تأمین آب شرب ۷/۴ میلیون خوزستانی با افتتاح طرح غدیر
 

حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری صبح جمعه به منظور افتتاح طرح آبرسانی غدیر که با هدف تامین آب ۲۶ شهر و ۱۰۰۰ روستای خوزستان در دولت سیزدهم اجرا شده است و موجب تامین آب شرب ۵۲ درصد جمعیت این استان می شود، وارد دزفول شد.
اجرای این طرح مهم در سال ۱۳۸۷ آغاز شده بود اما تا سال گذشته کمتر از ۵۰درصد پیشرفت داشت که در نخستین سفر استانی رئیس جمهوری در اولین روزهای آغاز به کار دولت مردمی، با تاکید رئیسی مبنی بر اینکه مردم خوزستان در کمترین زمان ممکن از نعمت آب با کیفیت بهره‌مند شوند، با تامین اعتبارات لازم، در دستور کار قرار گرفت و به همت مهندسان و کارگران ایرانی عملیاتی شد.
این پروژه عظیم آب شرب قریب به ۷ر۴ میلیون نفر از جمعیت استان خوزستان را تامین خواهد کرد.
از دستاوردهای مهم این پروژه عظیم ،گسترش عدالت در اقصی نقاط خوزستان و پایداری اجتماعی و توسعه زیرساختی کشور خواهد بود.
رئیس جمهوری دراین مراسم، رفع مشکلات کشور را نیازمند حرکتی جهادی و تحولی دانست و گفت: با گام های آهسته نمی توان مشکلات را برطرف کرد، لذا باید یک حرکت جهشی داشته باشیم.
به گزارش ایرنا رئیس جمهوری با قدردانی از بیش از ۲ هزار نفر که به صورت شبانه روزی در طراحی و اجرای طرح آبرسانی غدیر مشارکت داشتند، گفت: ایرانی بودن تمام اقدامات از طراحی، اجرا و تجهیزات به کار رفته در این طرح باعث افتخار است.
وی با بیان این که این طرح با دست توانمند مهندسان، کارگران و مدیریت جهادی مدیران به نتیجه رسیده است، افزود: با اجرای این طرح بزرگ در مدت زمان ۱۰ ماه معلوم می‌شود که ظرفیت‌های بزرگی در کشور ما وجود دارد.
رئیس جمهوری با قدردانی از وزیر نیرو، استاندار خوزستان، سازمان آب و برق و همه افرادی که در اجرای طرح غدیر نقش داشتند، گفت: وزیر نیرو دارای روحیه‌ای جهادی است و برای مدیریت آب و برق کشور به صورت شبانه روزی تلاش می‌کند.
وی مدیریت امکانات برای رفع مشکلات مردم را ضروری خواند و افزود: این طرح به زوار اباعبدالله الحسین(ع) آبرسانی می‌کند که توفیقی بزرگ است.
رئیسی گفت: بسیج، ارتش، سپاه و همه نیروهای مردمی که در سنگر دفاع مقدس بودند اکنون در سنگر سازندگی و آبادانی در جای جای کشور در حال فعالیت هستند و این موضوع برای مردم روشن و محسوس است.وی اجرای طرح غدیر را در کمترین زمان موجب بالا رفتن توقع ما و مردم دانست و افزود: از مسئولان استان خوزستان از جمله سازمان آب و برق و پیمانکاران انتظار می رود سایر طرح‌های استان را نیز با مدیریت جهادی همچون طرح غدیر اجرا و تکمیل کنند.
رئیس جمهوری اظهارداشت: می‌گفتند با مشکلاتی که در ارتباط با تولید برق وجود دارد مگر می‌شود خاموشی نداشته باشیم، اما با مدیریت و استفاده درست از برق و آب و همکاری صنایع و بخش کشاورزی این کار محقق شد.
وی افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته اگر مشکلی درزمینه خشکسالی گریبانگیر هر کدام از سدها شود، از ظرفیت سایر سدها برای تامین آب آشامیدنی مردم استفاده می شود.
رئیسی با بیان اینکه طرح غدیر سه یا چهار ساله بود که در مدت ۱۰ ماه به سرانجام رسید، گفت: این از اقدامات مخلصانه بوده و اجر آن عندالله محفوظ است چراکه افرادی شبانه روز در این طرح کار کردند و مردم خوزستان امیدوار شدند.وی این امیدواری را موجب مشارکت بیشتر مردم و افزایش سرمایه و نشاط اجتماعی خوزستان دانست و افزود: طرح غدیر باعث نقش آفرینی جوانان خوزستانی در منطقه خواهد شد.
رئیس جمهور ی با اعتقاد بر این که می توان کارهای بزرگی در کشور انجام داد، بیان کرد: عرب، لر، دزفولی و اندیمشکی همه باید احساس کنند که در منطقه دارد فعالیت و کار انجام می‌شود.وی با تاکید بر لزوم تسریع در اجرای طرح های فاضلاب در خوزستان افزود: نباید باران که نعمت الهی است باعث ایجاد دلهره در مردم شود.
رشد اقتصادی ۵ درصدی در خوزستان
رئیسی با اشاره به افزایش رشد اقتصادی خوزستان از ۲ درصد به پنج درصد گفت: این مهم با جذب اعتبارات استان محقق شده است که جای قدردانی دارد.وی با اشاره به فعالیت شرکت های بزرگ در خوزستان افزود: مسئولیت های اجتماعی این شرکت ها می تواند گره های استان را باز کنند و باعث توسعه منطقه شوند.
رئیس جمهوری بیان کرد: مردم باید احساس کنند که مجاهدانه برای ایجاد اشتغال در سطح استان کار
می شود.
رئیسی از نماینده ولی فقیه در خوزستان، نمایندگان مجلس، سپاه، بسیج و ارتش خواست با مدیریت دلسوزانه و مجاهدانه در راه رفع مشکلات استان گام بردارند.
وی خواستار تداوم طرح های بزرگ تا حصول نتیجه قطعی شد و افزود: طراحی قوی و برنامه خوب می‌خواهیم ،ولی مهمترین بخش هر کار انگیزه و مدیریت جهادی است.
رئیس جمهوری گفت: پنج بار برای بررسی مسائل خوزستان به این استان سفر کردم ولی تا زمان عملیاتی شدن وعده ها پیگیر مشکلات خواهم بود و در میان مردم حاضر می شوم.
وی با بیان اینکه اگر اخلاص داشته باشیم برکات الهی ایجاد می‌شود، افزود: نماینده ولی فقیه در خوزستان روحیه جهادی دارند و به ایشان گفتم هر جا ضرورت باشد در استان حاضر می شوم.
رئیسی حضور در منطقه محروم احمد فداله دزفول را یادآور شد و اظهارداشت: مردم این منطقه به رغم تلاش گروه های جهادی مشکلات زیادی از جمله جاده داشتند که باید برای رفع مشکلات آنها اقدام شود.
رئیس جمهوری بیان کرد: همه افرادی که در دوران دفاع مقدس مقابل دشمن نقش جهادی داشتند امروز باید در تولید، ساخت جاده، فعال کردن کارخانه های نیمه تعطیل و تعطیل، مسکن سازی و اشتغال فعالیت کنند.
رئیسی رفع مشکل آب آشامیدنی را یکی از خواست های مردم خوزستان دانست و اظهارداشت: همه کشور مدیون خوزستان است چون روزهای سختی را در مقابل ستمگران و صدامیان در جنگ تحمیلی سپری کرد.
وی با گرامیداشت یادو خاطره مرحوم آیت الله قاضی امام جمعه فقید دزفول افزود: مردم دزفول در جریان موشکباران دشمن، شهر را ترک نکردند و در جریان ایستادگی خود فرزندانشان شهید شدند.رئیسی با بیان اینکه بسیاری ازمردم خوزستان به رغم تهدیدهای دشمن ماندند و مجاهدانه از ارزش‌های کشور دفاع کردند، بیان کرد: خوزستان سرزمین مجاهدان، ایثارگران و شهیدانی است که مردانه ایستادند و فتح المبین خلق کردند.
وی افزود: مردم خوزستان در دوران دفاع مقدس با سلاح مقابل دشمن ایستادند و اکنون با اقدام انقلابی و جهادی باید مشکلات را رفع و با تحقق شعار ما می‌توانیم دشمنان را مأیوس کنند.
رئیسی حضور در روستاهای خوزستان را یادآور شد و گفت: اهالی روستاها در امور کشور بسیار نقش آفرین بوده و شهیدانی تقدیم میهن اسلامی کرده اند که باید به آنها رسیدگی شود. وی افزود: اهالی این روستاها، انسان های وارسته ای هستند که وقتی نزد آنها می رویم خواست زیادی ندارند و برای پیشرفت کشور و رهبر معظم انقلاب دعا می‌کنند.
در جمع مردم روستای محروم احمدفداله
رئیس جمهوری در بازدید از روستای محروم و دورافتاده احمدفداله، پس از گفتگوی رودررو با مردم، به آنها در باره پیگیری رفع مشکلاتشان به ویژه در زمینه جاده مواصلاتی این منطقه، قول مساعد داد.
رئیسی گفت: به برکت انقلاب اسلامی در این منطقه و در همه مناطق کشور کارهای زیادی شده است، اما این تلاش‌ها، همچنان با وضع مطلوب فاصله دارد. رئیس جمهوری با اشاره به درخواست‌ها و مطالبات مردم درباره موضوع جاده مواصلاتی به عنوان مهمترین مشکل منطقه افزود: حتماً مسأله جاده این منطقه را در اولویت قرار می‌دهیم و با پیگیری مجدانه استاندار و تخصیص اعتبارات لازم از مرکز، به سرعت کار دنبال خواهد شد.
گفتگوی تلفنی رئیس جمهوری با مراجع عظام
خبردیگراین که رئیس جمهوری به مناسبت هفته دولت در تماس های تلفنی جداگانه با مراجع عظام تقلید حضرات آیات عظام شبیری زنجانی، جوادی آملی، نوری همدانی، مکارم شیرازی وسبحانی گفتگو و اقدامات دولت در سال گذشته را برای آنان تشریح کرد.
رئیسی با عرض تسلیت ایام اسارت آل الله و اشاره به اقدامات دولت در سال گذشته از مراجع خواست نظرات و رهنمودهای خود را مطرح کنند. مراجع عظام هم با اشاره به برخی اولویت ها نسبت به مردم، اعلام کردند برای موفقیت دولت در خدمت به مردم همواره دعاگو هستند.
اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع)
رئیس جمهوری صبح پنجشنبه در آیین گشایش هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) که با شعار «اهل بیت(ع) محور عقلانیت، عدالت و کرامت» در سالن اجلاس سران برگزار شد، با اشاره به اعتراف آمریکایی‌‌ها به شکست سیاست‌های ظالمانه و فشار حداکثری به ملت ایران، اظهار داشت: محبان اهل بیت(ع) با اعتصام به حبل‌الله از همه مشکلات عبور می‌کنند و این پیام بزرگی برای همه دنیاست.
رئیسی اظهار داشت: اهل بیت(ع) رمز همه خوبی‌ها، محور عقلانیت، عدالت، کرامت، انسانیت و علم و دانش و مظهر همه زیبایی‌ها در عالمند.
رئیس جمهوری شناخت حقیقی و معرفی اهل بیت را مأموریت اصلی مجمع جهانی اهل بیت و همه عالمان فرهیخته دانست و تأکید کرد: در سیره ائمه هدی سه اصل شناخت مقام ولایت و امامت و هدایت انسان‌ها، ستیز با ظلم و ستم و تربیت نفوس مستعده محور بوده است.
رئیسی با اشاره به تهدیدات امروز جوامع بشری به ویژه تهدیدات فرهنگی، تصریح کرد: راه نجات انسان و راه نجات امت اسلام، معرفت و شناخت اهل بیت عصمت و طهارت و درک کلام نورانی این بزرگواران و گام گذاشتن در مسیری است که آنان ترسیم کرده‌اند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه اگر مبلغان دینی راه نورانی و نجات‌بخش اهل بیت(ع) را به درستی معرفی کنند همه نفوس آزادیخواه آن را می‌پذیرند، تصریح کرد: رسالت عظیم تبلیغ دین و معرفی اهل بیت، همواره با دشواری و مانع مواجه بوده است، چرا که اساسا دشمنان نمی‌گذارند سخن حق به سهولت شنیده شود؛ اما با اتکا به قدرت لایزال الهی رمز توفیق و تعالی در این مسیر است. رئیسی عدالتخواهی را از آموزه‌های مهم اهل بیت دانست و تأکید کرد: کسانی که می‌خواهند به تأسی از اهل بیت در جامعه بشری مردم را به عدالت دعوت کنند، باید خودشان عدالت‌خواه باشند.
رئیس جمهوری عقلانیت را دیگر آموزه مهم اهل بیت خواند و تصریح کرد: پیام عقلانی حسین بن علی(ع) برای اصلاح جامعه منحصر به سال ۶۱ هجری نبوده و تا زمین و زمان است، فریاد اصلاحگری در جامعه بشری طنین‌انداز است و هر کس در هر جای عالم عدالت‌خواهی و اصلاحگری پیشه کند، لبیک به سخن سالار شهیدان است.
رئیسی به تلاش‌های نظام سلطه برای ایجاد انحراف فکری در جوامع بشری و دوری انسان معاصر از راه نورانی اهل بیت اشاره کرد و گفت: جاهلیت مدرن از نظر ماهیت، همان جاهلیت قدیم اما در ظواهر جدید است. تفاوت در این است که امروز نظام سلطه برای تبلیغ پیام جاهلانه خود همه امکانات از علم و فناوری تا قدرت رسانه را به کار گرفته است و می‌کوشد شاخص‌های اخلاقی غلط را در جوامع حاکم کند. رئیسی به حرکت‌های شکل‌گرفته در امتداد مکتب عاشورا به عنوان راه صیانت بشر در برابر جریانات و مکاتب انحرافی اشاره کرد و گفت: با وجود تلاش قدرت‌های سلطه‌گر، ظلم، ستم، جهل، نادانی و بی‌عدالتی که در گوشه و کنار دنیا حکمفرماست، نام حسین بن علی(ع) و امتداد مکتب عاشورا، عالم را متحول می‌کند و روز به روز جلوه عقلانیت و عدالت در عالم بیشتر خواهد شد.
اقدامات ظالمانه نظام سلطه علیه ملت ایران
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات ظالمانه نظام سلطه علیه ملت ایران اشاره کرد و گفت: دشمنان در ۴۳ سال گذشته ستم‌های فراوانی به ملت ایران کردند، اما با وجود مشکلات بسیارو از دست دادن بسیاری از عزیزان، جمهوری اسلامی از آسیب‌ها عبور کرد و امروز دنیا به حقانیت، عدالتخواهی و جایگاه والای ایران اسلامی واقف شده است.
رئیسی گفت: امروز بر همگان ثابت شده جمهوری اسلامی ایران نظامی شکست‌ناپذیر و قدرتی است که زیر بار سلطه نمی‌رود. مقامات آمریکایی رسماً اعتراف کرده‌اند که سیاست فشار حداکثری آنها در برابر اراده ملت ایران، مفتضحانه شکست خورده و راه به جایی نبرده است. رئیس جمهوری ادامه داد: آنچه امروز در حزب‌الله، جوانان یمنی و فلسطینی و همه نیروهای جبهه مقاومت تبلور یافته ،امتداد راهبردی جمهوری اسلامی و جلوه‌های عشق الهی است. رئیسی پیروی خالصانه از آموزه‌های ائمه هدی را رمز ارتقای اخلاق و معنویت در جوامع دانست و اظهار داشت: مایه خرسندی که امروز توجه به مکتب اهل بیت در جای جای جهان رو به فزونی است و این مسأله برای مجمع جهانی اهل بیت مسئولیت‌آور است.
رئیس جمهوری تصریح کرد: ائمه رمز وحدت امت اسلامی هستند و در این مکتب افراط و تفریط وجود ندارد و محور آن عقلانیت، انسانیت و حق‌طلبی محور است. رئیسی همچنین مبارزه با ظلم، دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی و دفاع از حقوق انسان را از معارف
اهل بیت دانست و متذکر شد: امروز بسیاری دم از حقوق انسان می‌زنند، متاسفانه با رفتاری دوگانه در برابر تضییع حقوق بسیاری از انسان‌ها سکوت کرده‌اند؛ این در حالی است که حضرت علی بن ابیطالب(ع) در فرمان به مالک اشتر رساترین کلمات را در توجه به حقوق انسان‌ها دارد که می‌توان با افتخار آن را برافراشت و به همه عالم نشان داد.
«امید و امیدآفرینی» از دیگر مؤلفه‌هایی بود که رئیسی از آن به عنوان آموزه اهل بیت یاد کرد و گفت: امروز هرکس در هر کجای عالم دچار یأس و ناامیدی شده می‌تواند با تمسک به آموزه‌های اهل بیت امیدوار شود.
رئیس جمهور مفهوم عمیق انتظار را زمینه‌ساز ایجاد امید دانست و تأکید کرد: اهل بیت در آموزه‌های تربیتی برای جامعه بشر به امید توجه ویژه دارند و می‌خواهند انسان با امید زندگی کند و بداند که حتی پس از مرگ روزی سر از خاک برمی‌دارد و در رکاب منجی عالم بشریت حرکت می‌کند.
پیش از سخنان رئیس جمهوری، آیت‌الله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت ، گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های این مجمع ارائه کرد و از انتشار قریب‌الوقوع گزارش عملکرد ۳۰ ساله مجمع خبر داد.
در این مراسم که سفرای برخی کشورهای اسلامی و نمایندگان مراجع عظام و شخصیت‌های برجسته دینی و فرهنگی از ۱۱۷ کشور جهان حضور داشتند، از سایت جدید «ویکی شیعه» که به ۱۰ زبان زنده فعالیت دارد و ۵ زبان جدید نیز به آن اضافه شده، با حضور رئیس جمهوری رونمایی شد.
حمایت دولت از برنامه‌های دانشگاهی برای حل مسائل کشور
رئیس‌جمهوری اولویت اصلی و اول کشور را بهره‌گیری از توانمندی‌ها و استعدادهای داخلی دانست و گفت: بنای ما حل مسائل است نه دور زدن آنها؛ شما در دانشگاه‌ها توجه و تمرکز خود را بر روی کارهای علمی بگذارید و دولت نیز با تمام توان و قوت خود از فعالیت‌های شما حمایت خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، سید ابراهیم رئیسی ظهر پنجشنبه، در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های قدرت، علم و دانایی است و هر کشوری که به مدارج بالاتری از دانش در عرصه‌های مختلف دست‌یافته، قدرتمندتر شده و می‌تواند نقش‌آفرینی جدی‌تری در معادلات جهانی داشته باشد. وی با تأکید بر ضرورت توسعه علم نافع و اهمیت آن در پیشرفت و تعالی کشور، افزود: ما در جمهوری اسلامی دانشگاهی می‌خواهیم که نتیجه آن انسان عالم، دانشمند و موحد باشد که بتواند هم خودش و هم جامعه را نجات دهد.
رئیسی گفت: اولین مسئولیت دانشگاه‌های ما تلاش برای ارتقای فضای علمی و میدان‌دادن به نوآوری، خلاقیت و تولید دانش است؛ زیرا تداوم پیشرفت و رشد علمی مهم‌ترین نیاز نخبگان است و تمهید آن در داخل می‌تواند انگیزه ماندن در کشور را برای آنان افزایش دهد.
رئیس‌جمهوری تولید علم را مسئولیت دیگر دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: از پدیدآورندگان و تولیدکنندگان سطوح جدید دانش در عمل و نه صرفا در عرصه سخن با ایجاد بستر عملی شدن یافته‌های آنان قدردانی کنید. وی به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد که در زمینه رفع دغدغه‌های معیشتی و روزمره استادان و دانشمندان نهایت تلاش خود را به‌کار بگیرد و افزود:‌ مقدمه توجه به رشد و پیشرفت علمی، توجه به عالم و رفع دغدغه‌های او است. رئیسی گام بعدی پس از ارتقاء و تولید علم را ضمیمه کردن علم و دانایی به توانایی دانست و توضیح داد: پارک‌های علم و فناوری و بنگاه‌های دانش‌بنیان، بهترین بستر برای کنار هم قرار گرفتن دانش و کار هستند.همچنین افزایش سرمایه‌گذاری و ارتقای بهره‌وری، دو الزام اساسی رشد کشور هستند. دولت برای افزایش سرمایه‌گذاری در کشور اقداماتی را سامان داده که در حال اجرا هستند و اینجا از دانشگاه به‌عنوان اتاق فکر دولت می‌خواهم که تمامی توان پژوهشی و تحقیقاتی خود را برای ارتقای بهره‌وری در کشور به‌کار گیرد و در این عرصه به دولت کمک کند.رئیس‌جمهوری خطاب به رؤسای دانشگاه‌ها و در رأس آنها وزیر علوم گفت: در دانشگاه‌ها نظام مسائل کشور را تعریف کنید و برای مسائل حوزه آب، برق و کشاورزی و صنعت و معدن راهکار ارائه دهید.

نسخه مناسب چاپ