وزیر نفت ضرورت سرمایهگذاری در ساخت پالایشگاه و پتروپالایشگاه در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: ظرفیت پالایشی در کشور باید افزایش یابد و در این زمینه راهی جز احداث پتروپالایشگاه نیست.
به گزارش شانا، جواد اوجی در تشریح سرمایهگذاری در پتروپالایشگاهها و مشارکت مردم در آنها با بیان اینکه یکی از بحثهای کلیدی این دولت و وزارت نفت ساخت پتروپالایشگاه است، اظهار داشت: ظرفیت پالایشی در کشور باید افزایش پیدا کند و برای آن، راهی جز احداث پتروپالایشگاه نیست.
وی مزیت احداث پتروپالایشگاه را افزون بر تأمین سوخت کشور، فراهم آوردن خوراک پتروشیمیها بیان کرد و گفت: برخی از پتروشیمیها در سال ۱۴۰۰ با کمبود خوراک مواجه بودند.
وزیر نفت با اشاره به برنامه دولت برای ساخت یک پتروپالایشگاه با ظرفیت پالایش روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت (شهید قاسم سلیمانی) و بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ این مهم آمده است، افزود: این پتروپالایشگاه در کنار پالایشگاه ستاره خلیج فارس قرار دارد و زمین آن هم تعیین تکلیف شده است.
وی تصریح کرد: مجوز ساخت تعدادی پالایشگاه و پتروپالایشگاه با خوراک نفت خام و میعانات گازی هم صادر شده و تلاش کردیم چالشها و مشکلات آنها را برطرف و قانون تنفس خوراک را هم برای سرمایهگذاران در این طرحها تسهیل کنیم.
اوجی با بیان اینکه سهامداران پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکهای شهید قاسم سلیمانی و پالایشگاه نفت خام سنگین و فوق سنگین مروارید مکران پرشمار هستند، افزود: هماکنون بعضی از بانکها مانند ملت، ملی، تجارت و … در ساخت این پالایشگاه و پتروپالایشگاه شریک هستند.
همچنین مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: کاهش ۱۰۰ لیتری اعتبار کارتهای سوخت ۳۰۰۰ تومانی، هیچ تاثیری بر مقدار سهمیه اصلی خودروهای شخصی ندارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، جلیل سالاری اظهار داشت: در حال حاضر ۱۹ میلیون خودرو سواری در کشور داریم که این خودروها دارای یک سهمیه ۶۰ لیتری با قیمت ۱۵۰۰ تومان هستند که قابلیت ذخیره سازی تا ۹ ماه را دارد. وی افزود: در کنار این سهمیه اصلی، یک اعتبار ۲۵۰ لیتری سوخت هم برای کارتهای خودروهای شخصی ایجاد کردهایم که بین مردم به همان بنزین آزاد یا ۳۰۰۰ تومانی مشهور است که در صورت استفاده نشدن، این اعتبار از بین میرود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش
فرآورده های نفتی ادامه داد: از سال ۱۳۸۶ که ما نظام سهمیه بندی سوخت را اجرا کردهایم این اعتبار متفاوت بوده و بسته به شرایط موجود تغییر کرده است. مثلاً در سالهایی ۵۰۰ لیتر بوده و در سالهایی هم ۳۰۰ لیتر و حالا با پایش سامانه هوشمند سوخت و دادههایی که ما جمع آوری کردهایم، به این نتیجه رسیدهایم که ظرفیت اعتبار بنزین با نرخ آزاد و ۳۰۰۰ تومانی را به ۱۵۰ لیتر برای هر کارت سوخت خودروی شخصی کاهش دهیم. وی تاکید کرد: مردم توجه داشته باشند این اتفاق در حالی انجام شده است که در تمام جایگاههای سوخت کشور کارت جایگاه دار هم وجود دارد و مردم به راحتی میتوانند سوخت مورد نیاز خود را در جایگاههای سوخت دریافت کنند.
سالاری در ادامه خاطرنشان کرد: اگر مقدار مصرف بنزین در زمان پیک را حدود ۱۰۵ میلیون لیتر در نظر بگیریم، حدود ۵۴ میلیون لیتر بنزین با سهمیه اول یعنی همان بنزین ۱۵۰۰ تومانی مصرف میشود و حدود ۵۱ میلیون لیتر با نرخ دوم و آزاد یعنی همان بنزین ۳۰۰۰ تومانی مصرف میشود.
وی ادامه داد: مهمترین دلایل این کاهش ۱۰۰ لیتری از اعتبار کارهای سوخت، مهاجرت کارتهای سوخت به مناطق مرزی است به طوری که در همان لحظات ابتدایی که سهمیه هر ماه کارتهای سوخت شارژ می شود، ظرف مدت یک هفته تمام اعتبار سوخت کارتها در مناطق مرزی تخلیه میشود. این در حالی است که طبق آمارها یک خودرو برای اینکه بتواند تمام اعتبار سوخت خود را مصرف کند، باید یک پیمایش ۳ هزار کیلومتری داشته باشد که عملاً این موضوع نشدنی است. خبر دیگری هم حاکیست: معاون برنامهریزی وزارت نفت گفت: تلاش کردیم تا سه ماه آینده ۴۵ میلیون متر مکعب بیش از پارسال گاز تولید کنیم و کسری گاز در زمستان امسال از ۲۲۰ میلیون متر مکعب به ۱۹۰ میلیون مترمکعب کاهش مییابد.
هوشنگ فلاحتیان هم در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه مردم در زمستان گذشته همکاری خوبی در مصرف گاز داشتند تا گرفتار قطعی گاز نشویم، اظهار داشت: مشترکانی که در پله دوازدهم مصرف گاز قرار دارند و بسیار پرمصرفند، باید قیمت تمام شده گاز را بپردازند.
وی در پایان گفت: میزان صادرات میعانات گازی را از کمتر از ۱۰ هزار بشکه در روز به بیش از ۲۰۰ هزار بشکه رساندیم.
وزیرنفت: ظرفیت پالایشی کشور باید افزایش یابد