رئیس‌جمهوری:آزادی درجمهوری اسلامی درسطحی است که همه می‌توانند نظرمخالف خود را بیان کنند
 

رئیس جمهوری با تاکید براین که حصول توافق بدون تعیین تکلیف و بسته شدن پرونده پادمانی مورد ادعای غربی‌ها ممکن نیست،اظهار داشت: اساسا وقتی ایران آمادگی دارد این مسائل را توامان با حصول توافق هسته‌ای حل و فصل کند، این که کشورهای غربی و آمریکا از این موضوع امتناع کنند، گواه آن است که می‌خواهند آن را به عنوان اهرم فشار علیه ایران حفظ کنند و ما تن به چنین رویه‌ای نخواهیم داد.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی پنجشنبه شب در نشست خبری اش درنیویورک، درباره نزدیکی ایران به روسیه و چین گفت: سیاست اصولی و اساسی ایران در ارتباطات خارجی برآمده از همان شعار «نه شرقی، نه غربی» است و ما نه اجازه می‌دهیم کسی بر ما سلطه پیدا کند و نه تلاش خواهیم کرد بر کشوری سلطه یابیم.
رئیس جمهوری افزود: از آنجا که در گذشته عمده توجه در گسترش روابط خارجی معطوف به کشورهای غربی بود، امروز تلاش دولت در ایجاد توازن و تعادل است و در نتیجه ارتقای سطح مراودات با کشورهایی مثل چین و روسیه و دیگر کشورهای شرقی بیشتر به چشم می‌آید.
رئیسی درباره راهکار ایران برای احقاق حقوق ملت فلسطین اظهار داشت: تجربه نشان داده است که حق اشغال و تضییع شده ملت فلسطین با قراردادهایی مثل کمپ‌دیوید، شرم‌الشیخ و اسلو استیفا نمی‌شود. جمهوری اسلامی پیشنهادی مترقی برای حل این مشکل و تامین حقوق فلسطینیان ارائه کرده که کاملا هم دمکراتیک است. کشورهای غربی اگر در ادعای خود در حمایت از دمکراسی صادق هستند دنبال اجرای این پیشنهاد و برگزاری انتخاباتی آزاد با مشارکت همه فلسطینیان فارغ از نوع دین آنها باشند تا سرنوشت فلسطین توسط خودشان تعیین شود.
وی درباره جایگاه سازمان شانگهای و ارتباط با کشورهای عضو این سازمان در تحقق سیاست خارجی متوازن برای ایران تصریح کرد: ایران و سازمان شانگهای ظرفیت‌های متقابل بزرگ و ارزشمندی برای یکدیگر دارند. حضور کشورهای بزرگی مثل روسیه، چین، هند و دیگر کشورهای آسیایی در این اتحادیه منطقه‌ای می‌تواند منافع اقتصادی چشمگیری برای ایران به ارمغان آورد و در عین حال ارتباط با کشورهای همسایه و آسیایی و دوست را در چارچوب ایجاد توازن و تعادل در سیاست خارجی برای ایران تسهیل کند.
رئیسی در باره مساله هسته ای ایران گفت: ما یک بار تجربه خروج آمریکا از توافق در حال اجرا را داریم ، لذا اصرار داریم این کشور تضمین‌های اعتمادآور و اطمینان‌بخشی ارائه کند تا این اتفاق دوباره تکرار نشود. توافق صرفا امضای چند خط نوشته روی یک تکه کاغذ نیست و فقط صورت شکلی ندارد، بلکه باید تعهداتی الزام‌آور را در عرصه واقعیت به همراه داشته باشد.
وی درباره تاثیر اقدام احتمالی کشورهای اروپایی برای تعیین سقف قیمتی برای گاز روسیه و تاثیر آن بر روی بازار انرژی اظهار داشت: قطعا چنین اقدامی روی بقیه بخش‌های بازار انرژی تاثیرگذار خواهد بود و تولیدکنندگان حامل‌های انرژی باید با تعامل و ارتباط با یکدیگر، بازار را مدیریت کنند تا نه مصرف کننده و نه تولیدکننده زیان نبینند.
رئیس جمهوری همچنین در پاسخ این سئوال که پنجره زمانی برای بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای تا چه زمانی باز خواهد بود و آیا بقیه کشورهای حاضر در این توافق باید معطل ناتوانی دولت بایدن در تصمیم‌گیری تحت تاثیر وضع داخلی این کشور باشند، تصریح کرد: اگر چه از یک توافق عادلانه و منطقی استقبال می‌کنیم، اما پیشرفت و پیشبرد امور را به توافق یا توافق نکردن گره نزده‌ایم.
رئیسی افزود: دولت فعلی آمریکا ادعا می‌کند که می‌خواهد متفاوت از دولت گذشته عمل کند،اما تاکنون رفتاری که حاکی از تفاوت در عملکرد این دولت نسبت به دولت گذشته باشد، دیده نشده است و حتی در مواردی دنباله‌رو دولت قبل بوده است و در حین مذاکرات، تحریم‌های جدیدی هم علیه ایران اعمال کرده‌اند. امروز توپ در زمین آمریکاست و باید تصمیم لازم را بگیرند.
وی درباره در دست گرفتن تصویر شهید حاج قاسم سلیمانی در حین سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: حاج قاسم سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم بود و در روزگاری که داعش و گروه‌های تروریستی زندگی مردم منطقه را سیاه کرده بودند، به اتفاق تعدادی دیگر از جوانان برومند منطقه جان خود را در کف دست گرفتند و امنیت را به مردم و منطقه بازگرداندند.
رئیس جمهوری، ترور شهید سلیمانی را ترور قهرمان مبارزه با تروریسم دانست و افزود: مگر آمریکایی‌ها مدعی مبارزه با تروریسم نیستند و مگر در یک مناظره انتخاباتی رسمی در این کشور اعلام نشد که داعش دست‌ساز آمریکایی‌ها ست؟ آیا سزای مبارزه حاج قاسم با داعش و نجات منطقه از شر این گروهک جنایتکار ترور خود او، آن هم به عنوان مهمان رسمی در کشوری دیگر بود ؟
رئیسی با اشاره به اعلام رسمی آمریت رئیس جمهوری قبلی آمریکا در ترور حاج قاسم سلیمانی اضافه کرد: آیا این مصداق بارز تروریسم دولتی نیست؟ ایران به طور جدی رسیدگی عادلانه و محاکمه آمران و مباشران این اقدام را دنبال می‌کند، چرا که اگر عاملان چنین اقدامی محاکمه و به دست عدالت سپرده شوند، آیندگان جرات نخواهند کرد چنین اقدامی را تکرار کنند و اگر چنین اتفاقی نیفتد، تضمینی نیست که عدالتخواهان و شخصیت‌های مجاهد و مبارز، در کسوت مبارزه با ترویسم ،در امان باشند.
وی تاکید کرد: همه مردم دنیا باید از حاج قاسم به عنوان یک چهره انقلابی و مجاهد متشکر باشند و بدانید اگر حاج قاسم، سپاه قدس و نیروهای منطقه‌ای او جلو داعش را نمی‌گرفتند، یقینا امروز اروپا امن نبود و به مخاطره می‌افتاد.
مسائل داخلی ایران
رئیس جمهوری درباره جان باختن یک خانم جوان در ایران و حواشی آن اظهار داشت: این رخداد به شکل جدی در دست بررسی است و بنده خودم هم در اولین فرصت با خانواده او تماس گرفتم و ضمن ابراز همدردی به آنان اطمینان دادم که همه جوانب قضیه بررسی خواهد شد تا حقی از کسی ضایع نشود، اما در نظر داشته باشید که مهمترین الزام دفاع از حقوق بشر، مواجهه نشدن با این موضوع با استانداردهای دو و چند گانه است.
رئیسی ادامه داد: نکته اینجاست که آیا رسانه‌های غربی همان حساسیتی را که به چنین اتفاقی در ایران نشان داده‌اند، نسبت به رخدادهای مشابه در کشورهای اروپایی و آمریکا هم نشان می‌دهند؟ آیا حقوق بشر در ایران با حقوق بشر در انگلیس که بنا به گزارش‌های رسمی فقط در ۲۸هفته ۸۱زن در آن به دلیل برخوردهای خشن با آنها جان خود را از دست داده‌اند، متفاوت است؟ آیا شما برخوردهای خشن پلیس آمریکا با شهروندان و عمدتا رنگین‌پوستان این کشور را هم با همین حساسیت دنبال می‌کنید؟
وی با تاکید بر این که حقوق این خانم و خانواده او حتما با جدیت پیگیری خواهد شد، تصریح کرد: درباره بازتاب‌هایی که این رخداد داشته است باید بگویم که اعتراض موضوعی است که در همه کشورها ممکن است رخ دهد. در جمهوری اسلامی هم امروز سطحی از آزادی وجود دارد که همه می‌توانند نظر مخالف خود را در محافل مختلف نسبت به مسائل سیاسی، اقتصادی، علمی و اجتماعی بیان کنند، اما اغتشاش با اعتراض تفاوت دارد.
رئیس جمهوری در پاسخ به سئوالی درباره تلاش‌های او برای توقف درگیری‌ها در اوکراین خاطرنشان کرد: راهکار حل اختلافات قطعا جنگ نیست و ایران از همه ظرفیت‌های خود برای پایان یافتن درگیری‌ها در اوکراین و حل و فصل اختلافات از طریق گفتگو استفاده خواهد کرد.
رئیسی در مورد همکاری‌های نظامی ایران و روسیه گفت: دو کشور قراردادهای متعددی در زمینه‌های مختلف از جمله دفاعی، اقتصادی و تجاری با یکدیگر دارند که مربوط به ماه‌های اخیر نیست و از سال‌ها قبل این ارتباطات بوده و همکاری‌های تهران و مسکو در زمینه‌های فضایی، علم و فناوری، تجاری، اقتصادی و دیگر عرصه‌ها هم دنبال می‌شود.
وی در ادامه درباره فعالیت آزادانه گروهکی که ۱۷هزار ایرانی را در عملیات‌های تروریستی به شهادت رسانده است، در خاک آمریکا و کشورهای اروپایی اظهار داشت: اگر بخواهیم برای نسل امروز تشریح کنیم که گروهک منافقین در سال‌های نخستین دهه ۶۰در ایران چه کردند، باید آنها را به داعش تشبیه کنیم و بگوییم که آنها همین جنایات را علیه مردم خودشان مرتکب شدند.
رئیس جمهوری با بیان این که جنایات منافقین به قدری فجیع بود که آمریکا و کشورهای غربی هم آنها را در لیست سیاه و فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده بودند، تصریح کرد: سئوال این است که امروز این سازمان چه تغییری کرده و چه اتفاقی افتاده است که از این فهرست خارج شده است و آزادانه در خاک این کشورها فعالیت می‌کند؟
عادی‌سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی
رئیسی در مورد موضع ایران نسبت به عادی‌سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی که آن را خنجر زدن از پشت به فلسطینی‌ها می‌داند و در عین حال توسعه روابط با همین کشورها خاطرنشان کرد: ما عمیقا از آرمان و حقوق ملت فلسطین دفاع می‌کنیم و نسبت به اقدام برخی کشورها برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعتراض جدی داریم.
وی با بیان این که گسترش ارتباط با همسایگان هم جزو اصول سیاست خارجی ما ست، اضافه کرد: رژیم صهیونیستی به دنبال آن است تا با عادی‌سازی روابط با برخی کشورهای منطقه برای خود امنیت ایجاد کند،‌ اما غافل از این که این عادی‌سازی روابط با دولت‌های این کشورهاست و نه مردم آنها و در نتیجه چنین اقداماتی اتفاقا نفرت مردم منطقه نسبت به این رژیم عمیقتر هم می‌شود.
رئیس جمهوری ادامه داد: در کنار مراودات همسایگی معتقدیم این کشورها سخت در اشتباهند و روزی در عمل خواهند دید که رژیم صهیونیستی هیچ خط قرمزی برای تامین منافع خود قائل نیست. امروز بسیاری از مشکلات منطقه ناشی از شرارت‌های رژیم صهیونیستی است و اگر این رژیم سر جای خودش نشانده نشود، شرارتش بسیاری از کشورهای منطقه را فرا خواهد گرفت.
دیدار دبیرکل سازمان ملل متحد با رئیسی
رئیس‌جمهوری همچنین در دیدار با دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به بحران‌های جاری در برخی از کشورهای منطقه، راه‌حل همه آنها را شکل‌گیری گفتگوهای ملی بدون دخالت خارجی دانست و اظهار داشت: ضروری است سازمان ملل نقش‌آفرینی جدی‌تری در مقابل رفتارهای یکجانبه‌گرایانه از خود نشان دهد. رئیسی عصر پنجشنبه به وقت محلی در دیدار آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل با تأکید بر اهمیت جایگاه این سازمان در نقش دادن به ملت ها برای حل مسائل خود و جلوگیری از دخالت بیگانگان در امور داخلی آنها، گفت: سازمان ملل باید به معنی واقعی سازمان ملت ها باشد نه سازمان قدرت ها.
وی، جمهوری اسلامی را دوست روزهای سخت برای همسایگان خود خواند و با اشاره به اقدامات انساند‌وستانه ایران در پناه دادن به مهاجران افغانستانی و همچنین مبارزه جدی با تروریسم به‌عنوان خطری بزرگ برای منطقه و جهان، گفت: در مقابل، رهاورد ناتو و آمریکا در منطقه ما جنگ، ویرانی، اشغالگری و کشتار بوده است.
رئیس‌جمهوری افزود: ضروری است سازمان ملل نقش‌آفرینی جدی‌تری در مقابل رفتارهای یکجانبه‌گرایانه از خود نشان دهد.
رئیسی با تأکید بر حمایت ایران ازگفتگوهای منطقه‌ای برای حل مسائل فی مابین کشورها، خطاب به دبیرکل سازمان ملل گفت: در صورت اجرای حق و عدالت از این جایگاه، نام بزرگی از شما در تاریخ این سازمان جهانی باقی خواهد ماند.در این دیدار دبیرکل سازمان ملل هم با قدردانی از اقدامات مستمر ایران در پناه دادن به مهاجران افغانستانی، نقش ایران در آتش‌بس یمن و استمرار آن را ستودنی خواند و گفت: خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، اقدامی غیرسازنده و بسیار ناراحت کننده بود.
گوترش ابتکار ایران در ایجاد قالبی برای گفتگوهای منطقه‌ای را سازنده و مورد حمایت سازمان ملل دانست و با تائید مواضع ایران در موضوع حقوق بشر گفت: حقوق بشر نباید به‌عنوان ابزار و دستاویز جنگ علیه کشورها به کارگرفته شود.
وی با ابراز ناخرسندی از تعلیق نشدن تحریم‌ها علیه ایران با وجود کرونا، گفت: ایران دارای تمدنی قدیمی و بخش ضروری و غیرقابل انکار از جهان امروز است و ملاحظات جمهوری اسلامی مبنی بر حل مسائل یمن، عراق، سوریه، لبنان و افغانستان به دست مردم آنها متین و منطقی است.
هیچ ایرانی برای حضور در کشور ممنوع‌الورود نیست
رئیس جمهوری با بیان این که دفاع از حقوق افراد جزو ذات جمهوری اسلامی است تصریح کرد: اعتراض در همه جای دنیا هست، اما اغتشاش را هیچ کسی قبول ندارد.
به گزارش مهر، رئیسی شامگاه پنجشنبه به وقت محلی در آخرین برنامه چهارمین روز از سفر به نیویورک در نشستی با حضور ایرانیان مقیم آمریکا، ضمن قدردانی از تلاش‌های آقای تخت روانچی به عنوان سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل متحد و با آرزوی توفیق برای آقای ایروانی با اشاره به گزارش ارائه شده از بانک جهانی در زمینه پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف، گفت: حقیقت آن است که ایران به برکت انقلاب اسلامی و نیروهای فرهیخته، جوانان، زنان و مردان خود پیشرفت‌های بسیاری کرده است، اما برخی نمی‌خواهند آن را بیان کنند.
وی با یادآوری تمامی فشارها، تحریم‌ها و تهدیدها به جمهوری اسلامی و ملت ایران، اظهار داشت: با وجود این فشارها باز هم بسیاری از فرهیختگان از این تهدیدات فرصت ساختند و متوقف نشدند.
رئیس جمهوری با اشاره به تولید ۹۶درصد از داروی مورد نیاز کشور در داخل و صادرات محصولات دارویی به دیگر کشورها اظهار داشت: دانشمندان و جوانان ما با پشتکار و انگیزه کارهای بسیار بزرگی انجام داده‌اند به طوری که ایران در حال حاضر در عرصه‌های مختلف حرف برای گفتن دارد.
رئیسی صنایع هسته‌ای و نظامی را از جمله این پیشرفت‌ها دانست که در عین اعمال بیشترین تهدیدات و محدودیت‌ها با تلاش دانشمندان و فرهیختگان ایرانی و در دانشگاه‌ها و مراکز علمی همین کشور به دست آمده است.
وی با تشریح سیاست توسعه ارتباطات با کشورهای همسایه از فراهم شدن زمینه افزایش صادرات به این کشورها خبر داد و گفت: سیاست ما توجه به تولید، اشتغال و میدان دادن به کارهای دانش بنیان است. رئیس جمهوری تاکید کرد: برداشته شدن تحریم‌ها حتماً می‌تواند روند رشد و پیشرفت‌های فعلی را تسریع کند، اما اگر به هر دلیل این اتفاق انجام نشد نباید متوقف شویم و تا به حال هم متوقف نشده‌ایم.
وی یکی از انتظارات مردم از ایرانیان خارج از کشور را کمک به سرزمین مادری خود دانست و از فراهم بودن زمینه کار اقتصادی و سرمایه‌گذاری در ایران و تضمین اصل وسود سرمایه سخن گفت.
رئیسی سهولت رفت و آمد ایرانیان به کشور و فراهم کردن جاذبه‌های شغلی و تحصیلی را لازم و ضروری دانست و تاکید کرد: هیچ ایرانی برای حضور در ایران ممنوع‌الورود نیست.
رئیس جمهوری ارتباط فرهنگی و اقتصادی ایرانیان خارج از کشور را با سرزمین ابا و اجدادی خود مهم ارزیابی کرد و گفت: در ملاقات‌هایی که در این چند روز با سران برخی کشورها داشتم همه آن‌ها به موضوع تمدن ایران اشاره داشتند. این تمدن سرمایه‌ای است که باید همواره آن را پاسداشت.
رئیسی بر ضرورت ارتباط جمهوری اسلامی با همه کشورهای دنیا تاکید کرد و افزود: اگر کشوری بخواهد با ما دشمنی کند طبیعتاً باید در مقابلش مقاومت کرد.
وی به دیدار خود با مدیران ارشد رسانه‌های آمریکایی اشاره کرد و گفت: در این دیدار سندی ارائه کردم که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا رسماً اعلام می‌کند که متن سخنان جمهوری اسلامی در مجمع عمومی سازمان ملل منطقی و کاملاً منطبق با مقررات بوده است،اما امپراطوری رسانه‌ای استکبار تمام تلاش خود را به کار برده است تا این سخن و منطق را بد جلوه دهد .
دیدار رئیس‌جمهوری زیمباوه با رئیسی
رئیس جمهوری در دیدار امرسون منانگاگوا رئیس‌جمهوری زیمباوه هم با اشاره به رویکرد ایران در زمینه توسعه روابط با کشورهای افریقایی، اظهار داشت: در بخش‌های متنوعی از جمله انرژی، معدن، کشاورزی و فناوری امکان گسترش همکاری‌های ایران با زیمباوه وجود دارد.وی با تأکید بر تسریع در فعال‌سازی کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور، خاطرنشان کرد: همکاری کشورهای مستقل، تلاش‌های سلطه‌گران را برای جلوگیری از پیشرفت‌ها خنثی خواهد کرد.
رئیس‌جمهوری زیمباوه هم زمینه‌های متعدد همکاری با ایران را مورد تأکید قرار داد و گفت: حضور شرکت های ایرانی در بخش کشاورزی اعم از صادرات و واردات و کشت فراسرزمینی غلات و محصولات باغی فرصت خوبی برای همکاری‌های دو کشور است.
منانگاگوا افزود: هر دو کشور هدف کینه‌توزی‌های امپریالیسم بوده‌اند، از این رو نیازمند همکاری‌های نزدیکتر با ایران هستیم.
وی پیش ازاین با نخست وزیران ژاپن ،لبنان و ارمنستان وروسای جمهوری صربستان وفنلاندو همچنین متخصصان و کارشناسان سیاست خارجی آمریکادیدارکرده بود.
رئیسی: حرف حق را می‌شنویم
سیدابراهیم رئیسی در بازگشت به کشور در فرودگاه مهرآباد گفت: بارها اعلام کردیم که اگر کسی سخن حقی یا هرکسی حرفی داشته باشد حرفش شنیده می‌شود اما کسی زیر بار اغتشاش و به هم ریختن امنیت کشور و مردم نمی‌رود.
به گزارش ایسنا، رئیس جمهوری افزود: ملت بزرگ ایران راه خود را دارد با رهبری پیامبرگونه رهبری معظم انقلاب اسلامی طی می‌کند.می‌خواهند سوار شوند بر یک موجی و ایجاد بلوا و اغتشاش کنند. خیال می‌کنند با این نوع حرکت‌ها می‌توانند ملت را متوقف کنند.
ما که بارها اعلام کردیم که اگر کسی سخن حقی و هرکسی حرفی داشته باشد حرفش شنیده می‌شود اما اغتشاش؟ به هم ریختن امنیت کشور و مردم؟ نه این مورد را کسی زیر بار نمی‌رود.
رئیسی یادآور شد: امروز ملت منسجم است و همه پشت سر رهبری قراردارند و بنده هم خدمتگزار مردم این مردم هستم .پس در هیچ عرصه‌ای و تحت هیچ شرایطی اجازه نمی‌دهیم امنیت و آرامش مردم به مخاطره بیفتد.

نسخه مناسب چاپ