جنگ خیابانی میان نیروهای ۲ نخست‌وزیر لیبی در طرابلس با ۳۲ کشته
 

سرویس خارجی: تداوم و تشدید جنگ قدرت میان دو دولت موازی در شرق و غرب لیبی، (طبرق – طرابلس)، نیروها و شبه نظامیان طرفدار آنها را بار دیگر به درگیری های شدید خیابانی در طرابلس، پایتخت این کشور بحران زده کشاند که ما حصل آن پس از دو روز نبرد خونین، کشته شدن ۳۲ تن و زخمی شدن دست کم ۱۵۹ تن دیگر بود؛ درگیری هایی که داد نهادهای بین المللی و چندین کشور را درآورد و واکنش های آنها را در پی داشت.
منابع رسانه ای از وقوع درگیری های شدید و کم سابقه در پایتخت لیبی میان نیروهای طرفدار دولت وحدت به ریاست «عبدالحمید الدبیبه» (مستقر در طرابلس) و دولت مکلف به ریاست «فتحی پاشاغا» (مستقر در طُبرق) خبر دادند.
منابع آگاه محلی به الجزیره گفتند: نیروهای «سازمان پشتیبانی از ثبات» که حامی دولت وحدت ملی هستند، پس از درگیری هایی شدید، کنترل تمامی مقرهای نیروهای «هیثم التاجوری» که از «فتحی پاشاغا» حمایت می‌کند را به دست گرفتند. بر اساس گزارش ها، نیروهای دو طرف در این درگیری ها از سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین استفاده کردند که درپی آن علاوه بر کشته شدن ۳۲ تن و زخمی شدن ۱۵۹ نفر دیگر، خسارت‌هایی نیز به خانه‌ها و منازل شهروندان و غیرنظامیان وارد شد.این در حالی است که برخی منابع از احتمال افزایش شمار کشته ها به دلیل وخامت حال مجروحان این درگیری های خونین و شدید خبر دادند.
دولت وحدت ملی به ریاست «عبدالحمید الدبیبه» مستقر در طرابلس، طی بیانیه‌ای اعلام کرد: تجاوز به طرابلس از داخل و خارج برنامه ریزی شده است.
واکنش های بین المللی
درگیری‌ها در پایتخت لیبی که شمار زیادی کشته و زخمی برجا گذاشت، محکومیت‌های بین‌المللی و همچنین درخواست‌ها برای برقراری آرامش و گفتگو میان دولت‌های «فتحی پاشاغا» و «عبدالحمید الدبیبه» را به دنبال داشت.
در نخستین واکنش، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل خواستار توقف فوری خشونت‌ها در طرابلس ، پایتخت لیبی شد . وی گفت: تمامی طرف‌ها در لیبی را به وارد شدن به گفتگوی حقیقی برای حل تنگنای سیاسی مستمر دعوت می‌کنیم.هیات سازمان ملل در لیبی (UNSMIL) نیز در بیانیه‌ای نسبت به درگیری‌های طرابلس ابراز نگرانی کرد و خواستار توقف فوری درگیری‌ها شد.
همزمان، «احمد ابوالغیط»، دبیرکل اتحادیه عرب نیز نگرانی خود را از تحولات لیبی ابراز کرد. دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی نیز بر لزوم حفظ امنیت و ثبات در لیبی تاکید کرد. این سازمان در بیانیه‌ای از همه طرف‌های درگیر در لیبی خواست تا خشونت را متوقف، از غیرنظامیان محافظت و از تشدید تنش جلوگیری کنند.
از طرفی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز با ابراز نگرانی عمیق از درگیری‌های خونین طرابلس، همه طرف‌های درگیر را به خویشتنداری و جلوگیری از تشدید تنش دعوت کرد و از آنها خواست منافع مردم لیبی را در اولویت قرار دهند. «ناصر کنعانی» همچنین بر ضرورت توقف فوری این درگیری‌ها و حل اختلافات بین طرف‌های درگیر بر اساس حفظ منافع و امنیت مردم لیبی از طریق گفتگو تأکید کرد.
وزارت‌ خارجه کشورهای قطر، الجزایر، مصر، تونس و ترکیه نیز در بیانیه هایی جداگانه ، طرف های درگیر در لیبی را به خویشتنداری و در پیش گرفتن راه حل سیاسی برای حل تنش ها دعوت کردند. دولت های ایتالیا، انگلیس و آمریکا نیز با صدور بیانیه هایی، از درگیری های لیبی ابراز نگرانی کردند و خواستار از سر گیری مذاکرات میان طرف ها و گروه های درگیر در این کشور شدند.لازم به ذکر است: در حال حاضر دو دولت در لیبی بر سر قدرت با یکدیگر در رقابت هستند. یکی دولت «عبدالحمید الدبیبه» مستقر در طرابلس، پایتخت این کشور است که با نام دولت «وحدت ملی لیبی» شناخته می‌شود و دوران فعالیتش اخیر به سر آمده است اما حاضر به واگذاری قدرت به دولت مقابل یعنی دولت «فتحی باشاغا» که از سوی پارلمان «طبرق» در شرق لیبی تعیین شده است، نیست و اعلام کرده تنها قدرت را به دولتی واگذار می‌کند که از طریق انتخابات و پارلمان منتخب مردمی تعیین شود.
* الجزایر
منابع رسانه ای از اعتراض مردم الجزایر به سفر رئیس جمهوری فرانسه به کشورشان خبر دادند. به گزارش این منابع، مردم شهر «اوران» در الجزایر هنگام دیدار «امانوئل مکرون» از این شهر تظاهرات کردند. بر اساس این گزارش، در حالی که تجمع کنندگان شعار «زنده باید الجزایر» سر می‌دادند محافظان مکرون به سرعت وی را سوار خودرو کردند.
این در حالی است که درپی این اعتراضات، رئیس جمهوری فرانسه ناچار شد سفر خود به الجزایر را کوتاه کند. همچنین احزاب الجزایری نیز با ورود خاخام اعظم یهودیان فرانسه به عنوان بخشی از هیات همراه «امانوئل مکرون» مخالفت کردند. احزاب الجزایری طی یک فراخوان تاکید کردند : خاخام اعظم فرانسه به دلیل مواضع ضد فلسطینی نباید وارد الجزایر شود. این احزاب در فراخوان خود نسبت به خطر همراهی خاخام یهودی در سو استفاده از بازدیدهای دیپلماتیک هشدار دادند و بر عدم عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تاکید کردند.

نسخه مناسب چاپ