وزیر کشور: احزاب برای کسب قدرت باید رضایت مردم را جلب کنند
 

وزیر کشور با بیان این که انتظارات، نیازها و مقتضیات مردم باید اطلاع رسانی درست شود ، گفت: بدون شناخت، اطلاع و آگاهی نمی‌توان تاثیرگذاری زیادی داشت.

دکتر رحمانی فضلی، وزیر کشور دیروز در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه همچنین با اشاره به حجم مسائل و مشکلاتی که کشور در حوزه های اقتصادی و اجتماعی با آن مواجه است ، علت وعلل آن را فقدان توازن و تعادل منطقه ای در توزیع منابع، امکانات، فعالیت ها، جمعیت ، تجهیزات و سرمایه ها دانست.

وی این فقدان توازن ، شکاف های بزرگ جغرافیایی، طبقاتی و اقتصادی و به تبع آن آسیب های اجتماعی ، بیکاری، آلودگی های زیست محیطی و ناهنجاری های اجتماعی را ناشی از نوع نظام برنامه ریزی و تفکر حاکم بر آن ذکر کرد.

رحمانی فضلی با اشاره به وقایع سال های دهه ۴۰ میلادی، مشکلات موجود را ناشی از یک عقبه تاریخی دانست و گفت: حجم مشکلات در حوزه های اجتماعی و اقتصادی ناشی از گذشته است.

وی با اشاره به عقب افتادگی های اقتصادی و برخی مشکلات اجتماعی نظیر بیکاری افراد تحصیلکرده که حدود ۴۰ درصد است، افزود: در حوزه کلان از دهه ۴۰ تا کنون متوسط رشد اقتصادی کشور هیچگاه از سه درصد بیشتر نبوده است.

به گفته وی در این سال ها بیکاری و تورم همیشه دو رقمی و بهره وری پایین بوده است.

رحمانی فضلی بزرگترین آسیب کشور را مسائل اقتصادی ذکر کرد و گفت: باید بتوانیم اشتغال ایجاد کنیم و رشد اقتصادی مثبت را محقق کنیم.

وزیر کشور تصریح کرد: ایجاد یک نظام برنامه ریزی و مدیریت قوی که این فقدان توازن ، فقر و شکاف ها را از میان ببرد و امنیت را حاکم کند و تقویت استقامت در مقابل دشمن خارجی، ضروری است.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنانش همگرایی و همکاری میان رسانه ها و دولت را در جهت تقویت نظام ارزیابی کرد و گفت: رسانه ها نقش به سزایی در اطلاع رسانی و انعکاس وقایع کشور دارند.وی تاکید کرد: رسانه‌ها باید به این همگرایی کمک کنند.

رحمانی فضلی با انتقاد از نبودیک نظام مهندسی رسانه ای در کشور ، از اصحاب رسانه خواست تا یک نظام مهندسی رسانه ای طراحی کنند.

وی برلزوم رعایت اخلاق ، رقابت مناسب ، منطقی، جدی و پویا در حوزه رسانه تاکید کرد.و گفت: رسانه ها در اعتماد سازی و تهییج و هدایت افکار عمومی مردم می توانند بسیار موثر باشند.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنانش وظیفه وزارت کشور را مدیریت سیاسی و نه کار سیاسی ذکر کرد و گفت: وزارت کشور باید رفتار و فعالیت های سیاسی جامعه را ضمن حمایت در مسیر قانون گرایی هدایت کند.

وی با اشاره به این که قدرت واقعی ما مردم و توان زندگی معیشتی آنهاست، گفت: اگر در زمینه بهره وری، رشد اقتصادی و ثروت ضعیف باشیم قدرتی نخواهیم داشت.

وی افزود: اگر احزاب به دنبال کسب قدرت هستند باید آن را در آرا مردم جستجو کنند و اگر می خواهند آرا مردم را به دست بیاورند باید رضایتمندی مردم را هدف قرار دهند.

به گفته وی مبنای رضایت مندی مردم در حوزه های اعتقادات دینی و شرایط زندگی آنهاست. لذا اگر حزبی بخواهد موفق شود باید به باور های مردم احترام بگذارد و معیشت آنها را مد نظر قرار دهد.

وی خطاب به ارباب رسانه گفت: توقع ما از شما این است که انصاف، عدالت و حق گرایی را رعایت و بر هر چه حق است پافشاری کنید.

رحمانی فضلی تاکید کرد: باید با یک نگاه جدید و عزم جدی تر برای حل مشکلات و معضلات پیش برویم و بر آنچه که رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصادی و برنامه ریزی تاکید کرده اند، اهتمام کنیم.

وی ادامه داد: با آن سابقه تاریخی که مطرح شد ما در شرایطی واقع شده‌ایم که در بسیاری موضوعات سیاسی و امنیتی دارای مسئولیت خطیری هستیم و نمی‌توانیم بی تفاوت باشیم.وزیر کشور در ادامه به مشکلات ایجاد شده در برخی از کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: در نقشه تحولات امنیتی منطقه و برخی کشورهای همسایه با موضوعاتی مواجه هستیم که مرتبط با خواست و اراده استکبار جهانی بوده است.

وی تصریح کرد: بدون شک در تحولات اخیر منطقه ردپای آمریکا و غرب وجود داشته است و نمی توان حضور آنان را نادیده گرفت .

وی اضافه کرد: البته جهالت، فقر و ارتجاع در منطقه به تحولات ایجاد شده کمک کرده است. وزیر کشور تاکید کرد: در وقایع ماه ها و سال های اخیر منطقه استکبار با تمامی قدرت تحولات منطقه ای را با رویکرد منزوی کردن اسلام و حکومت اسلامی دنبال می کند .وی افزود: ما در ۳۶ سال اخیر با موضوعات مختلفی مواجه بودیم اما اکنون در منطقه جنگ مذهب علیه مذهب دنبال می شود.

رحمانی فضلی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و همچنین داعش در عراق ، گفت: جنایاتی که در غزه اتفاق می افتد با هیچ منطقی قابل قبول نیست.وی افزود: نمی توان در مقابل شرایط منطقه بی تفاوت بود و باید با نگاهی عمیق تر و مستند تر به مسائل امنیتی و سیاسی منطقه نگاه کرد زیرا موضوع بسیار پیچیده است.

وی تصریح کرد: باید هوشیار بود و با بهانه جویی، تحلیل های سطحی و حاشیه پردازی نمی توان اقتدار کشور را تامین کرد.

پیش از سخنان وزیر کشور مدیران مسئول روزنامه ها ی اطلاعات، همبستگی، اعتماد، شهروند، ابتکار، خراسان، جمهوری اسلامی، جوان، رسالت، راه مردم، پیام زمان و خبرگزاری های تسنیم، ایسنا، ایرنا و نسیم مسائل و مشکلات رسانه‌ها را بیان کردند.

نسخه مناسب چاپ