سهمیه ارزی زائران اربعین ۱۰۰ دلار تعیین شد
بانک مرکزی اعلام کرد: بانک‌های عامل و صرافی های مجاز مکلف‌ هستند نسبت به پرداخت ارز اربعین به میزان هر متقاضی ۱۰۰ دلار به نرخ توافقی اقدام کنند.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، به منظور تسهیل در ارائه خدمات ارزی به زائرین محترم اربعین حسینی (ع) از روز پنجم شهریور بانک‌های ملی،‌ سپه، ملت، تجارت و صادرات ایران نسبت به فروش ارز در سرفصل ارز زیارتی اربعین به میزان ۱۰۰ دلار به نرخ توافقی به هر زائر اقدام می‌کنند.
همچنین صرافی های دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی هم در چارچوب ضوابط ابلاغی و احراز هویت متقاضیان (کارت ملی، شماره تلفن همراه به نام متقاضی و کارت بانکی به نام متقاضی) مجاز به فروش ارز در سرفصل ارز زیارتی اربعین به میزان هر متقاضی ۱۰۰ دلار به نرخ توافقی هستند.
یادآور می شود: فروش ارز بابت سرفصل زیارتی اربعین حسینی (ع) هیچگونه محدودیتی بابت فروش ارز مسافرتی در طول سال جاری برای متقاضیان ایجاد نمی‌کند.
لازم به ذکر است: در حال حاضر صرفاً پنج بانک ملی ایران، سپه، ملت تجارت و صادرات ایران به زائرین اربعین حسینی خدمات ارزی ارائه می کنند، لیکن براساس میزان استقبال و تقاضای مردم امکان افزایش تعداد بانک ها هم وجود دارد.همچنین درصورت تأمین دینار مورد نیاز از محل منابع تجهیز شده، صرافی ها و بانک های عامل می توانند به جای ۱۰۰ دلار نسبت به پرداخت ۱۵۰ هزار دینار عراق به نرخ توافقی به متقاضیان اقدام کنند.
خبر دیگری حاکیست: بانک مرکزی گزارش «تحلیل تحولات اقتصاد کلان و اقدامات این بانک را در ماه تیر امسال منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این گزارش درباره تحولات اقتصاد کلان آمده است:
بررسی تحولات تورم ماهانه شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در سال جاری نشان می‌دهد در شرایطی که تورم ماهانه شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در اردیبهشت و خرداد امسال متاثر از حذف تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش قیمت برخی از کالاها با روند افزایشی مواجه شد و طی ماه‌های یاد شده به ترتیب به ۱ر۵ درصد و ۶ر۱۰ درصد رسیده بود، در تیر امسال با کاهش ۲ر۶ واحد درصدی به رقم ۳ر۴درصد رسید.بررسی تورم ماهانه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی به تفکیک گروه‌های اختصاصی کالا و خدمت در تیر امسال نشان می‌دهد که اقلام خدمتی تورم ماهانه بالاتری را نسبت به اقلام کالایی تجربه کردند.
در همین ارتباط، تورم ماهانه گروه‌ اختصاصی خدمات در تیر سال جاری با ۹ر۰ واحد درصد کاهش نسبت به ماه خرداد به ۶ر۴ درصد و تورم ماهانه گروه‌ اختصاصی کالا با ۴ر۹ واحد درصد کاهش نسبت به ماه خرداد به رقم ۲ر۴ درصد رسید.
بررسی تحولات تورم ماهانه گروه کالاها به تفکیک خوراکی‌ها و غیرخوراکی ها نشان می‌دهد تورم ماهانه شاخص بهای خوراکی ها و آشامیدنی ها (با ضریب اهمیت ۵ر۲۵ درصد) با ۳ر۱۶ واحد درصد کاهش نسبت به ماه خرداد به ۵ درصد در تیر سال جاری رسیده است.
در حوزه اقلام خدمتی هم تورم ماهانه شاخص‌های اجاره مسکن غیرشخصی و ارزش اجاری مسکن شخصی عمدتاً متاثر از عوامل فصلی و افزایش تقاضا برای اجاره مسکن در فصل دوم سال، با ۵ر۱ واحد درصد افزایش به ۵ر۴درصد در تیر سال جاری رسید که در مجموع (با ضریب اهمیت ۱ر۳۳ درصد) سهمی معادل یک واحد درصد از تورم ماهانه شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی (۳ر۴ درصد) را در این مقطع به خود اختصاص دادند.
همچنین حجم نقدینگی در پایان تیر‌ سال ۱۴۰۱ (معادل ۴ر۵۲۵۰۱ هزار میلیارد ریال) نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ معادل ۶ر۸ درصد افزایش یافته که در مقایسه با رشد متغیر مذکور در دوره مشابه سال ۱۴۰۰ (۹ر۹ درصد) به میزان ۳ر۱ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.
در همین حال، نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی در تیر‌ امسال معادل ۴ر۳۷ درصد بود که ۵ر۲ واحد درصد از آن به افزایش پوشش آماری (اضافه شدن اطلاعات بانک مهراقتصاد در آمارهای پولی، بواسطه ادغام بانک های متعلق به نیروهای مسلح در بانک سپه) مربوط بوده و در صورت عدم لحاظ افزایش پوشش آماری مذکور، رشد نقدینگی در پایان تیر امسال به ۹ر۳۴ درصد کاهش می یابد. از این رو رشد دوازده‌ماهه نقدینگی منتهی به پایان تیر ۱۴۰۱ (با پایه همگن) نسبت به رشد دوره مشابه سال ۱۴۰۰ (۴ر۳۹ درصد) معادل ۵ر۴ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.رشد پایه پولی در دوازده ماهه منتهی به تیر امسال هم به ۲ر۲۶ درصد رسید، ذکر این نکته ضروری است پایه پولی در پایان این ماه (معادل ۳ر۶۵۳۰ هزار میلیارد ریال) نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ رشدی معادل ۱ر۸ درصد داشته که در مقایسه با رشد متغیر مذکور در دوره مشابه سال قبل (۸ر۱۲ درصد) به میزان ۷ر۴ واحد درصد کاهش یافته است.

نسخه مناسب چاپ