل بیت(ع) نیز جایگاه خود را دارد و هیچکدام نباید نافی یکدیگر باشد. این رفتارها نادرست است که باید قطعا با آن برخورد شود. باید در برابر این رفتارهای غیرقانونی ایستاد وگرنه این رفتارها در سطح جامعه افزایش پیدا می کند و فرآیند قانونی برای اجرای هر برنامه ای تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.

تحقق دولت الکترونیک سبب چابک‌سازی

دولت می شود

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: تحقق دولت الکترونیک سبب چابک‌سازی دولت می شود.

علیرضا ورناصری در گفتگو خانه ملت با انتقاد از بحث امضاهای طلایی، گفت: بین فساد، رانت و امضاهای طلایی ارتباط وجود دارد که بر اثر اعمال سلیقه‌ و سودجویی برخی کارشناسان و مدیران رقم خورده می‌شود، اما تحقق دولت الکترونیک سبب چابک‌سازی دولت و تمکین همگانی از قانون و توقف اقدامات فراقانونی خواهد شد.

نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی ، هفتگل و اندیکا در مجلس ادامه داد: به عنوان مثال چنانچه روند سنتی صدور مجوزها کاهش یابد به یقین سرمایه‌گذاری‌ها تسهیل شده و امضاهای طلایی حذف خواهند شد.

وی با بیان این که رتبه ایران در شاخص دولت الکترونیک مناسب نیست، افزود: در شرایط کنونی، کشوربه الکترونیکی شدن ارائه خدمات‌ نیاز دارد و بایدموانع توسعه زیرساخت رفع شود.ورناصری اضافه کرد: به موازات تحقق دولت الکترونیک، باید زمینه‌های فساد را شناسایی و راهکارهای برون‌رفت از این مبادی هم توسط دستگاه‌های قضایی و نظارتی صورت پذیرد تا با عناصر موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور با جدیت برخورد شود.

خودروجایگزین ساینا وسمند باید با همان قیمت عرضه شود

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان این که جایگزین تیبا، سمند و… باید یا همان قیمت را داشته باشند یا کمی از این خودروها گرانتر باشند، گفت: براساس گزارش‌های ارائه شده طرح موضوعاتی مانند کاهش خودروهای کف پارکینگ از سوی مسئولان مربوطه، حرکتی نمایشی، تبلیغاتی و رسانه‌ای است که دستگاه‌های نظارتی باید به این موضوع ورود کنند.

سیداحمد رسولی نژاد در گفتگو با خانه ملت درباره توقف خط تولید خودروهایی مانند تیبا، سمند و ساینا و جایگزین کردن خودروهای مذکور با شاهین و

هایما s8 گفت: این تصمیم نشان‌دهنده عدم شناخت مسئولان وزارت صمت و خودروسازان از شرایط جامعه است؛ اقشار متوسط و پایین جامعه از نظر درآمدی خریدار خودروهایی مانند تیبا و سمند هستند، بنابراین قیمت خودروهای جایگزین آنها باید متناسب با توان خرید این افراد باشد، در حالی که براساس اخبار رسیده به نظر می‌رسد به این موضوع دقت نشده است و مسئولان مربوطه بدون در نظر گرفتن وضع اقتصادی مشتریان، تصمیم به جایگزین کردن این خودروها گرفته‌اند.

وی افزود: این رفتارها با شعارهای عدالت‌طلبانه دولت همخوانی ندارد و در تصمیم‌گیری‌ها باید به رفاه کل جامعه و منافع اکثریت مردم توجه کنیم. امیدواریم وزارت صمت در تصمیمات خود تجدید نظر کند.

این نماینده مردم در مجلس با اشاره به اینکه گزارش‌های خوبی از برخی شرکت‌های خودروسازی به گوش نمی‌رسد، ادامه داد:

باید مشخص شود که ادعای مسئولان درباره به حداقل رسیدن تعداد خودروهای کف پارکینگ تا چه میزان صحت دارد؟ آیا اینکه خودروهای موجود در پارکینگ‌ها جابه جا و به مکان دیگری منتقل می‌شود سپس با نمایش پارکینگ خالی، ادعای کاهش تعداد خودروهای موجود در پارکینگ‌ها می‌شود، درست است؟

رسولی نژادبا تاکید بر اینکه دولت آیین‌نامه اجرایی واردات خودرو را هرچه سریعتر تعیین تکلیف کند، ادامه داد: واردات خودرو در ارتقای کیفیت و کاهش قیمت خودرو اثرگذار است.

دیدگاه نمایندگان درباره شیوه اجرای طرح امنیت اجتماعی

شماری از نمایندگان مجلس دیدگاه خود را نسبت به نحوه اجرای طرح امنیت اجتماعی و اخلاقی بیان کردند.

به گزارش ایسنا، زهرا شیخی نماینده اصفهان و عضو فراکسیون زنان درتوییتی نوشت: موضوع حجاب یک سیاست حاکمیتی و مورد اقبال قاطبه مردم است، به همین دلیل قانونا باید از آن صیانت کرد. اما تقلیل مسأله به فراجابه عنوان متولی برخورد با بی قانونی و هنجارشکنی رسمی، خلاف انصاف و در نهایت تقویت خط دشمن در تضعیف نهاد حافظ امنیت و ایجاد بی ثباتی اجتماعی است.سید احمد آوایی نماینده دزفول و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم گفت :«ارشاد» با «اجبار»قابل جمع نیست. در اجبار نوعی خشونت نهفته است و درارشاد، عطوفت. جامعه ایرانی نیاز به مهر و عطوفت دارد نه اجبار و خشونت. اگر تاکید بر قانونمداری است، راه آن فرهنگسازی است.

جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده تایباد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نوشت : نقض حقوق شهروندی و بی احترامی به مردم نه شیوه ای اسلامی است نه امر به معروف؛ بلکه خود منکری عظیم و ضربه ای هولناک به انسجام و امنیت ملی است؛ مردم گرفتار درد معیشت خود هستند؛ بزرگترین امر به معروف؛ استفاده از همه ظرفیت کشور برای کاهش رنج ملت ایران است. ملت را دریابیم. بدون مردم هیچیم.

روح الله حضرت پور نماینده ارومیه و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: هیچ جریان، نهاد یا ارگانی اجازه ندارد حقوق شهروندی مردم را نقض و به آنها بی‌احترامی کند یا به نام امر به معروف و نهی از منکر تیشه بر ریشه اسلام و مکارم اخلاق بزند. رفتار فعلی جز چند دسته کردن مردم عایدی ندارد زیرا برخورد سلبی و بی ضابطه جایگاهی در قانون و دین مهربانی ها ندارد.

نسخه مناسب چاپ