ثبت ملی ۳۰ فن و مهارت صنایع‌دستی استان سمنان

سمنان ـ خبرنگار اطلاعات: معاون صنایع دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: ۳۰ فن و مهارت مربوط به صنایع دستی در مناطق مختلف استان در قالب میراث ناملموس ثبت ملی است.
جعفر صفاخواه تاکیدکرد: گلیچ روستای چاشم در شهرستان مهدیشهر، مهارت خرسک بافی روستای افتر در شهرستان سرخه، دست‌بافته‌های سنتی امیریه در دامغان و سفالگری و قالی‌بافی در سمنان از جمله صنایع دستی استان سمنان است که در قالب میراث ناملموس ثبت ملی شده است.
وی افزود: مفرش بافی در روستای پاده آرادان، قالی خودرنگ سنگسری در مهدیشهر، مهارت فن لاک تراشی در منطقه کالپوش میامی و دوخت کیسه مراد در شاهرود از دیگر میراث معنوی و ناملموس استان سمنان است که در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است. وی با بیان این‌که فرش خودرنگ ایل سنگسری از جمله صنایع‌دستی این استان است که قابلیت جهانی شدن دارد.
یادآور شد: تاریخ بافت فرش به شیوه نوین در استان سمنان به میانه قرن ۱۳ هجری شمسی می‌رسد و هم‌اکنون در سرخه، سمنان، شهمیرزاد، شاهرود، دامغان و مناطقی نظیر خارتوران و طرود فرش بافته می‌شود و شهر سمنان به عنوان شهر خلاق سفال و سرامیک، برای ثبت در یونسکو به کمک بخش‌های دیگر در دست اقدام است. وی گفت: ایجاد بازارچه صنایع دستی برای کمک به تقویت بازار فروش در کنار ثبت این مهارت‌ها با هدف حفظ اصالت و معرفی این ظرفیت‌ها به گردشگران، در اولویت قرار دارد. در حال حاضر ۴ هزار و ۷۰۰ هنرمند صنایع دستی در ۵۲ رشته در استان سمنان فعالیت می‌کنند.معرق، منبت، گره‌چینی و حجم‌های چوبی، شبکه‌بری‌های حجیم فلزی، دست بافته‌های ابریشمین، نگارگری و تذهیب‌های زرین، گلیم، گلیچ و جاجیم، ظروف سفالی، نمد و پارچه قلمکار از جمله صنایع‌دستی استان سمنان و تبلور هنر مردم در این منطقه است. ‏

نسخه مناسب چاپ