سرویس حوادث: رئیس پلیس تهران ضمن تشریح جزئیات دستگیری و انتقال « مهسا امینی» به مقر انتظامی، از انجام بررسی های لازم در ماجرای مرگ این دختر سقزی در تهران خبر داد و تاکید کرد: ماموران گشت امنیت اخلاقی در این ماجرا کوچکترین قصور و تقصیری نداشته اند.
حسین رحیمی صبح دیروز با حضور در جمع خبرنگاران به سئوالات آن ها درباره مرگ مشکوک این دختر ۲۲ ساله که به خاطر بدحجابی و پوشش نامناسب دستگیر و برای اخذ تعهد کتبی و حضور در کلاس توجیهی به مقر پلیس منتقل شده بود، پاسخ داد.
ضرورت تجهیز لباس ماموران گشت ارشاد به دوربین، اظهارات خانواده مهسا با برخی رسانه ها درباره ابهامات مختلف پرونده، تاخیر در انتقال دختر جوان به بیمارستان و همچنین ضرب و شتم احتمالی وی داخل خودرو ون پلیس از جمله موضوعات مطرح شده از سوی خبرنگاران بود که رئیس پلیس تهران ضمن پاسخگویی به تمامی این موارد،هرگونه ارتکاب تخلف از سوی ماموران گشت امنیت اخلاقی در جریان دستگیری و انتقال مهسا به مقر پلیس را رد و بر مظلومیت پلیس تاکید کرد.
چگونگی دستگیری دختر جوان
فرمانده انتظامی پلیس تهران بزرگ در ابتدای این نشست خبری به تشریح جزئیات دستگیری مهسا پرداخت و با تاکید بر وظیفه پلیس در برخورد با بدحجابی، گفت: هنگامی که خانم امینی برای انتقال به خودور ون پلیس هدایت شد ،داخل ون فقط یک همکار خانم ما حضور داشت که براساس اظهارات ۲ نفر از خانمهای دیگری که در ون با خانم مهسا امینی بودند همگی در ون ساکت بودند و خانم امینی چند شوخی و مزاح هم تا قبل از رسیدن به مقر پلیس و حضور در کلاسهای آموزشی انجام داد.
وی تاکید کرد: تشکیل کلاس (آموزشی وتوجیهی) در مقر پلیس امنیت اخلاقی نیاز به پاورپوینت و آماده شدن استاد دارد که همین موضوع زمانبر است؛ چرا که نمی توان به طور تکبهتک این کلاسها را برای افراد برگزار کرد. همچنین پس از برگزاری کلاسها افرادی که نیاز به اصلاح ظاهری داشته باشند با خانواده آن ها تماس گرفته می شود و آن ها پس از انجام این اصلاح ظاهری میتوانند از مقر پلیس بروند .
رحیمی با اشاره به فیلم منتشر شده از لحظه ورود خانم امینی به مقر پلیس امنیت اخلاقی اظهار داشت: در این فیلم نشان داده میشود این خانم با همکار ما صحبت و در مورد ایراد ظاهری خودشان سئوال میکند که همکار ما اعلام میکند ساپورت ایشان ایراد دارد ، پس از این مکالمه حال این خانم بهم میخورد و ظرف مدت یک دقیقه بهیار و پرستار مستقر در مقر پلیس، بالای سر ایشان حاضر میشوند و سپس اورژانس در محل حضور می یابد و سپس کار احیا انجام میشود. در حقیقت ۷ یا ۸ دقیقه بعد همکاران ما تقاضای آمبولانس اورژانس میکنند که در ادامه بهیار و پرستار حاضر در پلیس و ۴ نفر از همکاران اورژانس رسیدگی و احیاء این خانم را دنبال میکنند.
وی تاکید کرد:خانم مهسا امینی یک دفعه داخل مقر پلیس احیاء و دو دفعه هم این کار در بیمارستان انجام میشود. بیتردید آنچه که برای نجات جان یک انسان نیاز بوده، در مقر پلیس انجام شده و سپس وی به بیمارستان کسرا که نزدیکترین بیمارستان بوده ، منتقل شده است ؛ ما زمان انتقال را ۵ دقیقه پیشبینی میکردیم اما دوستان اورژانس اعلام کردند که ظرف مدت ۲ دقیقه این خانم به بیمارستان انتقال یافته است.
رئیس پلیس تهران ادامه داد: همکاران ما در بیمارستان حاضر شدند و تاکید شد هر اتاق و هر امکاناتی به همراه پزشکان برای نجات جان این دختر فراهم شود و هزینه آن را پلیس پرداخت خواهد کرد. کادر درمان همه تلاش خود را به کار گرفت؛ اما متاسفانه پس از ۳ روز این خانم فوت شد. ظرف مدت یک تا دو ساعت خبر به بنده و فرمانده کل فراجا رسید و نخستین کسی که با خانواده ایشان تماس حاصل کرد فرمانده کل فراجا بود. ایشان دستوراتی را در همان ساعات اولیه صادر کردند مبنی بر اینکه این دختر فرزند من است و هر کاری که لازم است انجام دهید. در وهله دوم دستور دادند به خانواده این دختر اطلاع داده شود و تیمهای بازرسی کل موضوع را بررسی و اگر قصوری وجود دارد به طور کامل بررسی شود که همگی این دستورات با جدیت دنبال شد.
پلیس موظف به مقابله است
وی در پاسخ به سئوالی درباره برگزاری کلاسهای آموزشی و توجیهی در مقر پلیس امنیت اخلاقی گفت: عدم رعایت شئونات اسلامی در اماکن عمومی و یا کشف حجاب جرم مشهود و پلیس موظف به برخورد با آن است و این موضوع یکی از بندهای قانون است و کلاسهای یاد شده هم در همین جهت برگزار میشود.
استفاده از لباس دوربین دار
رحیمی همچنین در پاسخ به این سئوال درباره استفاده از دوربینهای البسه برای گشت امنیت اخلاقی گفت: گشتها به طور مستمر رصد میشوند؛ اما گشت پلیس پیشگیری، گشتهای ویژه، گشت امنیت اخلاقی، پلیس فتا و غیره همگی گشتهای بسیار زیادی هستند که در طول روز کار میکنند و ماموریتهای مختلفی دارند اگر همه این ها به تجهیزات مجهز شوند از جمله دوربین البسه خوب است اما زمانبر است.
وی افزود: قبل از این حادثه گشتهای امنیت اخلاقی مجهز به دوربین البسه بودند اما بعضا نقصی در استفاده از این دوربینها وجود دارد.
رحیمی در ادامه گفت: هنگام هدایت خانم امینی به ون امنیت اخلاقی، ۴ خانم و ۲ آقا یعنی مجموعا ۶ نفر همراه هم بودند . ۳ خانم با تذکر مشکلشان قابل رفع بود و در صحنه پس از تذکر و اصلاح رفتند در صورتی که در وهله اول این خانمها هم مشمول قانون رعایت شئونات اسلامی بودند اما مشکلشان قابل رفع بود و رفتند که نه آن ۴ خانم و نه ۲ آقا در این موضوع هیچ مقاومتی نکردند و خود خانم مهسا امینی در این موضوع مقاومتی نداشت.ما اظهارات ۲ نفر از خانمهایی که با خانم مهسا امینی در بند بودهاند را گرفتهایم اما ۳ نفر از آن ها تمایلی به صحبت نداشتند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ تاکید کرد: در این حادثه مظلومیت پلیس و نیروی انتظامی ،نمایان است.البته توقعی نداریم اما نباید ناجوانمردانه به ما تاخته شود. بررسیهای من و تیمهای ویژه نشان میدهد کوچکترین قصور و تقصیری از سوی ماموران ما وجود نداشته است.
وی در خصوص برخورد با فروشندگان لباسهای نامتعارف در سطح شهر ادامه داد: روزانه ۳۰گشت اماکن در سطح اصناف در حال فعالیت هستند و لباسهای زاپدار و بدن نما و … را جمع میکنند که این موضوع با جدیت استمرار پیدا خواهد کرد.
رئیس پلیس تهران بار دیگر با اشاره به فیلم این حادثه اظهار داشت: همه فیلمها با خانواده مهسا امینی به طور طولانی مدت و کامل بازبینی شده است اما امکان انتشار فیلم کامل در رسانهها وجود ندارد. براساس اطلاعات و بررسیهای ما از طرف تیم عملیاتی گشت امنیت اخلاقی در این حادثه هیچ قصوری انجام نشده است.
وی در پاسخ به سئوال ایسنا مبنی بر تاکید سردار رحیمی بر عدم وجود قصور در این حادثه با توجه به عدم استفاده از دوربین البسه توسط این تیم گشت امنیت اخلاقی گفت: عدم استفاده از دوربین البسه نقص بوده و ما با توجه به اظهارات خانمهای حاضر در خودرو ون و اطلاعات رسیده، مطمئن هستیم که تیم عملیاتی ما هیچ قصوری انجام نداده است و خانم امینی بین ۳۰تا ۳۸دقیقه در مقر پلیس حضور داشتند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در خصوص انتشار برخی وویسها در فضای مجازی به عنوان مصاحبه با خانواده مهسا امینی و اظهارات آنها اظهار داشت: وویسهایی که منتشر میشوند را مورد توجه قرار ندهید، ضد انقلاب در داخل و خارج فعال شده و بیتردید خانواده مهسا امینی برای ما محترم است.
مردم به شایعات کذب توجه نکنند
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه اورژانس بیماران را به بیمارستان خصوصی منتقل نمیکند، گفت: ما هماهنگ کردیم این خانم به نزدیکترین بیمارستان برده شود و هرچه در توان داشتیم گذاشتیم تا این خانم زنده بماند .در خصوص علت مرگ این خانم تمام صحبتهایی که در فضای مجازی منتشر میشود کذب است. من اظهارنظر نهایی در این خصوص ندارم چرا که کار من نیست و باید اجازه دهیم پزشکی قانونی اعلام نظر کند. به مردم هم اعلام میکنیم به این مطالب و شایعات کذب که در فضای مجازی منتشر میشود توجه نکنند و بگذاریم که پزشکی قانونی نظر نهایی و علمی را بیان کند.
حتی تلنگر هم زده نشده است
رحیمی همچنین درباره احتمال ضرب و شتم مهسا گفت: قطعا حتی تلنگر هم به خانم مهسا امینی زده نشده و هیچ قصوری از سوی پلیس صورت نگرفته است. بیتردید افراد هنگامی که با گشت امنیت اخلاقی برخورد میکنند یک وضعیتی دارند و وقتی به داخل مقر پلیس امنیت اخلاقی منتقل میشوند طبیعتا وضعیت ظاهری دیگری دارند. بیتردید افرادی که حجاب اسلامی را رعایت نمیکنند باید به دستگاه قضایی معرفی شوند اما ما این کار را نمیکنیم و برای آن ها کلاسهای آموزشی برگزار میکنیم. عدم رعایت شئونات اسلامی بین ۲ تا ۶ ماه زندانی دارد اما ما آموزش مختصری میدهیم و تعهدی مبنی بر عدم تکرار این موضوع از افراد اخذ میکنیم.
رئیس پلیس پایتخت ادامه داد: بیتردید واحدهای امنیتی گشت امنیت اخلاقی در خصوص رعایت شئونات اسلامی مسئول هستند کسانی که در محافل عمومی ظاهر میشوند و شئونات را رعایت نمیکنند به آنها تذکر دهند و این موضوع از وظایف پلیس و جزو قانون است. ۹۰درصد کسانی که با پلیس امنیت اخلاقی برخورد میکنند و شئونات را رعایت نکرده اند به گونهای با تذکر وضعیت را درست میکنند و ۱۰درصد به داخل ونها هدایت میشوند که از این میان هم ۹درصد در ونها با تذکر مشکلشان حل میشود و در نهایت فقط یک درصد برای آموزش و برخوردهای قانونی به مقر پلیس امنیت اخلاقی هدایت میشوند. اما برای این یک درصد به جای پروندهسازی و معرفی به مراجع قضایی در پلیس امنیت اخلاقی کلاس آموزشی برگزار و فقط از آنها تعهد کتبی اخذ میشود. از سوی دیگر آموزش گروههای گشت امنیت اخلاقی که همگی پلیس هستند هم به طور مستمر دنبال میشود. بررسیهای ما نشان میدهد افرادی که با گشت امنیت اخلاقی برخورد میکنند بالغ بر ۸۱درصد تخلف آن ها تکرار نمیشود.
جزییات ماجرای جان باختن مهسا امینی از زبان رئیس پلیس پایتخت