تشکیل قرار گاه کشاورزی دانش بنیان در قزوین
قزوین – خبرنگار اطلاعات: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: همزمان با گرامیداشت هفته دولت ۶۷ طرح تولیدی و عمرانی بخش‌های مختلف کشاورزی با ۴۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار در استان قزوین به بهره برداری می‌رسد‏‎.
‎رضا افلاطونی در نشست خبری با بیان این که با بهره برداری از این پروژه‌ها ۲۷۰۳ خانوار روستایی از خدمات زیر بنایی بخش کشاورزی بهره مند می‌شوند، افزود: این طرح‌ها مربوط به بخش‌های آب و خاک، دام و طیور و باغبانی است که با سرمایه گذاری بخش‌های دولتی، خصوصی و خودیاری انجام شده است‏‎.
‎وی از تشکیل قرار گاه کشاورزی دانش بنیان در قزوین خبر داد و اظهار داشت: ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی محدود است و برای خود کفایی کالاهای اساسی باید به دنبال کشاورزی هوشمند باشیم‎.
‎افلاطونی اظهارداشت: با دانش بنیان کردن کشاورزی باید به سمتی حرکت کنیم که در تولید محصولات اساسی به خود کفایی برسیم و در این رابطه مجوز راه اندازی پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی و دهکده نوآوری و فناوری کشاورزی در استان را دریافت کرده‌ایم‎.
‎وی با بیان این که بین ۸۰ تا ۹۰ درصد بذرهای سبزی و صیفی روغن مصرفی و نهاده‌های دامی کشور وارداتی است، ادامه داد: با دانش بنیان کردن بخش کشاورزی می‌توان بر ضریب بهره وری این بخش افزود و میزان عملکرد نسبت به سطح زیر کشت محصولات را افزایش داد‎.
‎افلاطونی به راه اندازی قرارگاه رفع تداخلات و کاداستر اراضی کشاورزی استان قزوین اشاره کرد و گفت: بسیاری از مشکلات بخش کشاورزی مربوط به تداخلات اراضی که با راه اندازی قرار گاه یاد شده طی یک سال گذشته تداخلات ۱۶۱ پلاک کشاورزی استان رفع شده است‏‎.
‎وی از دیگر مشکلات بخش کشاورزی را عدم ضمانت اجرایی اصلاح الگوی کشت دانست و افزود: بخش الگوی کشت در کشور مغفول مانده است و به دلیل عدم ضمانت اجرایی قانونی امکان ممانعت از کشت محصولات آب بر در دشت‌های بحرانی عملا وجود ندارد‏‎.
‎افلاطونی با اشاره به آغاز عملیات کشت ۸ محصول دارای الگوی کشت از مهر ماه در اراضی کشاورزی استان قزوین ادامه داد: در این رابطه مشوق‌های تسهیلگر برای کشت‌های دارای الگوی مناسب در نظر گرفته شده است‏‎.
‎وی مهمترین راهکار برای بهره وری مناسب از آب را مدیریت مصرف آن دانست و اظهارداشت: به منظور مدیریت بهینه مصرف آب در بخش کشاورزی می‌توان به جای اصلاح آبیاری تحت فشار از شیوه‌های مناسب کشاورزی از جمله انتخاب بذر مناسب، انجام عملیات خاک ورزی، انجام نشاکاری به جای کشت بذر و استفاده از روش‌های مناسب آبیاری با کمترین میزان استحصال آب استفاده کرد‎.

code

نسخه مناسب چاپ