کاهش مراجعه بیماران کرونایی به مراکز درمانی در چند روز گذشته
رئیس کمیته علمی کشوری کرونا گفت: تعداد مراجعان سرپایی و بستری بیمارستان‌ها ناشی از بیماری کرونا در چند روز اخیر رو به کاهش است که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و دوباره به سمت روزهای صفر کرونایی برویم.
به گزارش وبدا، سعید کریمی افزود: واکسن‌های موجود در کاهش آمار بستری و مرگ و میر بیماران کووید۱۹همچنان موثر هستند اما به واکسن‌سازهای داخلی توصیه کرده‌ایم که تولید واکسن را بر اساس سویه و زیرسویه‌های غالب کنونی در دستور کار قرار دهند البته در دنیا هم تا جایی که می‌دانم، واکسن‌های جدید بر اساس زیرسویهBA.5 ساخته نشده و واکسن‌های ساخته شده بر اساس زیرسویهBA.1 است و این روند باید همانند ساخت واکسن آنفلوآنزا شود که هر سال بر اساس سویه‌های جدید واکسن هم تولید شود.
وی اظهار داشت: پنجره طلایی واکسیناسیون در ۲ماه آینده، بسیار مهم است زیرا در ماه‌های آینده، شاهد بازگشایی مدارس و راهپیمایی عظیم زائران در ایام اربعین حسینی هستیم؛ زائران اربعین حتما واکسیناسیون خود را به ویژه اگر ۶ماه از آخرین تزریق واکسن گذشته، تکمیل کنند. قبل از کرونا نیز در مسافرت‌ها، برخی بیماری‌ها همراه مسافران بود اما در شرایط کرونا، حتما قبل از سفر به ویژه در اربعین که جمعیت میلیونی در راهپیمایی عظیم حضور دارند، واکسن نوبت یادآور تزریق شود.
معاون درمان وزیر بهداشت تصریح کرد: زائران اربعین حسینی با تزریق نوبت یادآور واکسن می‌توانند با سیستم ایمنی مقاوم به مسافرت بروند. تکمیل واکسیناسیون در کودکان گروه سنی بالاتر از پنج سال بسیار مهم است زیرا می‌توانند ناقل بیماری در خانواده باشند. نوبت یادآور واکسن برای گروه سنی ۱۲تا ۱۸سال و صرفا برای افرادی که ضعف سیستم ایمنی و بیماری زمینه‌ای دارند یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، انجام می‌شود اما برای جمعیت عموم کمتر از ۱۸سال، فعلا توصیه‌ای برای تزریق نوبت یادآور نداریم.
ضرورت واکسیناسیون
علیرضا ناجی ،رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به موج جدید کرونا و وضعیت نامطلوب آن در جامعه گفت: اکنون به دلیل آغاز موج جدیدی از سویه امیکرون، وضعیت کرونا در جامعه ایران در حال بدتر شدن است و شاید در چنین شرایطی افزایش واکسیناسیون بتواند چاره‌ساز حل این مشکل باشد.
وی با اشاره به اینکه ۵۰درصد افرادی که به این ویروس مبتلا می‌شوند هیچ علامتی از این بیماری ندارند، اظهار داشت: با توجه به سرعت انتقال و انتشار بالای این ویروس جدید و اینکه نمی‌توان جلوی عفونت را گرفت، پس لازم است که موضوع تزریق واکسن و انجام واکسیناسیون سراسری به ویژه تزریق دُز سوم «بوستر» جدی گرفته شود.
ناجی در پاسخ به این سوال که در صورت ابتلا به این نوع ویروس چند روز قرنطینه ضروری است، افزود: قرنطینه در همه سویه‌های کووید در حالت بیماری خفیف بین ۷ تا ۱۰ روز است و کسانی که ابتلای آنها به این ویروس به صورت تصادفی شناسایی شود و کسانی که در ارتباط با افراد مبتلا هستند و پس از انجام تست کرونا متوجه ابتلای خود شده باشند و هیچ علامتی ندارند در مجموع ۵روز در خانه بمانند. وی معتقد است: واکسینه شدن افراد در برابر کرونا، بالای ۷۰درصد از بیماری شدید و انتقال افراد مبتلا به دلیل شدت درگیری به بخش‌های مراقبت ویژه و حتی مرگ جلوگیری می‌کند.
الزام دانشجویان به تزریق دُز یادآور
ابراهیم نعیمی ،مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان گفت: دانشجویان تا قبل از نیمه دوم شهریورماه که دانشگاه ها بازگشایی می شوند برای تزریق نوبت یادآور واکسن کرونا اقدام کنند.
وی با اشاره به قطعی بودن آموزش حضوری در ترم جدید، درباره واکسیناسیون دانشجویان گفت: وزارت علوم از ستاد ملی کرونا تبعیت کرده و هر گونه مصوبه‌ای داشته باشد آن را اجرا خواهد کرد.
شناسایی ۲۳۴۳بیمار جدید
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در ۲۴ ساعت منتهی به ۱۸ مرداد، ۲هزار و ۳۴۳بیمار کووید ۱۹در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید۱۹در کشور به ۷میلیون و ۴۴۶هزار و ۱۴۴نفر رسید. متاسفانه در همین مدت، ۴۹بیمار مبتلا به کووید۱۹در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۲هزار و ۵۶۴نفر رسید. در حال حاضر ۱۳۰شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۲۹شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۵۴شهرستان در وضعیت زرد و ۳۵شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

نسخه مناسب چاپ