گاردین: نقض حقوق بشر در عربستان پس از سفر بایدن به ریاض افزایش یافته است
سرویس خارجی: روزنامه «گاردین» در گزارشی نوشت که موارد نقض حقوق بشر توسط دولت عربستان پس از سفر اخیر رئیس جمهوری آمریکا به این کشور، افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
در این گزارش «گاردین» آمده است: اخیرا «سلمی الشهاب»دانشجوی عربستانی دانشگاه «لیدز» انگلیس و مادر دو فرزند که برای تعطیلات به وطنش بازگشته بود، به دلیل داشتن حساب کاربری در توئیتر و دنبال کردن و بازانتشار مطالب مخالفان و فعالان حقوق بشری منتقد، توسط دادگاه عربستان به ۳۴ سال زندان محکوم شده است!
گاردین همچنین نوشت: این پرونده به مثابه جدیدترین نمونه از سیاست های «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان در راستای هدف دادن کاربران عربستان منتقد فعال در توئیتر در کمپین سرکوبگرانه‌اش است. این روزنامه در گزارش خود افزوده است: این اقدامات ولیعهد سعودی در حالی است که او از طریق یک صندوق ثروت حاکمیتی عربستان، دارای سهامی در توئیتر است. گاردین همچنین نوشته است: حکم مذکور از سوی دادگاه ویژه تروریستی عربستان چند هفته بعد از سفر رئیس جمهوری آمریکا به عربستان سعودی صادر شده است و این در حالی است که پیشتر، فعالان حقوق بشری عربستان هشدار داده بودند که سفر «جو بایدن» می تواند باعث تشویق مقامات عربستان به تشدید سرکوبگری خود علیه مخالفان و فعالان دموکراسی خواه این کشور شود. بر اساس این گزارش، مقامات سعودی اقدامات سرکوبگرانه و فشارها علیه مخالفان و فعالان را پس از سفر اخیر رئیس جمهوری آمریکا به این کشور دوچندان کرده اند و پرونده «سلمی الشهاب» تنها گوشه کوچکی از اقدامات ریاض است. در این حال تعدادی از سازمان های حقوق بشری از جمله سازمان اروپایی – سعودی حقوق بشر و همچنین سازمان «قسط»، صدور حکم ۳۴ زندان برای این زن فعال عربستانی را محکوم کردند.
از طرفی، سازمان دیدبان حقوق بشر نیز در گزارشی اعلام کرد : شمار اعدام شدگان در عربستان سعودی در شش ماهه اول سال ۲۰۲۲ دو برابر شمار تمامی اعدام شدگان سال ۲۰۲۱ این کشور شده است. بر اساس این گزارش ، عربستان سعودی در شش ماهه اول سال ۲۰۲۲، تعداد ۱۲۰ نفر را اعدام کرد که تقریباً دو برابر اعدام شدگان در کل سال گذشته بود. دید‌بان حقوق بشر افزود: اگر عربستان سعودی در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ به اعدام افراد با همین سرعت ادامه دهد، این کشور از رکورد ۱۸۶ اعدام در سال ۲۰۱۹ فراتر خواهد رفت.
این سازمان افزود: کاهش اعدام‌ها در سال ۲۰۲۰ در عربستان سعودی تا حدی به دلیل تعطیلی‌های ناشی از همه گیری «کووید ۱۹ » از فوریه تا آوریل همان سال بود، اما با کاهش محدودیت‌های ناشی از کرونا در سال ۲۰۲۱ دوباره آمار اعدام‌ها افزایش یافت.

نسخه مناسب چاپ