ایران در مذاکرات فروش نفت خود را محدود نمی کند و شایعاتی که درباره امضای قرارداد با روسیه برای فروش نفت ایران وجود دارد، صحت ندارد.
به گزارش ایرنا، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت با بیان این مطلب در خصوص سفر هفته گذشته خود به مسکو که در این سفر به عنوان رئیس کمیسیون مشترک ایران و روسیه حضور داشت، گفت: در جریان سفر به روسیه تفاهم نامه ای به منظور توسعه روابط اقتصادی، فنی و تجاری بین دو کشور امضا شده است.
وی افزود: در این سفر همچنین توافق نامه ای برای آسان سازی عملیات بانکی میان بانکهای ایرانی و روسی با هدف شتاب بخشی در عملیات تجار دو کشور امضا شد.
زنگنه ادامه داد: در دیدار با همتای روسی خود درباره برگزاری بهتر و موفق تر اجلاس مشترک همکاری های اقتصادی میان دو کشور که قرار است شهریور در تهران برگزار شود، مذاکراتی انجام شد.
وی با بیان این که یکی از برنامه های دولت برای خروج از رکود اقتصادی، جایگزینی گاز با سوخت مایع در نیروگاههای کشور است، گفت: در پنج ماه اخیر تحول عظیمی در تولید و تامین گاز کشور رخ داده و به همین نسبت از مصرف سوخت مایع کاسته شده است.
نامبرده با اشاره به مقایسه پنج ماه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته و کاهش مصرف سوخت مایع، اظهار کرد: تلاش وزارت نفت بر این است که بیش از گذشته اقدامهایی برای کاهش هر چه بیشتر سوخت مایع و جایگزینی آن با گاز انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه هر چه سوخت مایع کمتری مصرف شود، صادرات هم افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: با افزایش صادرات می توان تراز ارزی کشور را مثبت کرد.
وزیر نفت همچنین با بیان اینکه با تزریق ریال به اقتصاد کشور می توان چرخه تولید را توسعه بخشید، تاکید کرد: امیدواریم این برنامه در آینده هم با جدیت پیگیری شود.
وی یادآوری کرد: جایگزینی گاز با سوخت مایع همراه با پیش بینی برنامه های میان مدت و بلند مدت وزارت نفت در خصوص افزایش راندمان حرارتی نیروگاه ها در آینده انجام خواهد شد.
این وزیر کابینه درباره فاز ۱۱ و احتمال حضور شرکت فرانسوی توتال در این فاز گفت: با برداشته شدن
تحریم ها ممکن است بسیاری از شرکتها در پروژه های صنعت نفت ایران سرمایه گذاری کنند.
وی با بیان اینکه حتی اگر
تحریم ها برداشته نشود، ایران توسعه فاز ۱۱ را شروع خواهد کرد، گفت: البته توسعه فاز ۱۱ پس از هفت فاز اولویت اول (۱۲و ۱۵ تا ۱۷ پارس جنوبی) و فازهای اولویت بعدی یعنی، فازهای ۱۹،۱۳، ۲۰ و ۲۱، ۲۳ تا ۲۴ و ۱۴ آغاز می شود.زنگنه با اشاره به اینکه هدف ما تولید گاز است نه تعریف طرحهای جدید، افزود: باید پولها درست هزینه شود تا به نتیجه برسد.
وی درباره واردات بنزین گفت: واردات بنزین طبق برنامه تا پایان امسال انجام می شود و از خرداد بنزین یورو ۴ وارد کشور شده است.
وزیر نفت درباره افزایش ۷۰۰ هزار بشکه ای ظرفیت تولید تا پایان سال ۹۴ که در بسته سیاست خروج
غیر تورمی از رکود به آن اشاره شده است، گفت: تا پایان سال ۹۴ چنین برنامه ای وجود ندارد، ضمن اینکه این سیاست به سرعت روی رکود تاثیر نمی گذارد و در واقع برای سالهای آینده است.
وی با اشاره به اینکه برنامه وزارت نفت برای افزایش ۷۰۰ هزار بشکه ای ظرفیت تولید نفت، سه ساله است،گفت:منابع بخش نفت در بسته سیاست خروج غیر تورمی از رکود از طریق صندوق توسعه تامین می شود.
وزارت نفت اعلام کرد، زنگنه درخصوص کمکهای این وزارتخانه به وزارتخانه های دیگر اظهار داشت: وزارت نفت تا کنون به سازمانها یا وزارتخانه ای کمک نکرده و قولی هم به آنها نداده است. در واقع این پرداخت در مقابل صرفه جویی انرژی انجام می شود.
خودکفایی ایران در تولید بنزین تا ۶ ماه آینده
خبردیگری حاکیست مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش
فرآورده های نفتی کشورگفت : با راه اندازی طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت بنزین شرکت پالایش نفت بندرعباس تا ابتدای سال آینده جمهوری اسلامی ایران در تولید بنزین به خودکفایی می رسد.
عباس کاظمی دیروز با بیان این که طرح های افزایش ظرفیت بنزین در اصفهان و آبادان هم پاییز امسال به بهره برداری کامل می رسد، افزود: ما مکلف هستیم محصولات و فرآورده های نفتی با استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ تولید و در کشور توزیع کنیم و این از مطالبات مردم و نظام است.
وی با اشاره به روند ساخت پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس افزود: این پالایشگاه بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی کشور است که محصول اصلی آن بنزین با کیفیت بالا است و هدف توزیع محصول آن داخل کشور است و بنزین مازاد صادر می شود.مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: با تکمیل طرح های بهبود کیفیت تا اواسط سال ۹۴، بنزین و نفت گاز یورو ۴ در هشت کلانشهر کشور و پس از آن در دیگر شهرها و جاده ها توزیع می شود.
وی تاکید کرد: تولید و استفاده از فرآورده های نفتی با استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ از برنامه های ملی است و همه پالایشگاهها از جمله پالایشگاه تشهید تندگویان تهران و تبریز باید تولیدات خود را کیفی سازی کنند.
کاظمی با اشاره به تامین تجهیزات مورد نیاز ساخت پالایشگاه بندرعباس از داخل کشور افزود: برای تامین تجهیزاتی که تامین آنها از خارج کشور مشکل است از جمله تلمبه های پالایشگاهی، باید به تولید کنندگان داخلی اعتماد کرد.
وی افزود:طرح افزایش ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه بندرعباس ۸۹ درصد پیشرفت دارد و از اواخر امسال تا تیر سال ۹۴ واحدهای فرآیندی طرح به ترتیب راه اندازی می شود.برای اجرای این طرح تاکنون ۱۱۳ هزار متر مکعب بتن ریزی شده و چهار هزار و ۲۷۰ تن اسکلت فلزی و ۱۲ هزار تن مخزن نصب و ۶۵۰ کیلومتر کابل کشی برق انجام شده است.
معاون وزیر نفت گفت: طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه نفت بندرعباس دارای ۹ واحد اصلی است که واحدهای تصفیه نفتای سنگین با ظرفیت ۲۵ هزار بشکه در روز، واحد تصفیه نفتای سبک با ظرفیت ۲۱ هزار بشکه در روز، واحد تبدیل کاتالیستی با ظرفیت ۲۵ هزار بشکه در روز ،واحد تصفیه نفت گاز با ظرفیت ۵۰ هزار بشکه در روز و واحد بازیافت گوگرد با ظرفیت ۱۲۰ تن در روز از واحد های مهم این طرح است.به گفته وی، با اجرای این طرح ظرفیت تولید بنزین معمولی به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر، بنزین سوپر ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر، نفت گاز ۸ میلیون لیتر و گوگرد گرانول به ۲۵۰ تن در روز می رسد. شرکت پالایش نفت بندرعباس با ظرفیت پالایش روزانه ۳۵۰ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی سومین پالایشگاه نفت کشور به لحاظ ظرفیت پالایشی پس از آبادان و اصفهان است.