وزیرعلوم: دانشگاه‌ها برای کارهای علمی بودجه ندارند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از رشد ۴۰درصدی اشتغال دانش‌بنیان در پارک‌های علم و فناوری خبر داد و گفت: حدود ۲۵هزار شغل دانش‌بنیان در پارک‌ها ایجاد شده است.
به گزارش خبرنگار ما ،محمد علی زلفی گل دیروز در نشست خبری افزود: پارک علم و فناوری ایران را راه اندازی کردیم و یک زمین ۱۰ هزار هکتاری را برای پارک علم و فناوری بین المللی اختصاص داده ایم تا شرکت‌های دانش‌بنیان با شرکت‌های دانش بنیان خارجی به صورت مشارکتی محصولات جدیدی تولید کنند.
وی تصریح کرد: براساس آیین‌نامه پایه‌های تشویقی در هیأت امنای دانشگاه‌ها، ۶۰پایه تشویقی برای اعضای هیأت علمی پیش‌بینی کردیم که هر عضو هیأت علمی در هر کدام که ظرفیت دارد و سرآمد است از پایه‌های تشویقی استفاده کند.
وزیر علوم به این پرسش خبرنگار ما که پرسید «آیا سهمیه‌های کنکور با عدالت آموزشی سازگارند که رتبه فردی بیش از ۶۰ هزار باشد ولی بر اثر سهمیه به رتبه ۶۶۰ کاهش یابد و در دانشگا‌های مطرح کشور قبول شود؟» پاسخ داد: بخشی از سیاستگذاری سهمیه‌های کنکور با شورای عالی انقلاب فرهنگی و بخشی نیز با مجلس شورای اسلامی است و وزارت علوم مسئولیتی در ایجاد یا حذف سهمیه‌ها ندارد.
زلفی‌گل در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما که آیا شما با سهمیه‌ها موافق هستید یا خیر؟ گفت: با همه سهمیه‌ها موافق نیستم، ولی با برخی از آن‌ها کاملاً موافقم. وی به تفاهم‌نامه‌ای که با بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری منعقد شده است، اشاره و تصریح کرد: براساس این توافق‌نامه صد نفر اول علوم تجربی، علوم ریاضی و علوم انسانی و ۵۰نفر هنر و زبان خارجی و مدال‌آوران از تسهیلات ویژه‌ای استفاده می‌کنند.
زلفی‌گل اظهار کرد: در یک سال گذشته ۱۸مجله از جمهوری اسلامی وارد نمایه بین المللی اسکوپوس شده‌اند. برنامه‌ریزی کرده‌ایم که درصد قابل قبولی از این مجلات را تحت نمایه بین المللی در آوریم. همچنین برای سردبیران و مدیران مسئولان مجلات، پایه‌های تشویقی و امتیازات خاص و یک حمایت مالی ویژه در نظر گرفته‌ایم و با افراد صاحب نظر در این زمینه قرارداد بسته‌ایم که برخی مدیران ما را آموزش دهند تا مسیر تبدیل مجلات ملی به بین‌المللی تسهیل شود.
وی افزود: برنامه داریم که پروژه‌های نیمه تمام را تا پایان سال تکمیل کنیم؛ در هفته دولت نیز ۳۲پروژه صددرصد انجام شده را آماده افتتاح داریم و تعداد ۶۱ پروژه‌ بالای ۹۷و ۹۸درصد انجام شده‌اند و تقریباً حدود ۳۰پروژه دیگر بین ۹۵تا ۹۹درصد پیشرفت کردند که با یک حمایت ویژه، تکمیل خواهند شد.
وزیر علوم درباره مشکلات مالی دانشگاه‌ها با توجه به افزایش قیمت برخی اقلام و درخواست افزایش بودجه، توضیح داد: هزینه یک نوبت غذا با مبلغی که سازمان برنامه بودجه اختصاص داده، اصلاً سازگاری ندارد. بودجه دانشگاه‌ها برای غذای یک روز دانشجو بین ۸۵۰۰تومان تا ۲۱هزار تومان است. این وضع شرایط سختی را رقم زده و به همین دلیل دانشگاه‌ها اولویت‌هایی برای خود دارند. اولویت اول، پرداخت حقوق است و پس از آن تأمین غذا، خوابگاه و وسیله ایاب و ذهاب برای دانشجویان. در نتیجه کمبود بودجه دانشگاه‌ها، بودجه پژوهشی و بودجه فرهنگی از بین می‌رود.
زلفی‌گل افزود: به دلیل همین مشکلات مالی، در برخی دانشگاه‌ها برای کارهای علمی اعتبارات لازم وجود ندارد، تجهیزات آزمایشگاهی مستهلک می‌شوند و بازسازی و تعمیر و تجهیز در دانشگاه‌ها به درستی انجام نمی‌شود. امروز با مشکل مالی روبرو هستیم و باید سعی کنیم این مشکلات را منعکس و پیگیری بکنیم تا رؤسای دانشگاه‌ها کمتر مشکل داشته باشند. وی افزود: اگر نتوانیم این کار را انجام بدهیم، ممکن است مجبور شویم بخشی از آموزش را مجازی کنیم که باعث افت علمی می‌شود. وزیر علوم درباره برخورد با تقلب‌های علمی گفت: تقلب از جمله مواردی است که حتی یک مورد آن هم ناپسند است و در شأن جامعه علمی نیست اما به هر حال شما هرکاری هم که انجام دهید این مورد به صفر میل نمی‌کند.
زلفی‌گل درباره اعمال تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها تأکید کرد: یک سری دانشگاه‌های تک جنسیتی مانند دانشگاه الزهرا(س) داریم اما برای سایر دانشگاه‌ها چنین مسأله‌ای صحت ندارد؛ البته دانشگاه‌ها مستقل هستند و ممکن است تصمیم بگیرند در رشته خاصی پذیرش تک جنسیتی داشته باشند اما در حال حاضر هیچ تصمیمی برای این تغییر اعلام نشده است.

نسخه مناسب چاپ