رزمایش مشترک آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در بحبوحه تنش‌با چین
سرویس خارجی: نظامیان آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در بحبوحه تنش‌های اخیر با چین و کره شمالی، رزمایش دفاع موشکی بالستیک و تمرینات نظامی ترکیبی برگزار کردند.
پنتاگون اعلام کرد که آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در یک رزمایش دفاع موشکی بالستیک در سواحل هاوایی شرکت کردند و تمرینات نظامی ترکیبی را با نیم‌نگاهی به چین و کره شمالی انجام دادند. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این اولین باری است که سه کشور مذکور از پنج سال قبل که روابط بین سئول و توکیو در سال ۲۰۱۹ به دلیل اختلافات تاریخی دوباره مربوط به اشغال شبه‌جزیره کره توسط ژاپن مخدوش شد، چنین رزمایش‌هایی را برگزار کردند. در این حال سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به رزمایش کره جنوبی و ژاپن با آمریکا، از آنها خواست که تنش‌ها در اطراف شبه‌جزیره کره را تشدید نکنند.
«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: چین ضروری می‌داند که ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی در اقدامات خود از جمله برگزاری رزمایش‌ احتیاط کنند و فعالیت‌هایی را که تنش‌ها را در اطراف شبه جزیره کره تشدید می‌کند، متوقف کنند. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پکن این رزمایش‌ها را علیه خود می‌داند، توضیح داد: این تمرینات نظامی برای چه کسانی هستند؟ بهتر است از طرف آمریکایی در این مورد بپرسید. این دیپلمات چینی در ادامه اظهار داشت: طرف چینی به تمرینات نظامی مشترک مربوطه و همچنین این واقعیت که کره شمالی بارها نگرانی خود را در این مورد ابراز کرده است، توجه دارد. در خبری دیگر رسانه‌های محلی گزارش دادند که چین هفت نفر از مقام‌های تایوان را به دلیل حمایت از جدایی‌طلبی تایوان در لیست تحریم قرار داد. دور جدید تنش‌ها میان تایوان و چین پس از سفر اخیر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان علی‌رغم هشدارهای پی در پی و جدی چین بالا گرفت.
طبق گزارش خبرگزاری رویترز، در ادامه تنش‌ها میان تایوان و چین، رسانه‌های محلی چین گزارش کردند مقام‌های پکن هفت نفر از مقام‌های تایوان را به دلیل حمایت از جدایی‌طلبی این جزیره در لیست تحریم قرار دادند. این تحریم‌ها پس از سفر اوایل ماه جاری میلادی پلوسی به تایوان صورت می‌گیرد؛ اقدامی که چین می‌گوید سیگنال اشتباهی به نیروهای جدایی‌طلب در این جزیره ارسال کرده است. با این حال تایوان می‌گوید ادعای حاکمیت چین را قبول ندارد. خبرگزاری رسمی چین (شینهوا) گزارش کرد در بین افرادی که تحت تحریم دفتر امور تایوان چین قرار گرفته‌اند،
«هسایو بی کیم» سفیر تایوان در واشنگتن و «ولینگتون کو» دبیرکل شورای امنیت ملی تایوان هستند. بر اساس این گزارش، سیاستمداران حزب حاکم سیاسی تایوان، حزب دموکراتیک مترقی نیز تحت تحریم چین قرار گرفتند و یکی از سخنگویان دفتر امور تایوان گفت که افرادی که تحت تحریم قرار گرفته‌اند، اجازه سفر به چین، هنگ کنگ و ماکائو را ندارند و شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران متربط با آن‌ها نیز اجازه سرمایه‌گذاری در چین را ندارند. بر اساس گزارش رویترز، این هفت نفر علاوه بر «سو تسنگ چانگ» نخست‌وزیر تایوان، «جوزف وو» وزیر خارجه تایوان» و «یو سی کان» رئیس پارلمان این جزیره هستند که قبلاً چین آن‌ها را تحریم کرده بود.

نسخه مناسب چاپ