به گزارش خبرنگار ما، در جریان جلسه دیروز شورا، ابتدا رئیس کمیسیون برنامه و بودجه درباره نظارت بر بودجه پارسال شهرداری تهران گزارشی را قرائت کرد که به نظر جمعی از اعضا فاقد مسائل کیفی بود و بیشتر به مسائل کمی اختصاص داده شده بود.
بدهی شهرداری به تک تک پیمانکاران شهر تهران و مشخص نبودن نحوه برگزاری مناقصات از جمله مواردی بود که اعضای شورا نسبت به مشخص نکردن آن در گزارش انتقاد کردند که البته علیرضا دبیر رئیس این کمیسیون پس از پایان گزارش و شنیدن سخنان منتقدان سعی کرد به آنها پاسخ دهد، پاسخی که برای اعضا کامل نبود و همچنان بر لزوم نظارت دقیق بر بودجه پارسال شهرداری تاکید کردند.
اما انتقاد به عملکردهای شهرداری در مدیریت شهری به همین جا ختم نشد و اعضا در ادامه جلسه پس از استماع گزارش کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری بار دیگر به یاد بی توجهی شهرداری نسبت به تذکرات شورا افتادند و زبان به گلایه گشودند که البته لحن انتقاد آمیز آنها نسبت به مورد قبلی شدت بیشتری به خود گرفت.
گزارش دبیر
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در هشتاد و پنجمین جلسه علنی شورا گزارش نظارتی عملکرد سرمایهای سال ۱۳۹۲ شهرداری تهران را ارائه کرد و گفت: هدف از نظارت بر عملکرد سرمایه ای سال ?? شهرداری تهران ، تعیین مشکلات اجرایی از مرحله انتخاب تا پایان اجرای پروژههای سرمایهای و ارائه راهکار رفع مشکلات با پیشنهاد طرحها و لوایح مورد نیاز به شورای اسلامی شهر تهران است.
دبیر تاکید کرد: درصد پیشرفت فیزیکی کل پروژه ها در زمان بازدید به طور میانگین حدود ?? درصد بوده و انتظار شورا ??? درصد پیشرفت فیزیکی بوده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به مشکلات عمومی اجرایی پروژه ها تاکید کرد: نتیجه بازدیدها نشان می دهد برآورد نکردن صحیح و دقیق اعتبار کل مورد نیاز اجرای پروژهها، تأمین اعتبار به منظور اتمام پروژهها را با مشکل مواجه کرده و موجب طولانی شدن زمان اجرای کار، افزایش هزینهها، نیمهتمام ماندن پروژهها و بهرهبرداری نکردن به موقع شده است.
فقدان برنامه زمانبندی دقیق برای اجرای پروژهها و اجرا نکردن ساخت پارکینگ در برخی از پروژهها از موارد دیگری بود که دبیر به آن اعتراض کرد.
به گفته وی بی توجهی به تملک زمین، مکانیابی نامناسب، معارضان ملکی، تأسیساتی و غیره قبل از شروع برخی از پروژهها منجر به وقفه و افزایش و یا اتلاف هزینههای اجرا شده است.
دبیر همچنین تاکید کرد: برای اجرای پروژههای عمرانی، شهرداری تهران باید الگوی استانداردی به لحاظ تجهیز کارگاه، نوع سازی، ایجاد حریم کارگاه و رعایت نکات ایمنی، الگوی شهروندان باشد.
ارائه این گزارش در جلسه دیروز کافی بود تا اعضا به بیان انتقادات خود از عملکرد شهرداری در حوزه های مورد بحث بپردازند.آنها با استناد به گزارش رئیس کمیسیون برنامه و بودجه درباره نظارت بر بودجه سال ۹۲ شهرداری، عملکرد شهرداری را دارای انحراف از بودجه مصوب دانستند.
احمد حکیمی پور گفت: در بودجه بندی سالانه، اعتبارات مورد نیاز برای پروژه ها، طول زمان اجرای پروژه و میزان پیشرفت آن دیده میشود. اما مهم آن است که پیشرفت فیزیکی و ریالی پروژه با یکدیگر مطابقت داشته باشند؛ در صورتی که گزارش کمیسیون بودجه ، بیانگر انحراف شهرداری از بودجه مصوب شورا برای سال ۹۲ است.
اسماعیل دوستی هم با انتقاد از گزارش ارائه شده گفت: همه پیمانکاران تهران از شهرداری طلب دارند و این کار کمیسیون بودجه است که به این موضوع رسیدگی کند. از حوزه خدمات شهری گرفته تا عمران و فضای سبز ، یک پیمانکار نیست که از شهرداری طلب نداشته باشد.
دوستی خطاب به دبیر گفت: گزارش باید تحلیلی و کیفی باشد، در غیر این صورت، گزارش نیست بلکه جمع بندی آمار است.
در ادامه جلسه رئیس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شورای شهر تهران گزارش عملکرد یکساله این کمیسیون را قرائت کرد که لزوم کاهش یافتن سن معاینه فنی، قرار گیری انبار نفت در اطراف منازل مسکونی، تعطیلی کارخانه های مزاحم و آلودگی مواد غذایی از جمله مسائلی بود که رحمت الله حافظی به آن پرداخت.
در ادامه ، اعضا با اشاره به موارد مطرح شده در گزارش رئیس کمیسیون فوق، تذکراتی به شهرداری تهران دادند.
محمد مهدی تندگویان نایب رئیس کمیسیون شهر سازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به گزارش ارائه شده توسط حافظی، گفت: ما انتظار داریم شهرداری تهران در کنار توجه به گزارشات، پاسخهای عملیاتی را هم درباره این گزارش ها نشان دهد.
وی تاکید کرد: متاسفانه در چند نوبت و به طور مثال مشکلات میدان میوه و ترهبار فرمانیه و حتی بوستان مادر مطرح شده است که هیچ اقدامی از سوی شهرداری درباره رفع تخلفات انجام نگرفت.
تندگویان گفت: ما انتظار داشتیم شهرداری تهران به اندازه یک ساعت به انتقادات شورا احترام میگذاشت و حداقل، کار در بوستان مادر را به میزان یک ساعت تعطیل میکرد که این کار نیز به رغم پیگیریها و تذکرات شورا انجام نشده است.
وی گفت: به رغم تذکراتی که به شهرداری تهران داده شده است، شورا هیچ اقدام و برخوردی را از شهرداری درباره برخورد با تخلفات ندیده است.
عضو شورای شهر تهران با انتقاد دوباره از عملیاتی نشدن تذکرها و مصوبات شورا، از شهرداری خواست به این مصوبات توجه کند.
عبدالحسین مختاباد، رئیس کمیته هنر شورای شهر تهران هم با تاکید بر این که مشکلات معدن شن و ماسه در منطقه ۱۸ هر روز بیش از گذشته میشود، اظهار داشت: این معدن درختان و فضای سبز این منطقه را از بین برده است.برابر اطلاعات به دست آمده این معدن در مسیر باد قرار دارد و همین امر سبب شده است زمانی که باد میوزد ذرات شن و ماسه در هوا پخش و به مناطق دیگر گسترش پیدا کند که این موضوع باید حل شود.
بنا به این گزارش در ابتدای جلسه دیروز احمد مسجدجامعی رئیس شورای شهر تاکید کرد: از آغاز فعالیت شورای چهارم تاکنون بیش از ۱۰۰ تذکر فردی و جمعی درباره مدیریت شهری ارائه شده است و نکته مهم این که این تذکرات هیچ ربطی به گرایش سیاسی و گروهی اعضای شورا ندارد و مبنای تذکرات، آبادانی و توسعه شهر و آرامش و رفاه شهروندان بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به نمایندگی از اعضای شورا حادثه سقوط هواپیمای ایران ۱۴۰ را تسلیت گفت و تاکید کرد: بهتر است فرودگاه مهرآباد از تهران خارج شود و پروازهای این فرودگاه با فرودگاه امامخمینی(ره) یکی شود تا دیگر شاهد چنین حوادثی در اطراف منطقه مسکونی نباشیم. الهه راستگو هم گزارشی از بازدید خود از مصدومان حادثه ارائه داد.
همچنین اعضای شورا در جلسه دیروز به یک فوریت طرح ممنوعیت اشتغال بازنشستگان در شهرداری رای ندادند.