علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران دیروز در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب با اشاره به اینکه در گذشته اتاق اصناف ایران با صنوف استانی ارتباط ضعیفی داشت،گفت: تمامی اتحادیه های کشوری اصناف با اجرای قانون جدید نظام صنفی منحل شده اند و جای خود را به کمیسیون های تخصصی داده اند. در شکل سابق، اتحادیه های کشوری متشکل از اتحادیه های صنفی استانی بود و در حق بسیاری از واحدهای صنفی اجحاف می شد ، ولی در شکل جدید کمیسیون های تخصصی از تمامی اصناف استان ها تشکیل می شوند.
وی ادامه داد: جامعه اصناف بخش عمده ای از فعالان اقتصادی بخش خصوصی را شامل می شوند که تاکنون تعامل سازنده ای با تعاونگران و صادرکنندگان نداشته اند. از این رو نخستین تعامل ستادی میان اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران با اتاق تعاون ایران و اتاق اصناف ایران امروز در تهران ایجاد می شود و مدیران هر سه تشکل در کنار یکدیگر تشکیل جامعه بزرگی از فعالان اقتصادی غیردولتی را خواهند داد.
رئیس اتاق اصناف ایران در مورد نادیده گرفته شدن اصناف در بسته پیشنهادی دولت برای خروج از رکود غیر تورمی گفت: بخشی از آن به ضعف ما بر میگردد که باید به عنوان طراح وارد میشدیم و کمرنگ عمل کردهایم و بخش دیگر آن به وزارت صنعت بر میگردد که از زیر مجموعه خود دفاع نکرده است و یقیناً با این بسته به مدینه فاضله نخواهیم رسید.
وی به نیازهای پیش روی اتاقهای اصناف ایران و تشکلهای صنفی اشاره کرد و گفت: اتاق اصناف ایران از لحاظ امکانات و قانون با ایرادهایی مواجه است که این مساله را به اطلاع رئیس جمهوری رساندهایم و قرار است در باب قانون نظام صنفی کمیتهای زیر نظر معاون وزیر صنعت در امور تجارت (خسروتاج) تشکیل شود و از متخصصان اصناف در این کمیته حضور داشته باشند.
نامبرده با انتقاد از اینکه اتاق اصناف در تدوین برنامههای دولت آن طور که باید نقش خود را ایفا نکرده است، افزود: البته آنجایی هم که اصناف در تدوین قانون نظام صنفی نقش اساسی داشت، نمایندگان مجلس کمترین توجهی به نظر اصناف نداشتند.
وی نبود آمار و اطلاعات در بخش اصناف را یکی دیگر از نقاط ضعف پیشرو برشمرد و گفت: علیرغم ۸۸۰۰ اتحادیه و ۳ میلیون واحد صنفی در بخش خدمات فنی و توزیع، نمیدانیم داشتههایشان چیست و دلالی غیر مفید رشد عجیب و غریبی در برخی بنگاههای صنفی پیدا کرده و در برخی جاها حرف اول را میزند که به دنبال هدفمند کردن نظام توزیع در کشور هستیم.
فاضلی ایجاد برندهای معتبر به ویژه در بخش اصناف را یکی دیگر از سیاست های جدید اتاق اصناف عنوان کرد، چرا که این کمبود در برخی جاها مانع از رونق میشود.
وی در مورد احتمال برپایی نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا در فصول مختلف گفت: با توجه به وضع مطلوبی که در بازار حاکم است، ایجاد نمایشگاههای غیر ضروری مانند طرح ضیافت را ضروری نمیدانیم، چرا که برگزاری نمایشگاه در زیر چادر و در فضایی نامناسب نه در شأن اصناف است و نه در شأن مردم و فروشهای فوقالعاده و حراجهای فصلی را در دستور کار داریم تا از بنگاههای صنفی استفاده کنیم، چرا که نمایشگاههایی مانند ضیافت، ابزاری برای برخی افراد سودجو شده که در بدنه نظام اجرایی هم سمت دارند و از ظرفیت این نمایشگاهها سوء استفاده میکنند.
رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: اگر دولت بخواهد اصناف این کار را انجام میدهد، باید گفت برگزاری چنین نمایشگاههایی هیچ توجیهی ندارد و اغلب اتحادیههای شهرستانها هم با برگزاری این نمایشگاهها مخالفند، اما در مورد بسیج اصناف و برگزاری نمایشگاه باید گفت: در راستای اقتصاد مقاومتی قرار است تا نمایشگاههایی با هماهنگی اصناف و حتی شهرداری در راستای اقتصاد مقاومتی برپا شود، تا به عنوان مثال در نمایشگاه پاییزه کالاهای تولید داخل مانند ملزومات مورد استفاده دانشآموزان با برند ایرانی در اختیار مردم قرار گیرد و بسیج در برگزاری نمایشگاه به طور مستقل وارد نمیشود، بلکه با رایزنی اصناف و با استفاده از ظرفیت آنها خواهد بود.
وی همچنین در مورد بازرسی در سطح کشور به این نکته اشاره کرد که ۳ نهاد سازمان حمایت، تعزیرات حکومتی و اصناف بحث نظارت را بر عهده دارند که در برخی موارد تداخل وظایف هم داریم و باید در جهت اصلاح آن قدم برداریم که یکی از آنها تدوین آئیننامه است.