سید مهدی جوادی با بیان اینکه جلوههای بصری صنعتی در مسیر وسعت گستره خیال است، گفت: متأسفانه به دلیل نبود استفاده از ظرفیتهای داخلی در آثار تصویری، به صادرکننده سرمایه انسانی در حوزه جلوههای بصری بدل شدهایم.
به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، سید مهدی جوادی مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی در اختتامیه دومین رویداد بزرگ جلوههای بصری ضمن اشاره به جایگاه این فناوری در سینمای امروز، اظهار کرد: در سالهای گذشته هم صحبتهایی مبنی بر برگزاری چنین رخدادی بود تا اینکه توفیق شد امسال رویداد جلوههای بصری را با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، انجمن جلوه های بصری سینما و مرکز نوآوری رایمون به میزبانی بنیاد سینمایی فارابی برگزار کنیم. امیدوارم که این رویداد، مبداء خوبی برای اتفاقات مهم و تأثیرگذار جلوههای بصری در سینمای ایران باشد.
او با بیان اینکه جلوههای بصری ابزار بسیار مهم و کارآمدی برای توسعه و رشد عنصر خیال در سینماست، ادامه داد: یکی از کمبودهای امروز سینمای ما نبود پیوند و ارتباط موثر بین فیلمنامهنویسان و کارگردانان سینما با فعالان حوزه جلوههای بصری و آگاهی آنها از ظرفیت ها و توانمندیهای این عرصه است.
جوادی با بیان اینکه هنوز نتوانستیم بضاعت و کارآمدی جلوههای بصری را به اهالی سینما آنچنان که باید بشناسانیم و آنان نیز از گستره ویژگیهای آن غافل هستند، گفت: ما در حوزه جلوههای بصری به یکی از کشورهای صادر کننده نیروی انسانی تبدیل شدهایم که این موضوع از این منظر باعث خوشحالی است که کیفیت کار فعالان و جوانان ما در حوزه جلوههای بصری را به رخ میکشد و نشان میدهد از کیفیتی بینالمللی برخوردار هستند. اما از طرفی هم جای تأسف دارد که تولیدات سینمایی ما نتوانستند ظرفیت جذب این نیروها را فراهم کنند، موضوعی که باید برای آن
تدبیری شود.
مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی ادامه داد: در برخی مواقع و در صحبت و برخورد با کارگردانها و تهیه کنندگان با تصور غلطی مواجه میشویم که فکر میکنند جلوههای بصری سبب افزایش هزینه برای آنان میشود، اما واقعیت این است که این هنر-صنعت باعث میشود تا در قالب تصاویری رئال، ناممکنها را ممکن کنیم و بهواسطهاش عنصر خیال را توسعه دهیم.
دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان با بیان اینکه ما در سینمای کودک و نوجوان با فقر فیلمهای فانتزی مواجه هستیم، تاکید کرد: یکی از ژانرهای محبوب فیلمهای کودک و نوجوان ژانر فانتزی است که ما خود را از آن محروم کردهایم، محرومیتی که بخشی از آن به فقر آگاهی از ابزار و ظرفیتهای جلوههای بصری بازمیگردد. درحالیکه میتوان از جلوههای بصری استفاده کرد و به تولید فیلم در گستره تمامناشدنی خیال
پرداخت.
در ادامه آیین اختتامیه رویداد جلوههای بصری، پرویز کرمی سرپرست حوزه ریاست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان، گفت: ارتباط با هنر در ذات و فرهنگ ایرانیان است. بچههای ایران وقتی متولد میشوند و از وقتی روی قالی راه میروند رنگ و تصویر را درک میکنند. اما در دانشگاهها ارتباط منطقی بین داشتههای تمدنی و فرهنگی و داشتههای بومی با فناوریهای روز وجود ندارد.
او با بیان اینکه سینمای ایران در دنیا دارای جایگاه ویژهای بوده و توانسته جوایز زیادی را از جشنوارههای جهانی دریافت کند، افزود: ما در انتقال مفاهیم و تجربهها نتوانستهایم مثل جشنوارههای جهانی اعتبار کسب کنیم. کاری که معاونت علمی با مرکز اصلی این کار یعنی بنیاد سینمایی فارابی و وزارت ارشاد آغاز کرده، ایجاد یک مرکز نوآوری در قالب خانه خلاق و نوآوری سینمای ایران است تا بهواسطه آن بتوانیم داشتههای خودمان در حوزه فرهنگ و هنر را از طریق هنری چون سینما جهانی کنیم.
مدیر عامل بنیاد فارابی: کارگردانان باید از ظرفیت موجود جلوه های بصری مطلع شوند