سازوکارهای جدیدی برای انتقال ارز تبادلات ایران و کشورهای منطقه پیش بینی شده است
نظارت دقیق بر کیفیت و بسته بندی محصولات صادراتی سبب شده تا در ۱۱ ماه گذشته هیچ کالایی برگشت نخورد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت، علیرضا پیمان‌پاک رئیس سازمان توسعه تجارت با حضور در شبکه یک سیما ضمن اعلام این مطلب، از پیش بینی سازکارهای جدید برای انتقال ارز در خصوص تبادلات مالی بین ایران و کشورهای منطقه خبر داد و گفت: پیش از این فرآیندهای انتقال ارز توسط کانال‌های مالی غرب ومحدود به سوئیفت بود که اجرای آن هم امکان‌پذیر نبود اما هم اکنون ظرفیت‌های متعدد و مختلفی که ارتباطی به تحریم ندارد را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.
وی تهاتر را یکی از روش‌های جایگزین کانال‌های مالی غرب برای تجارت دانست و ادامه داد: هم‌اکنون ۳۰ درصد تجارت جهانی در قالب تهاتر انجام می‌شود و کشورهایی مانند ترکیه، چین و پاکستان و سایر کشورهای دنیا براساس تهاتر عمل می‌کنند؛ این درحالی‌است که این کشورها تحریم نیستند.
پیمان‌پاک گفت: امروز همچنین استفاده از سیستم‌های رمزارز، بلاک چین، بیمه‌های صادراتی و کانال‌های مالی که با کشورهای مختلف بین بانک‌های محلی ایجاد و ظرفیت‌های مختلف و متعدد سیستم صرافی را با هزینه‌های بسیار پایین فراهم کرده را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.
رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: حجم تجارت غیر نفتی سال گذشته ۱۰۳ میلیارد دلار بوده که این میزان رقم در دوران تحریم اتفاق افتاده و در چندماه نخست امسال هم میزان تجارت با رشد ۳۰ درصدی نسبت به سال گذشته روبرو بوده است.
پیمان پاک با بیان اینکه در سال گذشته شاهد رشد ۴۵ درصدی حجم صادرات به روسیه بودیم و امسال هم نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است،خاطرنشان کرد: در راستای سیاست کلان اقتصادی و تا ۲ ماه آینده خط تولید لوازم خانگی به‌صورت مشترک و با سرمایه‌گذاری و تامین مالی یک میلیارد دلاری را با کشور روسیه آغاز خواهیم کرد.
وی گفت: همچنین در حوزه آفریقا شاهد رشد ۱۰۰ درصدی صادرات هستیم و در یک‌ماه آینده حجم صادرات با این کشورها از یک میلیارد دلار می‌گذرد. در حوزه اروپا هم قراردادهای بیمه‌ای مختلفی را منعقد کرده‌ایم.

نسخه مناسب چاپ