ورود خطرناک استان ها به پیک هفتم کرونا در سایه تداوم غفلت ها
 

سرویس شهرستان ها: آمارهای رسمی نشان می‌دهد بعد از حدود ۳ ماه آرامش در دوره همه‌گیری کرونا دوباره آتش زیر خاکستر این ویروس شعله‌ور و رفته رفته نقاط قرمز کرونایی روی نقشه ایران ظاهر می شود که بنا به ‌تأئید مسئولان پیک هفتم آغاز شده است.

پیک ششم کرونا با اعمال محدودیت ها و واکسیناسیون گسترده در نیمه دوم پارسال، مهار و سبب شد مردم پس از ۲ سال، بهار امسال را به دور از دغدغه ابتلا به کرونا تجربه کنند اما با گذشت زمان، هم میزان اثرگذاری واکسن های تزریقی کاهش یافت و هم میزان توجه اغلب مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی .

نتیجه این وضع، آتش زیر خاکستر کرونا را باردیگر شعله ور کرد به نحوی که اکنون اغلب استان ها درگیر پیک جدید شیوع کرونا شده اند و روزانه آمار مبتلایان و مرگ و میرها ناشی از ابتلا به زیرشاخه‌های اُمیکرون افزایش می یابد.

این درحالی است که کارشناسان با درنظر گرفتن شرایط موجود و آزمایش‌های انجام‌شده رسماً اعلام کرده اند که شکل‌گیری پیک جدید با زیرسویه‌های امیکرون در صورتی که مدیریت نشود به‌دلیل قدرت سرایت بالا می‌تواند دردسرساز شود.

این گروه تأکید دارند با توجه به افزایش درجه هوا و گرمای شدید تابستان تقریباً موضوع تهویه مناسب هوا در اماکن و فضاهای بسته رعایت نمی‌شود و همین نکته می‌تواند نگرانی‌هایی ایجاد کند و در نهایت کانون‌های انتقال قدرتمندی را تشکیل دهد که به‌صورت تصاعدی آمار بیماران و مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی را افزایش می دهد که بهترین و کم‌هزینه‌ترین راهکار، تکمیل فرآیند واکسیناسیون با دُز یادآور و البته رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی است .

به گفته محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تزریق دز یادآور سبب تأثیر ۹۰درصدی در کاهش بستری‌های کرونایی می شود.وی همچنین اعلام کرد که نرخ رشد بستری‌ها در تهران از ۱۰۸ به ۲۲۲ درصد و در البرز از ۱۰۶ به ۲۴۲ درصد رسیده است.

این درحالی است که توجه به آمارهای منتشرشده کاملاً بیانگر واقعیتی نگران‌کننده است که اگر به آن بی‌توجهی کنیم قبل از آغاز فصل پاییز دوباره شاهد تکرار روزهای سیاه کرونایی پیک ششم خواهیم بود و خدای ناکرده باردیگر شمار زیادی از هموطنان‌مان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست خواهند داد؛چون مقایسه آمار نرخ ابتلای روزانه در نخستین روز تابستان ۱۴۰۱ با پریروز، از رشد ۲۶ برابری حکایت دارد.

به‌گفته کارشناسان بهداشت و درمان این روند به‌گونه‌ای نگران‌کننده می‌شود که در مرحله بعدی یعنی نرخ بستری هم می‌بینیم این روند افزایشی قابل توجه داشته است و رشد ۱۱برابری را تجربه می‌کند که همین موضوع با وقفه‌ای معنادار در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی سراسر کشور افزایش ۳ برابر موارد بستری در این بخش را هم به‌همراه آورده است.

ادامه این روند نگران کننده، افزایش شمار مرگ های کرونایی را در اواسط مرداد به همراه خواهد داشت. در همین حال گروه یادشده معتقدند روند افزایشی بیماری کرونا در پیک هفتم در شرایطی زنگ‌ هشدار را به صدا در آورده که تفاوت رنگ‌بندی کرونایی در شهرستان‌های مختلف مشهود است به‌ طور که مقایسه نقشه کرونایی ایران در نخستین روز تابستان امسال با نخستین روز مرداد نشان می‌دهد تعداد شهرستان‌های قرمز در ابتدای دوره یادشده صفر بوده، اما طی یک ماه به عدد ۵۷ رسیده است و شهرستان‌های نارنجی هم از صفر به ۸۶ مورد افزایش یافته‌اند، هرچند در ادامه راه باز هم شاهد تغییرات معنادار هستیم. تعداد شهرستان‌های آبی کرونایی هم نزدیک به یک‌سوم کاهش یافته است.بر اساس مشاهدات عینی و گزارش های خبرنگاران «اطلاعات» از سراسر کشور، به رغم آغاز پیک هفتم کرونا در اغلب استان ها، مردم همچنان بر عدم رعایت ضوابط بهداشتی ویژه مقابله با کرونا از جمله استفاده از ماسک، اصرار دارند؛ در حالی که این غفلت می تواند باردیگر کشور را با مشکلات فراوانی مواجه و خانواده های زیادی را در غم از دست دادن عزیزان خود سیاهپوش کند.

ثبت نخستین مرگ کرونایی پیک هفتم در اردبیل

علی محمدیان‌اردی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در گفتگو با خبرنگاران با بیان این که در هفته‌های اخیر تعداد مراجعات و بستری‌ها تا ۴ برابر نسبت به هفته‌های گذشته افزایش یافته است، افزود: با توجه به شیوع سویه جدید کرونا در کشور و به‌تبع آن در استان اردبیل، از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب ۲ مرکز شهید باکری و شهید بهشتی در اردبیل کار واکسیناسیون را انجام می‌دهند تا هموطنان نسبت به تزریق دز یادآور اقدام کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان این که علایم سویه جدید متفاوت از گذشته است و هموطنان به محض مواجهه با علائم اولیه کرونا، باید به مراکز درمانی مراجعه کنند ،ادامه داد: اکنون ۳۴ بیمار در مراکز درمانی استان به‌دلیل ابتلا به کووید۱۹ بستری هستند که متأسفانه پریروز یک نفر از هم‌استانی‌ها جان خود را از دست داد.

وضع پرخطر کرونایی در سمنان

استاندار سمنان با اشاره به تغییر رنگ‌بندی‌های کرونایی شهرستان های استان سمنان گفت: در استان سمنان یک شهرستان به رنگ قرمز درآمده است.سید محمدرضا هاشمی با اشاره به فعالیت مجدد مراکز تجمیعی واکسیناسیون در استان تاکید کرد: باید ۳ اصل رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و همچنین تزریق واکسن به جد مورد نظر باشد.رئیس ستاد پیشگیری و مدیریت مقابله با کرونا در استان سمنان با بیان این که عادی انگاری سبب شیوع مجدد بیماری شده است، خطاب به فرمانداران و اتاق اصناف تاکید کرد: بازدید و نظارت بر فعالیت کسبه، بازار و مراکز خرید باید در دستور کار قرار گیرد.همچنین برگزاری برنامه‌ها و مراسم با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی همراه باشد.پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: اصفهان همچون سایر استان‌های کشور، روند صعودی ابتلا به خود گرفته، که تزریق واکسن، استفاده از ماسک، عدم حضور در مراکز شلوغ از جمله راه‌های پیشگیری از ابتلا به این ویروس است.

وی با بیان این که اکنون ۴۸۳ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های زیر پوشش بستری هستند، گفت: ۵۶ بیمار در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تحت درمان قرار دارند و متاسفانه یک بیمار قطعی کرونا هم پریروز جان خود را از دست داد.

افزایش مراجعه سرپایی به مراکز درمانی خراسان رضوی

محمد پهلوان کاشی مسئول کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم اظهار داشت: پریروز ۱۳۳۴ نفر به مراکز جامع خدمات سلامت منتخب مقابله با کرونا و اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کردند که این آمار نسبت به ۱۰ روز گذشته ،۲ برابر شده است.

وی با بیان این که اکنون ۵۱۳ بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد ۴۰۶ نفر در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت درمان قرار دارند، تاکید کرد: همچنین ۱۰۴ نفر در بخش‌های مراقبت ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند.

روند صعودی شمار بیماران در هرمزگان

طی ۳ هفته اخیر روند ابتلا به کرونا در مناطق مختلف هرمزگان صعودی شده است به نحوی که این روزها مردم این خطه از کشورمان، با موج جدیدی از شیوع ویروس کرونا مواجه شده اند.

با نگاهی به آمار ارائه شده در هفته‌های اخیر به خوبی می‌توان به این نتیجه رسید که هرمزگان گرفتار پیک هفتم کرونا شده و در صورتی که مردم تزریق دزهای سوم و چهارم واکسن کرونا را انجام ندهند احتمال ورود به روزهای سیاه گذشته دور از ذهن نیست .

در این شرایط متاسفانه پروتکل‌های بهداشتی رعایت نمی شود و اغلب مردم در تجمعات و اماکن عمومی از جمله بازارها و محیط‌های سر بسته از ماسک استفاده نمی کنند.

بخش‌های آی سی یو ویژه بیماران کرونایی که در ماه‌های اخیر به دلیل کاهش مبتلایان، بسته شده بودند مجددا بازگشایی شده است و بیماران با وضعیت وخیم در این بخش‌ها بستری هستند که روزانه بر تعداد این دسته از بیماران در هرمزگان افزوده می‌شود.

ورود استان کردستان به پیک هفتم

کردستان همانند سایر استان‌های کشور ،این روزها وارد موج هفتم ویروس کووید ۱۹ شده و آمار مبتلایان روزانه در حال افزایش است، این شرایط در حالی‌ است که اهالی کردستان همچنان بر بی توجهی شان نسبت به رعایت ضوابط بهداشتی ویژه مقابله با کرونا، اصرار دارند و بدون ماسک در سطح شهر و خیابان‌ها تردد می‌کنند.

فریدون عبدالملکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در زمینه دلایل افزایش شمار بیماران کرونایی طی چند روز گذشته در استان اظهار داشت: اکنون ۴۸ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های کردستان بستری هستند و شمار بستری‌شدگان مبتلا به این بیماری روزانه در حال افزایش

است.

وی از مرگ ۵ بیمار کرونایی طی ۲ هفته اخیر در استان خبر داد و افزود: از این تعداد ۲ مورد مربوط به سنندج، ۲ مورد مربوط بیجار و یک مورد بانه بوده است.

افزایش شماربستری کودکان در فارس

اوج‌گیری دوباره کرونا در سایه بی‌توجهی‌های مردم در استان فارس سبب هشدار از سوی متولیان امر شده است که در این راستا رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توجه به افزایش روند ابتلا در استان بر استفاده از ماسک به ویژه در مکان‌های سرپوشیده، ادارات و مکان‌های تجمع مانند مراکز خرید هشدار داد.به گفته سید وحید حسینی، تاخیر مراجعه افراد مبتلا به کرونا به مراکز درمانی از جمله نگرانی‌هایی است که ضمن تشدید بیماری ،موجب انتشار گسترده ویروس در جامعه می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین از تمامی مردم استان خواست تا در صورت بروز هرگونه علائم ابتلا به کرونا، به مراکز منتخب تشخیص و درمان سرپایی مراجعه و نسبت به قرنطینه خود اقدام کنند.وی همچنین از ابتلای خانوادگی و افزایش شمار کودکان مبتلا به کرونا در فارس طی روزهای اخیر ابراز نگرانی کرد و از خانواده‌ها خواست تا بیش از گذشته از سلامت فرزندان خود در برابر این بیماری محافظت و نسبت به واکسیناسیون کودکان اقدام کنند.

همچنین براساس آخرین به روزرسانی‌های نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، کرمان شرایط نگران کننده ای دارد.مهدی احمدی‌نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این که سویه جدید کرونا مسری‌ترین ویروس کرونا بوده که سرایت‌پذیری آن از سرخک هم بیشتر است، افزود: هفته گذشته در استان کرمان تست ۵۱ درصد مراجعان سرپایی مثبت شد و همچنین در بیماران بستری در هفته قبل ۳۸ درصد تست‌ها مثبت بوده است.

وی با اشاره به این که روند ابتلاء به بیماری در استان کرمان رو به افزایش است، افزود: پوشش واکسیناسیون کرونا در استان کرمان ۹۱ درصد نوبت اول، ۸۰ درصد نوبت دوم و ۵۴ درصد نوبت سوم است که برای تزریق نوبت چهارم واکسن کرونا ۲۷ هزار و ۴۴۶ نفر مراجعه کننده داشتیم.

نسخه مناسب چاپ