رئیس جمهوری با تاکید بر پیگیری جدی موضوع حقابه ایران از افغانستان، دستور داد سایر راهکارهای موجود برای تامین آب شرب و کشاورزی مردم سیستان و بلوچستان در اولویت کاری وزارتخانههای مربوطه قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی دیروز در جلسه هیأت وزیران، وزرای امورخارجه و نیرو را مامور پیگیری حقابه ایران از رود هیرمند کرد و گفت: دولت مردمی در پیگیری حقوق ملت به هیچ عنوان کوتاه نخواهد آمد.
وی همچنین به وزارتخانههای مربوطه ماموریت داد با جدیت، سایر راههای تامین آب شرب و آب کشاورزی مردم استان سیستان و بلوچستان از جمله از طریق حفر چاههای ژرف و اختصاص دکلهای ویژه را پیگیری کنند و هر چه سریعتر اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند.
رئیس جمهوری کارآمدی را مهمترین شاخص در انتصابات مسئولان ملی ،استانی و محلی اعلام کرد و گفت: مدیران دولت مردمی باید کارآمد، انقلابی و تحول خواه باشند و اگر غیر از این باشد، هدفگذاریهای انجام گرفته محقق نخواهد شد.
رئیسی انتخاب مسئولان کارآمد را حقالناس خواند و گفت: مردم صاحبان اصلی نظام و انقلاب هستند و به گردن همه مسئولان حق دارند و ما هم تحت هیچ شرایطی نباید از احقاق حقالناس کوتاه بیاییم .
وی با تشکر صمیمانه از مردم برای ادامه همکاری در مصرف برق خانگی گفت: الحمدلله با همراهی خوب مردم و مدیریت اثربخش وزارت نیرو، امسال مشکل قطعی برق نداشتهایم اما با توجه به کمبود زیرساختهای تولید انرژی، کنترل مصرف برق، همچنان یک اولویت مهم در کشور است.
رئیس جمهوری با انتقاد از اهمال برخی دستگاهها در فروش اموال مازاد فروش این گونه اموال راتکلیفی قانونی دانستو وزیران را مکلف کرد این وظیفه قانونی را با جدیت و مطابق آنچه در قانون مقرر شده است، اجرا کنند.
رئیسی با اشاره به این که تناقض در برخی آمارهای اعلام شده از سوی دستگاههای دولتی، افکار عمومی را دچار ابهام میکند، گفت: مرکز آمار مسئول ارائه آمارهای متقن در کشور است. فقط این آمار باید مبنای سیاستگذاریها و تصمیمسازیها در کشور قرار بگیرد و سایر دستگاهها هم به آن تاسی کنند.
وی افزود: این گونه آمارهای نامستند، حتی در تصمیمسازیهای درون دستگاهی هم مشکل ایجاد میکند، بنابراین هر دستگاهی میخواهد آماری اعلام کند، باید با مرکز آمار هماهنگ شود.
در بخش دیگری از این جلسه، گزارشی از آمادگی بخش خصوصی و تعاونی برای کمک به دولت ارائه شد که قدردانی رئیس جمهوری را به همراه داشت. رئیسی با اشاره به این اعلام آمادگی خاطرنشان کرد: این دو بخش با ظرفیتها و امکانات وسیع خود آماده همکاری با دولت هستند و مسئولان دستگاهها در سالی که محور نامگذاری آن تولید است، باید از این تمایل به همکاری بهره ببرند و تولیدات از جمله در بخش خدمات به مردم را افزایش کمی و کیفی دهند.
در ادامه ، گزارشهایی از وضع مناسب ذخایر کالاهای اساسی و طرح جهش تولیدات دیمی و محصولات شیلاتی ارائه شد .
آغاز انتقال آب به دریاچه ارومیه از دیگر مسائلی بود که در جلسه هیأت وزیران بررسی شد. مسئولان مرتبط در دولت امیدوارند با این اقدام، احیای دریاچه ارومیه شتاب ملموسی بگیرد.
مصوبات جلسه هیأت دولت
این گزارش حاکی است که درجلسه هیات دولت در اجرای تکلیف قانونی بند (ن) تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۱کل کشور و با توجه به ضرورت تسریع در توسعه محافظت مالی از بیماران خاص و صعبالعلاج، «اساسنامه صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج» تصویب شد.
هیأت وزیران در اجرای حکم مندرج در بند (ز) تبصره ۱۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱کل کشور در باره نحوه معافیتهای بیمهای بیمه شدگان بدون کارفرما در سازمان تأمین اجتماعی براساس دهکهای درآمدی هم، آیین نامه اجرایی این بند از قانون را با هدف ساماندهی اقشارزیر پوشش بیمهای مشمول کمک دولت، به تصویب رساند.
گروههای هدف آیین نامه اجرایی مصوب هیأت وزیران عبارتند از: بیمه شدگان فاقد کارفرما در سازمان تأمین اجتماعی شامل قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسهدار(کددار)، رانندگان حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری، خادمین ثابت مساجد، مداحان،کارگران باربر، زنبورداران، صیادان استانهای ساحلی شمال و جنوب کشور، اصناف کمدرآمد، هنرمندان و روزنامهنگاران و نویسندگان مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مددجویان و زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور ، مربیان مهدکودک و راهنمایان گردشگری مورد تائید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که به موجب قوانین و مقررات مربوطه از معافیت بیمهای برخوردار شده یا میشوند.
همچنین نرخ حق بیمه مشـمولان به ترتیب مقرر درماده ۲۸ قانون تأمین اجتماعی و مقررات مربوط است. هریک از بیمه شدگان موجود و جدید در صورتی که بر اساس نتایج آزمون وسع در چهار دهک اول درآمدی باشند، از معافیت کامل بیمهای به ترتیب مقرر در قوانین و مقررات مربوط و بر اساس حداقل دستمزد مشمولین قانون کار یا دستمزد بیمهشدگان مشمول طبقه بندی مزد یا حقوق موضوع ماده ۳۵ قانون تأمین اجتماعی (حسب مورد) برخوردار خواهند شد.
در مورد بیمه شدگان قرار گرفته در دهکهای پنجم تا هفتم درآمدی، به ازای افزایش هر دهک درآمدی، ۳درصد از معافیت مذکور کسر می شود. بیمه شده دهکهای هشتم و بالاتر مشمول استفاده از معافیتهای بیمهای نخواهند بود و استمرار عضویت بیمه شده مزبور منوط به پرداخت حقبیمه به شرح مقرر در قوانین و مقررات مربوط است.
اقشاری که براساس تفاهمنامه با سازمان تأمین اجتماعی مشمول بیمه اجتماعی سازمان مذکور هستند و از معافیت بیمهای استفاده کرده اند، پس از دهک بندی، در باره نحوه استفاده از معافیت مذکور، مشمول مفاد این آیین نامه خواهند بود.
مسئولیت پرداخت مابه التفاوت حق بیمه ناشی از کاهش یا حذف معافیت بیمهای تا سقف حق بیمه مقرر در قوانین و مقررات مربوط برای هریک از گروههای هدف به عهده شخص بیمهشده ذیربط خواهد بود. چنانچه بیمه شده از پرداخت حق بیمه در مواعد قانونی مربوط اجتناب کند به نحوی که موجب قطع رابطه بیمهپردازی وی با سازمان شود، بهرهمندی مجدد از معافیت بیمهای منوط به ثبت نام مجدد و اشتغال در شغل یا حرفه مربوطه و نتیجه آزمون وسع بر طبق مفاد این آیین نامه است.
همچنین دولت به موجب تکلیف مقرر در بند (ب) ماده ۲۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده، فهرست شهرهای آلوده مشمول عوارض سالانه آلایندگی وسایل نقلیه را تعیین کرد.
بر این اساس، شهرهای تهران، کرج، اصفهان، تبریز، مشهد، اهواز، قم و اراک به عنوان شهرهای آلوده مشمول عوارض سالانه آلایندگی وسائط نقلیه تعیین شدند.
رئیسی در مراسم سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی
رئیس جمهوری تجاریسازی دستاوردهای علمی و تولید ثروت از توسعه دانش و پژوهش را جزء مهمترین اولویتهای کشور دانست و از نقش ویژه جهاد دانشگاهی در این حوزه قدردانی کرد.
سیدابراهیم رئیسی دیروز در مراسم چهل و دومین سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی که در محل پژوهشگاه رویان برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهدای جهاد دانشگاهی و مرحوم کاظمی آشتیانی مؤسس پژوهشگاه رویان، جهاد دانشگاهی را مولود انقلاب اسلامی و منشأ خدمات علمی ارزشمند برای کشور دانست.
وی با تاکید بر نقش امیدآفرین مجموعه جهاد دانشگاهی در کشور، گفت: نکته مهم درباره این مجموعه علمی این است که توانسته است به خوبی اندیشهها و نظریههای علمی را تبدیل به ثروت کند و در بخشهایی از کشور که نیازمند کار علمی و نوآورانه است، گرهگشایی کند. این همان الگویی است که باید در بخشهای دیگر هم آن را دنبال کنیم.
رئیس جمهوری با بیان این که جهاد دانشگاهی بسیاری از آرزوها و خواستههای کشور در حوزه علم و فناوری را محقق کرده است، تصریح کرد: اگر علم و دانش در کنار منابع و ظرفیتهای کشور قرار گیرد و دانایی منجر به توانایی شود، در همه عرصهها شاهد دستاوردهای عظیم خواهیم بود.
رئیسی در ادامه با اشاره به دستاوردهای ارزشمند جهاد دانشگاهی در زمینههای ژندرمانی و سلولدرمانی، اظهار داشت: این دستاوردها منجر به خودکفایی در بخشهای مهمی از نظام سلامت و درمان شده و بر همین اساس جزء مظاهر مهم استقلال و قدرت کشور به شمار میرود.
وی با تاکید بر ضرورت برنامهریزی و تلاش برای بازگشت نخبگان به کشور و حمایت جدی دولت از این روند، افزود: افزود: جهاد دانشگاهی پیشتاز و پیشران اقتصاد دانشبنیان و از مهمترین نقشآفرینان در زیستبوم نوآوری کشور است که میتواند با برنامهریزی درست و کنشگری حسابشده، زمینه را برای مهاجرت معکوس و بازگشت نخبگان به کشور فراهم کند.
رئیس جمهوری در ادامه، تجاریسازی دستاوردهای علمی را از مهمترین مسئولیتهای جهاد دانشگاهی دانست و با تاکید بر نقش مهم این مجموعه در تحقق نامگذاری سال، گفت: جهاد دانشگاهی میتواند با انتقال تجارب و تبیین دستاوردهای خود، برای توسعه تولید دانشبنیان و اشتغالزا الگوسازی کند و نقش مهمی را در تحقق این شعار ارزشمند ایفا کند.
رئیسی بومی کردن دانش در عرصههای مختلف از سوی جهاد دانشگاهی را خدمتی بزرگ به کشور بیان کرد و افزود: در شرایطی که دشمن ما را در زمینههای مختلف از جمله در حوزه علم و فناوری تحریم کرده است، دستاوردهای ارزشمند جهاد دانشگاهی در دستیابی به دانش روز دنیا در عرصههای مختلف و بومی کردن آن به ویژه در موضوع درمان ناباروری و همچنین پیشگیری و درمان انواع سرطان، اقدامی بزرگ و شایسته قدردانی است.وی با تاکید بر ضرورت کادرسازی در حوزه علم و نوآوری، تاکید کرد: مرحوم کاظمی آشتیانی موسس پژوهشگاه رویان نماد جهاد دانشبنیان در کشور بود. ایشان توانست با اتکای به ظرفیتهای کشور و نیروهای متعهد، کارآمد و خلاق تحول بزرگی را در حوزه علم و نوآوری رقم بزند و این ویژگی آن مرحوم بارها از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تجلیل قرار گرفت.رئیس جمهوری در ادامه بر ضرورت حمایت از اقدامات جهاد دانشگاهی در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشور تاکید کرد و گفت: در حوزه توسعه صنعتی، واردات باید مشروط بر انتقال تکنولوژی و به دقت به این فرایند نظارت شود. نظارت در این حوزه را میتوان به جهاد دانشگاهی سپرد.
رئیسی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به این که پیشرفت و عدالت، محور کار دولت است و دانشگاهها اتاق فکر دولت به شمار میآیند، اظهار داشت: نهادهای علمی از جمله جهاد دانشگاهی در این زمینه میتوانند با توانی مضاعف یاریگر دولت باشند و با تعریف نظام، مسائل کشور و اولویتبندی آنها، مشکلات کشور را به صورت علمی و فناورانه حل کند.
وی در حاشیه این مراسم ضمن ادای احترام به یادبود شهدای والامقام جهاد دانشگاهی، از نمایشگاه آخرین دستاوردهای این نهاد علمی بازدید و با برخی از پژوهشگران و مدیران آن گفتگو کرد.