در گفتگوی اطلاعات با معاون رئیس‌جمهوری اعلام شد :
مخالفت سازمان محیط‌زیست با استخراج آب‌های ژرف
 

استخراج آب های ژرف بدون مطالعات زیست محیطی موجب برهم خوردن تعادل منابع آب و زیان به طبیعت خواهد شد.
علی سلاجقه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اطلاعات ضمن اعلام این مطلب افزود:
تاکنون با انجام یک مورد اکتشاف تحقیقی روی آب های ژرف در منطقه جنوب شرق کشور موافقت شده که هنوز نتایج این استخراج در حال بررسی است.
وی گفت: نباید برای تأمین کسری منابع آب بخش های خانگی، صنعتی و کشاورزی روی برداشت از ذخایر آب های ژرف حساب باز کرد، زیرا هزینه استخراج این منابع بسیار بالاست و نتایج برداشت از این منابع روی محیط زیست هنوز بخوبی مطالعه نشده است.
سلاجقه تأکید کرد: تمامی عملیات اکتشافی اخیر روی منابع آب های ژرف در استان سیستان و بلوچستان دارای مجوز سازمان محیط زیست است و مطمئناً هیچ اکتشافی بدون مجوز صورت نخواهد گرفت.
وی ادامه داد: با وجود خشکسالی های پی در پی و کاهش شدید منابع آبی کشور معتقدم که همچنان برای تأمین آب بخش های مختلف باید به روان آب ها یا پروژه های انتقال آب متکی بود و نیازی به استفاده از آب های ژرف نیست.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر بازچرخانی آب‌ و تصفیه فاضلاب برای بهره‌برداری در حوزه های صنعتی و ساماندهی هر چه زودتر برای حفظ ذخایر آب زیرزمینی در تمام ایران‌ گفت: با جدیت از وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها درخواست می‌کنیم که باتوجه به شرایط آبی کشور از آب‌های نامتعارف به صورت مطلوب استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه مردم باید اطمینان کامل داشته باشند که در این دولت هیچ طرح عمرانی بدون مجوز محیط زیست شروع به کار نمی‌کند و این موضوع را تمامی وزرا پذیرفته‌اند، گفت: پروژه انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی کشور بطور کامل از دستور کار دولت خارج شده و هیچ برنامه ای برای ادامه این پروژه نداریم.
به همین علت نباید نگران تبعات اجرای این طرح باشیم و مردم باید مطمئن باشند که دولت هیچ برنامه ای برای انتقال آب از دریای خزر به سمت فلات مرکزی ندارد.
سلاجقه گفت: در بخش جنوب شرقی هم فاز اول طرح انتقال آب از دریای عمان به استان کرمان برای مصارف صنعتی با سرمایه گذاری بخش خصوصی و تأییدیه های زیست محیطی اجرا شده است ولی ادامه این طرح در فازهای بعدی به بررسی بیشتر زیست محیطی و همچنین جذب سرمایه گذار نیاز دارد.
وی با اشاره به توسعه خشکسالی به فلات غربی کشور گفت: برخی معتقدند که فلات زاگرس منابع آبی وسیعی دارد و این مساله نیازمند بررسی دقیق و برنامه ریزی مناسب زیست محیطی است تا با برداشت های بی رویه موجب نابودی محیط زیست نشویم.
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه با وجود ضرورت بررسی روی منابع آبی زاگرس، دفتر منابع “آب کارست در زاگرس” از نظر تحقیقاتی بر روی این منابع کم کار کرده است،گفت: تغییر اقلیم و کمبود بارش های جوی باعث ضعیف شدن بنیه گیاهان منطقه شده و آن‌ها را آماده پذیرش هر نوع بیماری و آفتی کرده است.
وی افزود: دامنه های زاگرس اینک توان دیم‌کاری در پائین دست خود را ندارد،از این رو باید به زاگرس کمک کنیم و معیشت جایگزین و پایدار را برای مردم منطقه ایجاد کنیم تا کمتر به منابع آبی و زیست محیطی منطقه فشار وارد شود.

نسخه مناسب چاپ