به گزارش مهر، حمیدرضا جماعتی، با اشاره به هفتاد و چهارمین جلسه این کمیته در روز گذشته، اظهار داشت: در مطالعات مشخص شده که پدیده «ابتلای مجدد» به کرونا در زیرسویههای جدید اومیکرون بر خلاف سایر واریانتها که سه ماه بود، به حدود ۴هفته رسیدهاست. اگر فردی مبتلا به زیرسویهBA.1شده، ممکن است ۴هفته بعد به همان زیرسویه یا زیرسویههای دیگر اُمیکرون از جملهBA.2یاBA.4یاBA.5 مبتلا شود. در واریانتهای قبلی، سیستم ایمنی فرد باعث جلوگیری از عفونت مجدد میشد ولی در مورد زیرسویه های اومیکرون تا حدود زیادی وجود ندارد و عفونت تا ۴هفته بعد از ابتلاء، محتمل است.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: زیرسویهBA.2.75در هند شناسایی و گزارش شده است و سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که این زیر سویه باید بررسی و رصد شود و در حال حاضر اطلاعاتی نداریم که این زیرسویه موجب شدت بیماری نسبت به زیرسویههای دیگر اومیکرون میشود یا خیر اما به نظر نمیرسد با توجه به یافتهها، چنین مسئلهای صادق باشد. جماعتی درباره تاریخ انقضای واکسن ها گفت: برخی تصور میکنند تاریخ انقضای نوشته شده مربوط به تاریخ تخریب واکسن است؛ درحالیکه چنین نیست و واکسن مجدد مورد ارزیابی قرار میگیرد تا اگر مشکلی نداشت تاریخ تزریق تمدید شود.
لزوم واکسیناسیون کامل زائران اربعین
بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت گفت: افرادی که میخواهند اربعین به کربلا بروند حتما باید دُز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند. وی گفت: افرادی که ۶ ماه از آخرین تزریق واکسن آنها گذشته نیاز به تزریق دُز یادآور دارند. عین اللهی افزود : عراق برای سفر اربعین همه واکسنهای ایرانی را قبول دارد.
شناسایی ۱۱۰۳۵مبتلای جدید
بنابر اعلام وزارت بهداشت، طی شبانه روز منتهی به ۴ مرداد، ۱۱۰۳۵بیمار جدید شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید۱۹در کشور به ۷میلیون و ۳۴۸هزار و ۹۶۳نفر رسید . متاسفانه در همین مدت، ۴۱بیمار مبتلا به کووید۱۹در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۱هزار و ۷۵۸نفر رسید.