رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز هرکسی کارآمدی دین را در جامعه به اثبات برساند، انقلابی است؛ یعنی به جوان امروز که نشان دهد نظریه اسلام سیاسی امام خمینی (ره) میتواند زندگی مردم را هم در بعد معنوی و هم مادی اداره کند. چنین رفتاری بیانگر انقلابی بودن است و هر کسی غیر از این رفتار کند، ضدانقلاب بوده و در مسیر انقلاب حرکت نکرده است.
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف دیروز در دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه امروزه برخی تصور میکنند کار فرهنگی، کار رانتی است و دولت باید مرتباً بودجه بدهد تا این نوع اقدامات ادامه یابد، گفت: بنده البته خلاف این نظر را دارم و معتقدم امروزه انجام فعالیت فرهنگی در کشور، از جهت اقتصادی جزو مجموعههایی است که میتوان مانند همه فعالیتهای اقتصادی دیگر روی آن سرمایهگذاری کرد و حتی از آن انتفاع اقتصادی داشت.
رئیس قوه مقننه با اشاره به اظهارات یکی از رایزنان فرهنگی درباره شهید سلیمانی مبنی بر اینکه او شهید جبهه فرهنگ بود، گفت: اتفاقاً شهید سلیمانی مرد میدان بود که میجنگید و در حقیقت رزمنده بود و کار امنیتی میکرد و با گلوله سروکار داشت و به حد ضرورت کار سیاسی انجام میداد؛ اما نکته مهم اینجاست که اندیشه وی برخاسته از اندیشه امامین انقلاب بود و اعتقاد داشت اگر قرار باشد به مقوله کار نظامی خود با رویکرد امنیتمحور نگاه کند، انقلاب اسلامی پیش نخواهد رفت، بنابراین برای مقابله با جنگی که تحمیل شده و ظلمی که برای مسلمین و انسانها رخ داده، باید به جای رویکرد تهدیدمحور، به مردم نگاه کند و رویکرد جامعهمحور داشته باشد.
قالیباف با بیان اینکه انقلاب ما اساساً انقلابی فرهنگی است، گفت: انقلاب یعنی فرهنگ، تحول درونی، شجاعت و در واقع به این معناست که ما ساختار گذشته را قبول نداریم. خاطرم هست در شهریور سال ۱۳۵۹و قبل از وقوع جنگ تحمیلی همه بچههای انقلاب در بسیج متمرکز بر فعالیتهای فرهنگی، آموزشی، تربیتی و کمک به معیشت و زندگی مردم بودند و میخواستند اقدام فرهنگی در تراز انقلاب اسلامی انجام دهند و این روند از هستههای فرهنگی مساجد تا عرصههای فراتر بهصورت سازماندهی شده صورت میگرفت.
رئیس قوه مقننه با اشاره به تغییر استراتژی آمریکاییها در قبال ایران گفت: آنها پس از ناکام ماندن در عرصه نظامی و امنیتی اکنون به این نتیجه رسیدهاند هیچ راه دیگری ندارند و باید از راه مبارزه فرهنگی باورها را تغییر دهند. وی با بیان این که امروزه همه ما شکل هم شدیم اما هیچ کدام شکل انقلاب نیستیم، اظهارکرد: انقلابی با حرفهای مفت و تند و به تعبیر رهبر انقلاب، با سوپرانقلابیها، انقلابی نمیشود؛ امروز هر کسی کارآمدی دین را در جامعه به اثبات برساند، انقلابی است؛ یعنی به جوان امروز نشان دهد نظریه اسلام سیاسی امام میتواند زندگی مردم را هم در بعد معنوی و هم مادی اداره کند. چنین رفتاری بیانگر انقلابی بودن است و هرکسی غیر از این رفتار کند ضدانقلاب بوده و در مسیر انقلاب حرکت نکرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که هرکسی میخواهد فعالیت و کاری انجام دهد نیازمند پول و اختیار نیست گفت: همواره افراد درصدد به دست آوردن این دو هستند؛ در واقع وقتی به افراد مسئولیت میدهید ابتدا درخواست حمایت مالی و دادن اختیار میکند، اما تجربه ۴۰ساله نشان داده علیرغم بهرهمندی از این موارد، بازهم برخی افراد بهانه میآورند. بنابراین اعتقاد دارم اگر کسی میخواهد کار انجام دهد، نیازمند پول و اختیار نیست زیرا با شروع فعالیت این دو مقوله نیز تأمین میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معتقدم واژه «سازمان» در عنوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هیچ نسبتی با انقلاب ندارد، اظهار کرد: یک سازمان با دو مؤلفه انسانهای سازمانی و سازمانهای انسانی مواجه است؛ بنابراین اگر یک سازمان انسانی باشد، حتما یک نهاد محسوب میشود. لذا فرهنگ و ارتباطات اسلامی یک «قرارگاه» است که خصلت سازمانی به معنای نظام بروکراتیک در آن وجود ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این زمینه، تصریح کرد: اگر بنا شد عنصر فرهنگی باشیم و قرارگاه فرهنگی و ارتباطات تشکیل شود و در جهان اسلام امور را دنبال کنیم، باید مخاطب خود را بشناسیم و بدانیم چه کسی مستضعف است. در این عرصه فقرا و مستضعفان که باید از حیث فرهنگی به سراغشان برویم، کسانی هستند که اطلاعات و آگاهیشان نسبت به حقایق کم بوده یا اطلاعاتی ندارند لذا باید متمرکز شویم و آگاهی آنها را بالا ببریم. رئیس قوه مقننه گفت: در مجلس شورای اسلامی آمادگی داریم هر اقدامی از این جنس را برای فعالان این حوزه انجام دهیم و حتی حاضرم با مسئولیت شخصی در برخی جاها امور را بپذیرم تا اهداف محقق شود.
وزیر کشور نیز در جمع رایزنان فرهنگی ۶۰کشور دنیا با اشاره به رسالت سنگین سربازان فرهنگی نظام در حوزه بینالمللی اظهار کرد:ابتدا لازم میدانم از نخستین رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آیتالله تسخیری یاد کنم که همواره دغدغه توسعه فرهنگی را داشتند و در اواخر عمر با وجود کسالت هرگز از مأموریت و مسئولیت خود غافل نبودند.
وحیدی ادامه داد: یکی از ابعاد سنجش قدرت ملی، تحلیل قدرت فرهنگی هر کشوری است. وقتی ما قادر باشیم در سطح منطقه مورد نظر یا در نگاه کلی در گستره جهانی مخاطبان خودمان را فارغ از طبقهبندیهای اجتماعی و در قبال یک شبهه یا مسأله به اقناع و اجماع برسانیم و به اصطلاح افکار عمومی را به دادههای آماری و تحلیلی ارائهشدهمان جلب نماییم، آنجاست که میتوان از نفود و قدرت فرهنگی صحبت به میان آورد.
فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان این که ارتقاء قدرت فرهنگی به بازیگران فعال و وجود یک سناریوی ساختارمند نیازمند است، گفت: در شرایط فعلی رصد و بازنگری فعال هر رایزن بر کسی پوشیده نیست اما نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران شایسته است بجای حضور انفعالی در محل مأموریت خود به بازیسازی بپردازد و به جای اثرپذیری از شرایط منطقه و کشور میزبان، به اثرگذاری در تحولات روی آورد.
وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر تقویت تعاملات رایزنیها و وابستگیهای فرهنگی کشورمان با کشورهای همسو ادامه داد: این یک اصل شناخته شده است که به میزان افزایش قدرت فرهنگی، امنیت ملی ما افزایش خواهد یافت. مؤلفههای فرهنگ و امنیت دو روی یک سکه هستند و رایزنان فرهنگی، عاملان تضمین این قدرت یا همان امنیت مورد نیاز به حساب میآیند .
وحیدی فراهم نمودن جنبههای تقریبی و توجه حداکثری به مسأله وحدت اسلامی را از رایزنان فرهنگی مطالبه کرد و گفت: ما چطور باید بازیگران فعال و غیرمنفعلی باشیم و با چه ظرفیتی بایستی این مهم را عملی نماییم. پاسخ ساده است و توجه شما رو به این نکته مطعوف میکنم که به ظرفیتهای بینظیر و نه حتی کمنظیر بیاعتنا نباشیم.به زعم بسیاری از خبرگان حوزه فرهنگ، ما ابرقدرت فرهنگی بودیم و هستیم و هیچ تردیدی نداریم که در رقابت با ملتهای مدعی ارزش بیشتری نداشته باشیم ثروتها و ظرفیتهای کمتری نداریم. وزیر کشور ادامه داد: رایزنان فرهنگی لازم است ضمن شناسایی روایتهای دروغین و تلاش برای تبیین واقعیتهای موجود، ضعفها و به عبارتی چهره واقعی غرب را به جهانیان از زبان و ورایی کارشناسان غیرایرانی به نمایش گذارند تا از این محل با آشکار کردن حقیقت خود به خود تضمینکننده امنیت ملی و قدرت فرهنگی جمهوری اسلامی باشند .