. . . خانواده و جمعیت:
چین سیاست « کیفیت جمعیت» را در پیش می گیرد
شمار موالید جدید در سال ۲۰۲۱ در بسیاری از استانها، کمترین میزان در دهههای گذشته بوده و تنها ۶ منطقه از ۱۰ استان برتر موالیدی بیش از ۵۰۰ هزار نفر داشتهاند.
به گزارش خبرگزاری برنا، براساس آمارهای منتشر شده، شمار موالید در استان هونان در مرکز چین برای اولین بار طی ۶۰ سال گذشته به کمتر از ۵۰۰ هزار رسیده است. شمار موالید در استان ژیانگ ژی در شرق چین هم برای نخستین بار از دهه ۱۹۵۰ به کمتر از ۴۰۰ هزار نفر رسید.
به گفته یانگ ونژوانگ رییس امور جمعیت و خانواده چین رشد جمعیت این کشور به طور قابل توجهی کاهش یافته و انتظار میرود که در برنامه چهاردهم توسعه اقتصادی(۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵) منفی شود. جمعیت شناسان چینی پیش بینی می کنند که نرخ رشد منفی جمعیت چین باعث توجه به مقوله «کیفیت جمعیت » شود و با جانشین شدن «کیفیت» به جای «کمیت» ،برنامههای توسعه اقتصادی پیش خواهد رفت. هوانگ ونژنگ جمعیت شناس و محقق ارشد چینی معتقد است: اکنون میتوان انتظار داشت که نرخ زاد و ولد چین برای یک قرن و به ویژه در شهرهای درجه اول کاهش یابد. میانگین تعداد فرزند مادران در سال ۲۰۲۱ برابر با ۱.۶۴ نفر بوده که نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است. چین از سال ۱۹۷۹ سیاست تک فرزندی را اعمال کرد.
. . . کتاب نوجوانان
«دشمن»
انتشارات کتاب خوانا بهتازگی این کتاب را با ترجمه زهرا ساعدی و به قیمت ۵۹۵۰۰ تومان منتشر کرده است.
صحبت کردن با کودکان درباره واژههایی مثل خشونت و جنگ، یکی از چالشهای اساسی خانوادهها است چرا که والدین نمیخواهند روی بد جامعه را به کودکان نشان دهند. اما اگر به شیوهای درست درباره چرایی جنگ با کودکان صحبت کنیم درک آنها از این واقعیت بیشتر و اضطرابشان کمتر میشود. کتاب «دشمن» نوشته دیوید کالی روایت زندگی دو سربازی است که در دو گودال روبروی هم گیر افتادهاند و هرکدام دفترچهراهنمایی دارند که باید طبق آن عمل کنند. این کتاب یکی از موفقترین نمونهها برای آشنایی کودکان ۷ تا ۱۲ ساله با مفاهیم و چرایی جنگ، آسیبهای آن و تأثیری است که بر روابط آدمها میگذارد. کتاب «دشمن» برنده جایزهبرنار وِرسل و جایزهادبی پِلسی رابینسون است و از شورای ملی مطالعات اجتماعی آمریکا، بهعنوان کتاب برگزیدهکودک و نوجوان معرفی شده است. نشر چشمه این کتاب را با ترجمه رضی هیرمندی به قیمت ۸۰۰۰۰ تومان منتشر کرده است.
. . . کتاب بزرگسال
«مادر بودن»
شاید تا همین چند سال پیش صحبت در مورد سختیهای مادر بودن چندان رایج نبود و فداکاری و از خودگذشتگی برای فرزندان لذت محض بهحساب میآمد. اما حالا روزگاری است که مادرها از خستگیها و رنجهای مادر بودنشان بیشتر حرف میزنند.
کتاب «مادر بودن» نوشته کاترین می، درباره عشق مادر به فرزند است اما جنبههایی را بیان میکند که در فرهنگ ما صحبتی از آنها نمیشود. این کتاب مجموعهای است از یادداشتهای مادران نویسنده که هرکدام تجربه مادر بودن خود را همراه با احساساتی مثل خشم، عصبانیت و ستایش بیان میکنند. مسیرهای پرپیچوخمی که فقط یک آدم عاشق میتواند طی کند.
این کتاب در مورد بهترین و در عین حال سختترین شغل دنیا است. چرا که مادر بودن ترکیبی است از درد و لذت، خشم و عطوفت، نور و سایه و در یک کلام همان عشق واقعی.
code