سازمان برنامه و بودجه: فرایند تدوین برنامه هفتم توسعه آغاز شد
به دنبال ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه توسط مقام معظم رهبری و دستور رئیس‌ جمهوری، فرایند تدوین برنامه هفتم توسعه آغاز شد.
بابک افقهی سرپرست معاونت امور مجلس، حقوقی و توسعه منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه ضمن اعلام این مطلب گفت: البته تمهید مقدمات و جلسات متعدد مطالعات تدوین برنامه هفتم توسعه در سال ۱۴۰۰ و به دستور دکتر میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه با محوریت دو بازوی پژوهشی سازمان، یعنی مرکز آینده‌نگری و مؤسسه عالی پژوهش و برنامه‌ریزی آغاز شده بود که طی آن به مهمترین مسائل تدوین برنامه هفتم نظیر آسیب‌شناسی برنامه‌های توسعه و مطالعات تطبیقی، ارکان توسعه پایدار و الزامات آن در برنامه‌های پنج ساله، گزارش تحلیل وضع موجود و برآورد متغیرهای کلان در ادامه روند موجود در طول برنامه و فراتحلیل مطالعات هفتاد سال برنامه‌ریزی توسعه در ایران پرداخته شده بود.
به گزارش روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه، وی افزود: از جمله اقدامات مهم دیگر، برگزاری جلسات متعدد نخبگان با حضور کارشناسان واساتید دانشگاهی در حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بررسی مدل‌های متعدد و انتخاب بهترین مدل مناسب برای تمرکززدایی در برنامه توسعه و افزایش اختیارات به استان‌ها برای تبلور ظرفیت‌های فراوان آنها برای تحقق بیشتر پیشرفت در کشور بود.
بابک افقهی با اشاره به اینکه ساختار تشکیلاتی تدوین برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد، گفـت: همچنین در ذیل ستاد تدوین برنامه هفتم توسعه که متشکل از چند تن از وزرا، معاونان فرابخشی رئیس‌جمهوری، صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه، نمایندگان فعالان اقتصادی بخش خصوصی و تعدادی از افراد مرتبط است، شوراها و کارگروه‌هایی پیش‌بینی ‌شده است که با نگاه جامعیت بخشی به فرایند تدوین برنامه تشکیل و فعالیت خواهند کرد.
وی افزود: تمرکززدایی و توجه به توسعه استان‌ها یکی از رویکرد مهم تدوین برنامه هفتم توسعه در دولت سیزدهم و بر اساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری خواهد بود که مبتنی بر آمایش سرزمین، تجهیز منابع لازم از طریق ایجاد صندوق‌های استانی و افزایش قدرت تصمیم‌گیری در استان‌ها است. البته این رویکرد به‌شرط موافقت و همراهی مجلس در طی فرایند تصویب برنامه به ثمر خواهد نشست اما آنچه که مسلم است، عزم جدی دولت سیزدهم برای افزایش نقش استان‌ها در توسعه کشور است.
معاون سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: کارگروه اقتصاد کلان، شورای هماهنگی استانی و هماهنگی منطقه‌ای، هسته‌های کلیدی ابرپروژه‌ها، شورای هماهنگی بخش- فرابخش و کمیسیون تلفیق از بخش‌های مختلف ساختار تشکیلاتی برنامه هفتم توسعه هستند که با دعوت از همه اساتید، صاحب‌نظران و فعالان اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی تشکیل خواهد شد.
وی گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فروردین‌ سال آینده نسخه اولیه برنامه به هیات وزیران تقدیم شود و پس از آن روند بررسی و تصویب برنامه هفتم در دولت و مجلس آغاز شود.بابک افقهی در خاتمه افزود: بنا بر تأکید ریاست‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه برای استفاده از همه ظرفیت‌های کارشناسی و نخبگان در تدوین برنامه هفتم توسعه، این سازمان آماده پذیرش پیشنهادها، نظرات و استفاده از ظرفیت‌های ارزنده دانشگاه‌ها و قطب‌های علمی و گروه‌های کاری اتاق‌های بازرگانی، تعاون و فعالان اقتصادی سراسر کشور به‌ صورت سازماندهی شده و کارآمد است.
اختصاص ۱۰۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای قانون جوانی جمعیت
رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه از تصویب ۱۰۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرایی شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خبر داد.
به گزارش روابط عمومی برنامه و بودجه، مهدی رجایی نیا گفت: با توجه به اهمیت مباحث مرتبط با جمعیت و اجرایی شدن «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» اولین جلسه ستاد ملی جمعیت به ریاست رئیس جمهوری در سال جاری برگزار شد و پس از برگزاری اولین جلسه، سازمان برنامه و بودجه با برگزاری نشست های کارشناسی تصمیمات مهمی برای اجرایی شدن این قانون اتخاذ کرد. وی با اشاره به اینکه بر این اساس دستورالعمل اجرایی بند (ب) تبصره (۱۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تدوین و برای تصویب به دبیرخانه ستاد ملی جمعیت ارسال و در جلسه دوم ستاد ملی تصویب شد، تاکید کرد: همچنین در رابطه با اجرایی سازی بند (ب) تبصره (۱۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کارگروهی متشکل از سه نفر نماینده از سازمان برنامه و بودجه، دو نفر نماینده از دبیرخانه ستاد ملی جمعیت و یک نفر نماینده از کمیسیون فرهنگی مجلس به عنوان ناظر تشکیل شده است.
رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه نسبت به احصای وظایف و تکالیف دستگاه های اجرایی (وزارتخانه ها و سازمان ها) براساس قانون حمایت ازخانواده وجوانی جمعیت اقدام کرده و تصمیمات اتخاذ شده، برای اجرایی شدن به دستگاه های ذیربط ارسال شده است.
وی گفت: دستگاه های اجرایی مکلف هستند برای حمایت از خانواده و فرزندآوری نسبت به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت اقدام وگزارش اقدامات خود را به سازمان برنامه وبودجه و دبیرخانه ستاد ملی جمعیت ارسال کنند.

نسخه مناسب چاپ