عملیات ساخت ادامه بزرگراه یادگار امام تهران آغاز شد
 

عملیات ساخت ادامه بزرگراه یادگار امام که شامل مسیرهای بزرگراه یادگار امام شهید بروجردی- آزادگان و آزاد راه تهران ساوه می‌شود، صبح دیروز طی مراسمی با حضور رئیس شورای شهر تهران شهردار تهران و جمعی از مدیران شهری آغاز شد.
به گزارش خبرنگار شهر، شهردار تهران در این مراسم با بیان این که کاری که انجام می شود در مقابل کاری که باید رقم بخورد و شأن مردم است، هیچ است، گفت:آنچه که امروز تحت عنوان پروژه ادامه یادگار امام (ره) و آغاز این کار از میدان جی تا فتح و در ادامه تا میدان بهار و بزرگراه شهید بروجردی ادامه خواهد یافت پروژه بزرگی است که بخش هایی از آن را آغاز کردیم.
علیرضا زاکانی افزود:به لطف الهی با تلاش های شبانه‌روزی مدیریت شهری از هفته پیش هر هفته تا ۱۲بهمن افتتاح هایی در قالب پروژه‌های شهری و ملی خواهیم داشت که عمده آنها خاتمه کار است و از ۱۲بهمن تا عید نوروز بالغ بر ۴۰پروژه را هر روز افتتاح خواهیم کرد.
وی ادامه داد: بنابراین در حوزه فنی و عمرانی ۶پروژه را هدفگذاری کردیم؛ نخست، پروژه ای که در ظاهر کوچک مقیاس بود اما سرجمع آن یک پروژه ملی بزرگ بود. ۹۸تقاطع را در بزرگراه ها اصلاح می کنیم که ۷۸۰کیلومتر راه شهروندان را به ۵۷کیلومتر کاهش می دهد؛ برای این ۹۸پروژه یک بازه سه ساله تعیین شد و امسال سه تقاطع را افتتاح کردیم؛ البته نه به صورت رسمی ، بلکه عملا مورد استفاده قرار گرفت، ۱۸تقاطع دیگر امسال بازگشایی خواهد شد و سال بعد بالغ بر ۵۰و سال بعد از آن این پرونده بسته می شود.
آغاز اجرای پروژه شهید متوسلیان تا پایان سال
شهردار تهران با بیان این که پروژه بعدی که انجام آن هدفگذاری شد، پروژه شهید متوسلیان بود، یادآور شد: این پروژه ۸.۹کیلومتر تونل است که از انتهای شهید صیاد تا آزادگان ادامه می یابد و طبق برداشت ها بزرگترین مطلوبیت را خواهد داشت اما به واسطه هزینه بالا ، همیشه مدیریت شهری از اجرای آن پرهیز کرده است چرا که ۲۰هزار میلیارد به قیمت روز باید در این پروژه هزینه شود لذا ما آن را در پروژه های مشارکتی تعریف کردیم و
گروه های مختلف ایده ها و طرح های خود را پیشنهاد دادند و نهایتا کار کارشناسی انجام و شرکای مشخصی اظهار آمادگی کردند و بنا شد ظرف ۱۴روز فاز دوم کار را ارائه دهیم و بعد از آن به یک جمع بندی شفاف برسیم و با مشارکت سرمایه گذار، یک بازه ۴ساله را به سرانجام برسانیم.
مطالعه احداث ال .‌ار.تی شرق به غرب
زاکانی افزود : پروژه بعدی مختص رینگ شمالی است، چرا که رینگ پایین تهران در حال تکمیل است اما مشکل رینگ شمالی تهران بود که برای آن الگوی جدیدی از سال های قبل مطرح شد که مجدداً در دستور کار قرار گرفت و به عنوان ویژگی حمل و نقلی و ال‌ آر تی(حمل ونقل ریلی سبک) ، یک بازه ۵۰کیلومتری را از شرق تهران تا وردآورد به خود اختصاص می دهد تا بار ترافیکی همت و حکیم را سبک و مترو پردیس را به مترو کرج متصل کند. این پروژه بزرگ مقیاس از امکان مدیریت شهری فراتر بود و بر همین اساس در موضع مشارکت قرار گرفت؛ البته هنوز در فاز مطالعاتی است.
وی با تاکید بر این که در تهران پروژه های بزرگ مقیاسی را شروع می کنیم و این وعده به آینده نیست، افزود:ساخت پروژه بروجردی امسال افتتاح خواهد شد و مابقی پروژه ها هم دنبال می شود.
بهره برداری۱۲ ایستگاه مترو تا پایان سال
شهردار تهران خاطرنشان کرد: تا عید ۱۲ایستگاه مترو را افتتاح می کنیم و امیدواریم بتوانیم توسعه مترو را با تاکید بر تکمیل خطوط موجود و بعد از آن سرعت دادن به اجرای خط ۱۰و سپس سایر خطوط را در دستور کار قرار دهیم تا به جای سال ۱۴۲۰که طبق سند حمل و نقل که باید ۱۰میلیون مسافر را جابجا کند تا سال ۱۴۰۷این اتفاق را رقم بزنیم.
تاثیر پروژه بر بار ترافیکی منطقه
رئیس شورای شهر تهران گفت: بزرگراه یادگار امام(ره) یک بزرگراه شمالی- جنوبی در غرب تهران است که ادامه آن می‌تواند بار ترافیکی این پهنه از غرب تهران را کم کند.
مهدی چمران افزود: قرار بود این پروژه ادامه پیدا کند و طرح ادامه آن هم به طرف غرب و هم به طرف جنوب بود که مسیر را سریع و راحت خواهد کرد، البته طرح دیگری هم وجود دارد که به سمت میدان نهم دی ادامه پیدا کند.
وی یادآور شد: شورای شهر در بودجه ریزی پروژه یادگار امام را جزو اولویت های خود قرار داد و امیدواریم هرچه زودتر شاهد دسترسی مردم به جاده ساوه و آزادراه راه تهران- قم باشیم.
چمران با اشاره به طرح توسعه غربی بزرگراه یادگار امام تاکید کرد: اجرای طرح توسعه غربی این بزرگراه نیاز به بودجه بالایی دارد چرا که در این محور معارضان ملکی زیادی قرار دارد و برای تملک آن که بیشتر ریزدانه هستند نیاز به منابع مالی زیادی است.
افزایش دو برابری راندمان تولید آسفالت
عباس شعبانی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران هم در این مراسم گفت: فعالیت‌های معاونت فنی و عمرانی شهرداری به سه حوزه تقسیم می شود؛ نخست حوزه توسعه شهر خصوصا زیرساخت‌های فنی و عمرانی است؛ در قانون شهرداری‌ها هم اولین وظیفه شهرداری ساخت معابر است که این توسعه مورد نظر را بر اساس طرح‌های جامع شهری پیگیری می‌کنیم. از آن دست می توان به پروژه شهید شوشتری، ادامه بزرگراه یادگار و شهید متوسلیان اشاره کرد.
وی با بیان این که حوزه دوم فعالیت، بحث نگهداشت شهر به لحاظ معابر است، اظهار داشت: در حدود ۱۱۰میلیون متر معبر داریم که اگر بخواهیم در نگهداشت ۱۰درصد آن هم فعالیت کنیم حدود ۱.۵میلیون تن آسفالت نیاز داریم؛ همچنین در تولید و پخش آسفالت در تهران ۱۰میلیون تن عقب ماندگی وجود دارد که در این دوره راندمان تولید آسفالت را از دو هزار و ۵۰۰ تن به چهار هزار تن رساندیم.
احداث دو کارخانه آسفالت
شعبانی با بیان این که احداث دو کارخانه آسفالت در دست اقدام است ، ادامه داد: در بحث نگهداشت زیرساخت ها و ابنیه عمرانی هم باید به این مساله اشاره کنم که از ۷۵۰پل موجود در تهران نیمی از آن نیاز به تعمیر و مرمت دارد.
معاون شهردار تهران با بیان این که نظارت بر فعالیت های حوزه عمرانی باعث کنترل و افزایش کیفیت اجرا می شود که متاسفانه مغفول مانده است، یادآور شد:با تکمیل پل ها و تقاطع های نیمه تمام بزرگراهی ، ۲۲۰میلیون لیتر صرفه جویی انرژی و سوخت در تهران به دنبال دارد.
وی با بیان این که این پروژه ها اثر و جایگاه ملی دارند، تاکید کرد: سه تقاطع در سوم خرداد تقدیم همشهریان شد.
شعبانی در ادامه گفت: پروژه ادامه یادگار امام کریدور شمالی- جنوبی در غرب تهران است، همه بزرگراه های غربی تهران به پهنه فرودگاه مهرآباد و شهرک اکباتان رسیدند و فقط این پروژه ادامه پیدا می کند . وی افزود: شاخه جنوبی و غربی طراحی شده و شاخه غربی کمترین معارض را دارد و خدمت بیشتری می‌رساند. در اولین فرصت نسبت به اجرای شاخه جنوبی آن که معارض ملکی زیادی داشته و داخل بافت مسکونی می رود هم اقدام می شود. معاون شهردار تهران ادامه داد: طول مسیر ۵کیلومتر است که با مسیر سازی رمپ ها به ۱۰کیلومتر می رسد.

نسخه مناسب چاپ