سرویس سیاسی ـ اجتماعی: شهرداری منطقه۳ تهران در ادامه اقدامات عمرانی، فرهنگی، ترافیکی و اجتماعی که به عنوان یک وظیفه ذاتی دنبال میکند، دو پروژه فرامنطقهای را هم در دستور کار دارد که با اجرای آن گشایش مطلوبی در ترافیک منطقه ایجاد میشود.
حمید جوانی شهردار منطقه۳ تهران در گفتگو با «اطلاعات» ضمن تشریح این دو پروژه، دیگر برنامههای در دست اقدام منطقه را اعلام کرد.
وی ابتدا از پروژه ترافیکی چهارراه جهان کودک نام برد و گفت: با اجرای فاز نخست این پروژه، قرار است در این محور اصلاحات هندسی ایجاد شود، به این شکل که بخشی از معابر آن بزرگتر میشود تا بتوانیم ترافیک آن را تا حدود ۱۰درصد کاهش دهیم، اما فاز دوم آن که پروژه عظیمی خواهد بود مربوط به میدان ونک است که امیدواریم با تدبیر مدیریت شهری این پروژه فرامنطقهای را امسال شروع کنیم و در این دوره به پایان برسانیم.
وی افزود: قرار است در زیر میدان ونک زیرگذری برای تردد خودروها ساخته شود که تا خیابان ملاصدرا امتداد مییابد و روی میدان ونک هم برای تردد عابران اختصاص مییابد که طراحی آن انجام شده و به لحاظ تأسیسات موجود در این محور، طرح نیاز به مطالعات دقیق و هماهنگیهای خاص دارد که پس از انجام آن مراحل اجرایی این پروژه آغاز میشود.
نوسازی بافت فرسوده منطقه
جوانی درباره نوسازی منطقه که از بافت قدیمی و فرسوده هم برخوردار است، گفت: منطقه ۳ به آن شکل که مورد نظر شما است، از بافت قدیمی برخوردار نیست و فقط ۳درصد از بافت منطقه فرسوده است که آن هم بیشتر شامل محلات ده ونک و بخشی از محله زرگنده و صدر میشود. ما به استناد تدابیر مدیریت شهرداری تهران در حوزه نوسازی بافت فرسوده و ضوابطی که وجود دارد، کمافیالسابق تشویقهایی را در دستور کار داریم، از جمله بخشودگی عوارض و اضافه تراکم که به نسبت هر محله متفاوت است و امیدواریم شهروندان این نواحی، آمادگی مشارکت در ساخت و نوسازی بافت فرسوده خودشان را داشته باشند؛ اما به طور خاص با تدوین طرح تفصیلی ده ونک که در نیمه دوم امسال نهائی و ابلاغ میشود، امیداوریم بتوانیم نوسازی ده ونک را با دخالت و مشارکت شهروندان به انجام
برسانیم.
احیای بافت تاریخی خیابان شریعتی
شهردار منطقه۳ تهران در پاسخ این سؤال که احیای بافت تاریخی خیابان شریعتی مغفول مانده است، در این زمینه چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟ اظهار داشت: درباره احیای بافت تاریخی خیابان شریعتی با توجه به این که پروژه از حجم گستردهای برخوردار است، ما در حال تهیه طرح ابتدائی هستیم که بخشی از این خیابان را احیاء کنیم تا پس از تایید طرح با هماهنگی سازمانهای مرتبط بتوانیم آن را کاملاً اجرا کنیم.
رفع کمبود پارکینگ منطقه
سوال شد که یکی از معضلات منطقه۳ کمبود پارکینگ عمومی و شبکه حمل و نقل عمومی است، چه برنامههایی برای رفع این مشکلات پیشبینی شده است؟ وی گفت: حل مسأله پارکینگ و حمل و نقل نه تنها در دستور کار منطقه۳، بلکه از مسائل جدی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران است که با همکاری معاونتهای عمران، ترافیک و شهرسازی شهرداری در حال تهیه و تدوین برنامه جامعی در این زمینه هستیم تا انشاءالله بتوانیم بار سنگینی را از دوش حوزه ترافیک و معضل پارکینگ برداریم، به خصوص در منطقه۳ که در مسأله ترافیک بیشتر با آن درگیر هستیم.وی افزود: یکی از موضوعاتی که میتواند در حوزه ترافیک کمک حال ما باشد و موضوع پارکینگ را تا حدودی برطرف کند، توسعه خطوط حمل و نقل عمومی از جمله مترو است که خوشبختانه شهردار تهران در این زمینه براحداث و عملیات اجرایی ساخت خط ۱۰ مترو که بخشی از آن از منطقه۳ عبور خواهد کرد تأکید کرد و امیدواریم با کمک حوزه حمل و نقل و شرکت مترو، با راه اندازی این خط، بخشی از مشکلات ترافیکی و معضل ترافیک منطقه برطرف شود.
در بحث تأمین پارکینگهای عمومی هم براساس سیاستهای شهرداری تهران و معاونت حمل و نقل و ترافیک، احداث پارکینگ هم در دستور کار قرار دارد؛ طبیعی است که به هر میزان که پارکینگ ساخته شود، تقاضای سفر هم افزایش مییابد که شاید از جهاتی مناسب هم نباشد، اما در حد مقدورات درنظر داریم پارکینگهای پرتابلی (قابل حمل) را خریداری کنیم تا بتوانیم امسال ظرفیت پارکینگهای منطقه را افزایش دهیم.
سرریز شدن آبهای سطحی
شهردار منطقه۳ درباره سرریز شدن آبهای سطحی و قنوات که در گذشته منجر به سیلاب میشد و آیا این مشکل هنوز وجود دارد یا خیر؟ پاسخ داد: در حال حاضر برخی قنوات منطقه به واسطه پروژههایی که در گذشته اجرا شده مثل کانالهای خیابان ولیعصر به نام زرگنده، مدرس و شریعتی احیاء و کنترل شده است و اگر اتفاق خاصی نیفتد و بارندگی شدید نداشته باشیم قطعاً درگیر سیلاب و آبگرفتگی در نقاط حساس منطقه نخواهیم شد.
راههای درآمدزائی منطقه
درگذشته یکی از فاکتورهای درآمدی منطقه۳، فروش تراکم به لحاظ ارزش زمین و ساخت و ساز بوده است، حال باتوجه به محدود شدن فروش تراکم ـ منطقه اعتبارات و بودجه خود را از چه محلی تأمین میکند؟ جوانی پاسخ داد: در این منطقه تلاش میکنیم با گسترش حمل و نقل عمومی در اطراف ایستگاههای مترو، فضاهایی را ایجاد کنیم که هم دارای فضاهای اداری و تجاری باشند و هم بتوانیم یک درآمدزائی برای پایتخت و منطقه۳ بوجود آوریم. در حال حاضر، همان گونه که اشاره کردید ما مقداری در حوزه صدور پروانه به لحاظ مشکلات اقتصادی که شهروندان با آن درگیر هستند، کاهش داشتهایم. خوشبختانه در این زمینه از یک ماه گذشته روند صدور پروانه رو به بهبود است و پیشبینی ما این است که تا پایان سال باتوجه به تدابیر و تصمیماتی که در حوزه شهرسازی اتخاذ شده است، با حمایتهای شورای شهر تهران، روند رو به رشد ادامه پیدا کند.
خطوط پیاده و دوچرخه
وی درباره این سؤال که شهردار قبلی خطوط پیاده و دوچرخه را با اعتبارات زیاد راهاندازی کرد، اما متأسفانه در مدیریت جدید استقبالی از این پروژه نمیشود و خطوط دوچرخه در این منطقه تبدیل به پارک خودروها شده است، نظر شما در این زمینه چیست؟
شهردار منطقه ۳ جواب داد: موضوع حمل و نقل پاک یکی از سیاستها و تدابیر مدیریت شهری است و اینگونه نیست که ما با موضوع حمل و نقل پاک در سطح منطقه و سایر مناطق مخالف باشیم، مطمئناً تشویق شهروندان به استفاده از دوچرخه و موتورهای برقی که یکی از سیاستهای ما محسوب میشود، درنظر داریم فضای سواره را حتیالامکان کاهش و فضای دوچرخه و پیاده را افزایش دهیم، منتهی به لحاظ این که برخی پروژه ها بعضاً ناتمام میماند و ناقص اجرا میشود، به دلیل شرایط موقعیت پروژه است. همین معضلی که اشاره شد در منطقه۳ هم وجود دارد که به دلیل ناتمام ماندن طرح، مسیر دوچرخه در خیابان میرداماد در ابتدا و انتهای آن که به خیابان ولیعصر و شریعتی ختم میشود، ادامه مسیر وجود ندارد. اگر قرار بود که ما در خیابان شریعتی یا خیابان ولیعصر مسیر دوچرخه ایجاد کنیم حتماً میبایست یا فضای سواره یا فضای پیاده را کاهش میدادیم که بار ترافیک و رفت وآمد عابر پیاده اجازه اجرای این طرح را نمیدهد، بنابراین، ادامه طرح نیاز به یک سری زیرساختها دارد که به معاونت فنی و عمرانی و حمل و نقل و ترافیک ربط پیدا میکند و مطمئناً همکاران ما در این دو حوزه برای تکمیل و ادامه طرح در حال برنامهریزی هستند.وی افزود: درباره مسیر دوچرخه خیابان میرداماد، ما وظیفه داریم از فضای موجود نگهداری کنیم و تلاش شود که مردم از آن استفاده کنند، لذا مسئولان شهرداری منطقه در بازدیدی که از این معبر داشتهاند، به این نتیجه رسیدهایم که بیش از تعداد خودروها، متأسفانه موتورسیکلت سواران از این خطوط استفاده میکنند که شاهد تصادفات منجر به جرح هم بودیم. بنابراین ما از مراکز درخواست کردهایم که در این زمینه اطلاعرسانی کنند که اگر بنا بر حفظ این خطوط است، آن را اصلاح کنیم.
وجود مراکز متعدد در منطقه
سؤال شد که در منطقه۳ تهران، ۵۳ مرکز سیاسی، سازمان، اماکن مذهبی، بوستان، نمایشگاه و مراکز خدماتی، رفاهی و ورزشی وجود دارد، این تعداد مراکز مهم چه مزایا و احیاناً چه مشکلاتی برای منطقه در بردارد؟
جوادی اظهار داشت: شهرداری منطقه۳ به وجود این مراکز به عنوان یک نقطه ضعف یا تهدید نگاه نمیکند، بلکه برای ما به عنوان یک فرصت مدنظر است و به هر میزان که بتوانیم خدماتی را به هر کدام از این مراکز ارائه کنیم.
طبیعتاً ما در حوزه مدیریت شهری تلاش میکنیم در حوزههای مختلف که نام بردید و حتی سفارتخانههای زیادی که در منطقه وجود دارند بتوانیم با ارتباطاتی که برقرار میکنیم، در ارائه خدمات به شهروندان موفقتر عمل کنیم.
لذا هر کدام از این مراکز، دارای ظرفیتهایی هستند و امکاناتی دارند که مدیریت شهری کمتر از آنها بهرهمند بوده که میتوانند به نوعی کمک حال ما باشند. وی در پایان تصریح کرد که ما در مجموعه شهری تلاش میکنیم در این دوره فاصله خود را با شهروندان کم و وظایفی که برعهدهمان است به شهروندان ارائه کنیم. در اینراه کمکهای خوبی را از مجموعه دستگاهها و نهادهای دولتی و خصوصی دریافت میکنیم که بتوانیم خدمات خود را در سطح شهر به مردم بیشتر عرضه کنیم، اگر چه مشکلات اقتصادی جامعه، کارمان را با مشکل مواجه کرده که قطعاً یاری شهروندان میتواند کمک حال مدیران شهری باشد.
شهردار منطقه ۳ تهران در گفتگو با «اطلاعات» :
اصلاحات ترافیکی در میدان ونک و چهارراه جهان کودک اجرا می شود