رئیس قوه قضائیه: باید در گفتار و کردارخودبامردم صادق باشیم
رئیس قوه قضائیه در آیین تجلیل از خانواده معظم شهدای مدافع حرم و آزادگان سرافراز دستگاه قضائی گفت: آزادگان ایران اسلامی دانش‌آموختگان مکتب و نهضت حسینی هستند؛ آزادگان ما در اسارتگاه‌های رژیم بعثی علی‌رغم همه شکنجه‌ها و سختی‌ها، همچنان ایثارگری و ازخودگذشتگی می‌کردند و عزت و حریّت را در آن اسارتگاه‌ها معنا کردند و حتی به مأموران صلیب سرخ جهانی نیز درس آزادگی و شرافت ‌دادند
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، افزود: امسال سالروز بازگشت آزادگان مصادف با سالروز به اسارت درآمدن آل‌الله شده است؛ شما خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران و آزادگان به ویژه مادران و همسران و خواهران شهدا، به خوبی شرایط و مصائبی و رنج‌هایی که بر آل‌الله تحمیل شد را درک می‌کنید.
وی اضافه کرد: آزادگان ما از یک سو در اسارتگاه‌های دژخیمان بعثی شکنجه می‌شدند و سخت‌ترین عذاب‌ها و آزارها را تحمل می‌کردند و از سوی دیگر خانواده‌های این عزیزان در داخل کشور رنج و زجر اسارت آنان را احساس می‌کردند و از این حیث آزرده و رنجور می‌شدند.
محسنی اژه ای با تشریح و تبیین وجوه مختلف ارزش‌هایی اسلامی و انسانی نظیر «ایثار و ازخودگذشتگی»، «شجاعت و شهامت»، «غیرت»، «فطانت» و «ایمان به هدف مقدس و جهاد در راه آن» که به صورت اعلی و آشکار در وجود شهدا و ایثارگران و آزادگان ما متجلی و متبلور بود، گفت: استقامت به معنای استمرار حرکت در مسیر صواب و درست است؛ استقامت یعنی آن ارزش‌ها و صفات اسلامی و انسانی در وجود فرد واجد آن صفات پسندیده، حفظ شود و این امری است که آزادگان و ایثارگران ما باید به آن توجه داشته باشند و روحیه آزادگی را در خود حفظ کنند.
رئیس قوه قضائیه، افزود: آزادگان ما در آن فضای خفقان و شکنجه و آزار و محدودیت اسارتگاه‌های رژیم بعث، راه تبلیغ و انسان‌پروری و مجاهدت را پیدا کرده بودند و در اسارتگاه نیز با کلام و عمل خود، ارزش‌های الهی را تبلیغ می‌کردند و آن اسارتگاه‌ها را به دانشگاه تبدیل کرده بودند.
محسنی اژه‌ای با اشاره به ارزش والای مجاهدت‌های شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان و خانواده‌های معزز آنها، گفت: من به عنوان رئیس قوه قضائیه و به طور کلی همه مسئولان در بخش‌های مختلف در قبال خانواده معظم شهدا و ایثارگران و آزادگان، وظیفه و تکلیفی خطیر و مهم داریم .
وی اضافه کرد: به مسئولان قضایی در بخش‌های مختلف به ویژه مسئولان معاونت انسانی قوه دستور داده‌ام که صرفاً به رفع آن دسته از مشکلاتی که از ناحیه خانواده‌های معظم شهدا و آزادگان و ایثارگران مطرح می‌شود، اهتمام نداشته باشند بلکه خودشان شخصاً نسبت به شناسایی و رفع مشکلات و معضلات این بزرگواران تا حد ممکن اقدام کنند.رئیس قوه قضائیه بر اجرای تمام و کمال قوانین و مقررات مرتبط با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران و آزادگان تاکید کرد و خطاب به معاون منابع انسانی دستگاه قضا گفت: در موارد و مسائلی نیز که مرتبط با خانواده‌های معزز شهدا و آزادگان و ایثارگران است و پیرامون آنها قوانین و مقرراتی وجود ندارد، ورود و تمهیدات لازم را برای رفع آن مسائل اتخاذ کنید.
وی با اشاره به اصل مهم خودنظارتی و اهتمام نسبت به انجام وظایف و تکالیف خود در وهله نخست، اظهار داشت: همه شاغلان در مراکز و مراجع قضائی از جمله برخی از شما آزادگان سرافراز که از همکاران قضائی ما هستید، باید در وهله نخست بررسی کنید که آیا وظایف و تکالیف محوله را درست، دقیق و بموقع انجام می‌دهید و رفتار مناسبی با ارباب رجوع دارید یا خیر؟ در وهله بعد در مقام تذکر و امر به معروف باید به همکاران و بالادستی‌ها و زیرمجموعه خود، اهتمام به انجام درست مأموریت و تکریم ارباب رجوع را یادآوری کنید و متذکر شوید.
محسنی اژه ای اضافه کرد: باید نظارت و توجه به ارزش‌ها را از خودمان شروع کنیم؛ باید بررسی کنیم که آیا در گفتار و کردار خود، صادق هستیم؟ اگر صادق هستیم، آیا این صداقت در خلوت و جَلوت و مقابل دوربین و پشت دوربین یکسان است؟
وی با اشاره به اهمیت مقوله رضایتمندی مردم و مراجعان به دستگاه قضائی، گفت: آیا در شرایط فعلی، مردم از ما رضایت دارند؟ پاسخ به این سئوال حتما مثبت نیست، لذا همه ما در قوه قضائیه، هر کدام در بخش‌ها و مسئولیت‌های مرتبط با خود باید درصدد غلبه بر مسائل و مشکلات برآییم و رفع کاستی‌ها را از خودمان شروع کنیم و در مرحله بعدی، با ادبیات و رفتار اسلامی به همکاران و زیردستی‌ها و بالادستی‌های خود نیز رفع کاستی‌ها را گوشزد کنیم.
محسنی اژه ای با اشاره به موضوع انتصابات در دستگاه قضایی که در سخنان یکی از حاضران در جلسه مطرح شد، گفت: با من صریح و بدون‌لکنت حرف بزنید و بدانید که اهتمام و توجه من، مسئولیت سپردن به افراد متعهد، کاردان و دلسوز است؛ اما باید توجه کنید که دایره شناخت من از افراد، آنگونه وسیع و گسترده نیست که نسبت به تک تک شاغلان در دستگاه قضائی شناخت داشته باشم، لذا شما می‌توانید افراد شایسته‌تر و لایق‌تر را به من معرفی کنید و من از این امر استقبال می‌کنم.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر ممکن است شاخصه‌ها و معیارهایی که مدنظر من است و آن را به کمیسیون انتصابات ارائه داده‌ام با شاخصه‌ها ومعیارهای شما بزرگواران تفاوت‌ها و تمایزاتی داشته باشد؛ من از مساعدت و پیشنهادهای شما ایثارگران و آزادگان سرافراز در قضیه انتصابات در دستگاه قضایی استقبال می‌کنم.
محمدباقر الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه هم با ارائه آمار و توضیحاتی درباره وضع ایثارگران، آزادگان و مدافعان حرم دستگاه قضایی پرداخت و گفت: مجموع آزادگان شاغل و بازنشسته دستگاه قضایی ۲۱۴نفر است و ۲۷نفر از فرزندان آزادگان نیز در قوه قضائیه مشغول ارائه خدمات قضائی و اداری به مردم هستند.وی با بیان اینکه ۱۷نفر از مدافعان حرم آل‌الله در دادگستری‌های سراسر کشور و ستاد قوه قضائیه از قبل در عدلیه حضور دارند، گفت: دستگاه قضایی مفتخر به داشتن یک شهید و یک جانباز مدافع حرم هم هست.در این نشست صمیمی، یحیی کمالی‌پور و حمیدرضا امیرپور از آزادگان هشت سال دفاع مقدس، حسین براتی از رزمندگان مدافع حرم، مریم عظیمی همسر شهید مدافع حرم مهدی نوروزی و خانم راغب املشی همسر آزاده امیر صادقی دشتی، به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود پرداختند و پیشنهادهایی را برای بهره‌گیری مطلوبتر از ظرفیت ایثارگران و آزادگان در دستگاه قضائی ارائه کردند.

نسخه مناسب چاپ