رئیس خانه سینما: سینمای مستند جریان پیشرو در سینمای ایران است
 

رئیس هیأت مدیره خانه سینما در آیین افتتاح جشن مستقل سینمای مستند، با اشاره به برخی حواشی اخیر سینما و ابراز امیدواری برای تمام‌شدن آن‌ها گفت: می‌ترسم به دوره‌ای برسیم که دیگر فیلمسازی در سینما نباشد اما صنف باشد و برسر آمدن و رفتن این تیم و آن تیم دعوا شود.
آیین افتتاحیه سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران همزمان با روز ملی سینما با حضور مدیران سینمایی و مستندسازان برگزار شد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم حامد شکیبانیا، رئیس سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران، در سخنانی اظهار کرد: سال‌های قبل ما فقط یک شب اختتامیه داشتیم، اما امسال به لطف و زحمت دوستان هیأت رئیسه آیین‌نامه و شیوه داوری تغییراتی داشته و تعداد زیادی از بچه‌های داخل و بیرون از صنف در امر داوری دخیل هستند. همچنین تقویم جشن تغییر کرده و مراسم افتتاحیه هم اضافه شده است.
وی افزود: اختتامیه جشن، اسفند ماه خواهد بود و از حالا ۶ماه وقت داریم تا بحث و گفتگوهای بسیاری درباره آثار مستند امسال در سپهر سینمای مستند شکل بگیرد و داوری‌ها توسط قریب به ۱۵۰نفر از اهالی مستند و اصحاب فرهنگ و هنر انجام شود.
مراسم با گرامیداشت یاد مستندسازانی که سال گذشته درگذشتند از جمله جعفر پدیدار، بکتاش آبتین و عبدالله امیدوار ادامه یافت و در ادامه محمدمهدی عسگرپور رئیس هیأت مدیره خانه سینما با تبریک روز ملی سینما گفت: در دوره ای این روز از تقویم پاک شد اما سینما پاک‌شدنی نیست. خانه سینما را هم می‌خواستند پاک کنند اما خانه سینما هم پاک‌شدنی نبود. وی با اشاره به برخی حواشی اخیر سینما و ابراز امیدواری برای تمام شدن آن‌ها گفت: می‌ترسم به دوره‌ای برسیم که دیگر فیلمسازی در سینما نباشد اما صنف باشد و برسر آمدن و رفتن این تیم و آن تیم دعوا شود.
عسگرپور تصریح کرد: خیلی‌ها به دلایل مختلف دوست دارند ما همیشه در حاشیه باشیم تا فعالیتی صورت نگیرد. سینمای مستند را به عنوان جریان پیشرو در سینمای ایران می‌شناسیم و با عرض تأسف باید گفت سینما چند سالی است نقش پیشرو بودنش را از دست داده و به جریانی تبدیل می‌شود که ممکن است جامعه از آن جلوتر باشد. سینمای مستند هم ممکن است از این امر مستثنی نباشد و ما باید این نقش واقعی را حفظ کنیم و امیدوارم حاشیه‌ها ما را دربرنگیرد.
در ادامه مرتضی رزاق کریمی، رئیس هیأت رئیسه جشن مستقل سینمای مستند، عسگرپور را از اوایل دهه ۷۰جزو حامیان سینمای مستند خواند که اگر حمایت او نبود مجموعه مستند «کودکان سرزمین ایران» به ثمر نمی‌رسید.
این تهیه‌کننده سینما ادامه داد: بزرگی فقط به کمیت نیست. سینمای ایران بزرگ است و بزرگانی داشته و آثار بزرگی دارد که توانسته چهره سرزمین ما را برای گذشتگان، نسل‌های آینده و مردم جهان به شایستگی نمایش بدهد. شاخه‌های مختلف سینما از جمله داستانی، مستند، انیمیشن و کوتاه نقش مؤثری داشتند اما نقش سینمای مستند ویژه بوده است.

نسخه مناسب چاپ