افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای ظرفیت ذخیره‌سازی نفت‌ ایران در خلیج‌فارس
 

با بهره‌برداری از پروژه بازسازی و تعمیرات اساسی مخزن شماره ۴ منطقه بهرگان شرکت نفت فلات قاره ایران، ظرفیت ذخیره‌سازی نفت‌خام در خلیج‌فارس ۵۰۰ هزار بشکه افزایش یافت.
به گزارش ایرنا، علیرضا مهدی‌زاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان اینکه بخش عمده‌ای از اقلام این پروژه ساخت داخل است، گفت: پروژه بازسازی و تعمیرات اساسی مخزن شماره ۴ منطقه بهرگان اسفند ۱۳۹۸ آغاز شد و حتی با وجود مشکلات ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، پروژه با جدیت پیگیری و به بهره‌برداری رسید.
به گفته وی، با وارد مدار شدن این مخزن، ظرفیت ذخیره‌سازی نفت‌خام در منطقه بهرگان ۱۰ درصد افزایش یافت و با توجه به اینکه منطقه بهرگان پایانه‌ای برای واردات و صادرات نفت‌خام و میعانات گازی است، در این زمینه هم مزایای فراوانی دارد.
وی افزود: تا سه ماه آینده مخزن ۲۵۰ هزار بشکه‌ای در منطقه خارک به بهره‌برداری می‌رسد، همچنین مخزن ۵ و ۶ و ۸ منطقه بهرگان با ظرفیت مجموع اسمی یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در فرایند مناقصه و انتخاب پیمانکار است که با این اقدامات، ظرفیت عملیاتی ذخیره‌سازی نفت‌خام ایران در خلیج‌فارس افزایش خواهد یافت.
خبر دیگری حاکیست: معاون امور مهندسی و پژوهش و فناوری وزیر نفت هم گفت: سرمایه صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت از ابتدای فعالیت آن دو برابر شده و مجوز افزایش سرمایه مجدد آن هم اخذ شده است.
وحید رضا زیدی فرد در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه سابقه تاسیس این صندوق به سال ۹۹ برمی گردد، افزود: صندوق بیشتر به این علت رنگ و بوی غیردولتی گرفت که بتواند چابک تر باشد. حدود ۴۰ درصد سهامداران آن، شرکت های اصلی وابسته به وزارت نفت هستند و مابقی سهام آن هم مربوط به شرکت‌های خصوصی از جمله هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس است.
وی با بیان این که اهدافی همچون تامین تضامین برای شرکت های نوپا و دانش بنیان برای اخذ وام از بانک ها، پرداخت مستقیم وام به شرکت های دانش بنیان و خرید تضمینی در قالب طرح های حمایت از ساخت بار اول و مشابه آن، در صندوق پژوهش و فناوری نفت در حال اجراست، اظهار داشت: این صندوق کمک زیادی به اجرای بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کرد و در این قالب تاکنون توانسته ایم حدود ۱۷۸ شرکت را برای دریافت وام آماده کنیم.
معاون امور مهندسی و پژوهش و فناوری وزیر نفت با بیان اینکه بودجه‌ای که برای واحدهای پژوهشی در نظر گرفته می شود، مربوط به شرکت های تابعه آن است، افزود: برای اجرای تبصره ۱۸ قانون بودجه یعنی پرداخت وام در قالب بودجه تخصیصی به بخش پژوهشی صنعت نفت و پرداخت دو برابر آن با همکاری بانک ها، تاکنون طی ۴ مرحله فراخوان، شرکت های دانش بنیانی که مراجعه کرده بودند را ارزیابی کردیم.
وی ادامه داد: با چهار بانک عامل ملی، ملت، تجارت و توسعه صادرات مذاکراتی انجام دادیم و به طور خاص با بانک توسعه صادرات تفاهمنامه ای امضا کردیم که بیشتر بتوانیم از شرکت های دانش بنیان کوچک حمایت کنیم و این بانک بتواند زمینه صادرات خدمات این شرکت ها را هم فراهم کند و تاکنون حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان در این راستا در نظر گرفته شده است که به صورت وام های کم بهره در اختیار شرکت ها قرار می گیرد.
زیدی فرد گفت: شرکت ها را به وزارت اقتصاد و وزارت اقتصاد هم آن ها را به کارگروه های مربوطه استانی معرفی کرده است. این کارگروه ها تاییدیه های مرتبط با شرکت ها را به وزارت نفت می فرستند و به تدریج، معرفی آن ها به بانک ها انجام می شود؛ همچنین از سوی وزارت نفت و بانک ها سازوکارهای نظارتی در نظر گرفته شده تا این وام ها در جای درست خود خرج شوند.
معاون امور مهندسی و پژوهش و فناوری وزیر نفت با تاکید بر اینکه مدیریت جدید پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت اقدامات مهمی برای فعال سازی آن انجام داده است، توضیح داد: مهمترین اقدامات برای فعال سازی پارک نفت این است که در بحث فراخوان های صادره برای همکاری با شرکت های دانش بنیان در خصوص احیای چاه های کم بازده و غیرفعال، این پارک به عنوان محور اصلی بود و اکنون این کار به مراحل نهایی رسیده و مصوبات شورای اقتصاد هم دریافت شده است .
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط خاص صنعت نفت، ورود شرکت های دانش بنیان به پارک نفت، حساسیت های و سختگیری هایی به همراه دارد، اما هدف نهایی این است که با استقرار استارتاپ ها، شرکت های دانش بنیان و شتاب دهنده ها در آن، یک هاب قدرتمند دانش بنیان در صنعت نفت تشکیل شود .
وی تاکید کرد: اقدامات مربوط به استقرار شرکت های دانش بنیان در پارک نفت انجام و فهرست آن ها مشخص شده است، اما استقرار فیزیکی آن ها منوط به شرایط خاصی است که در منطقه ری باید مهیا شود. نمی توان زمان دقیقی برای استقرار آن ها اعلام کرد، اما این اطمینان وجود دارد که مجموعه شرکت ملی نفت و مدیریت پارک صنعت نفت در تلاش برای به حداقل رساندن این زمان هستند تا طی ماه‌های آینده شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم .

نسخه مناسب چاپ