خط و نشان تیم ملی ایران برای رقبا در جام جهانی
 

تیم ملی فوتبال ایران نسبت به همگروهی‌های خود در جام جهانی ۲۰۲۲در پنجره‌ ماه سپتامبر فیفا عملکرد بهتری داشت.
به گزارش ایرنا، پنجره‌ ماه سپتامبر فیفا به اتمام رسید. در این بازه‌ چند روزه تیم‌های ملی، به ویژه حاضرین در جام جهانی با برگزاری ۲بازی خود را برای حضور در بیست و دومین دوره رقابت‌های جام جهانی مهیا کردند.
تیم ملی فوتبال ایران که در گروه دوم با تیم‌های انگلیس، ولز و آمریکا همگروه است در این پنجره، خلاف فیفادیِ خردادماه با برنامه‌ریزی مناسب ۲مسابقه را به انجام رساند که ماحصل آن پیروزی یک بر صفر مقابل اروگوئه و تساوی یک بر یک برابر سنگال بود. شاگردان کی‌روش بدون باخت از این پنجره عبور کردند.
عملکرد رقبای ایران
تیم ملی فوتبال انگلیس روزهای تلخی را پشت سر می‌گذارد. شاگردان گرت ساوت‌گیت در چارچوب مسابقات لیگ ملت‌های اروپا ۲بازی جدی مقابل ایتالیا و آلمان برگزار کرد که نتیجه‌ آن ثبت ۲بازی بدون برد دیگر بود. سه‌شیرها ابتدا در ایتالیا با یک گل مغلوب آتزوری‌ها شدند تا سقوط‌شان به سطح دوم مسجل شود. آنها در ادامه مقابل رقیب سنتی خود آلمان قرار گرفتند و تن به تساوی سه بر سه دادند. مسابقه‌ای که در خانه برگزار شد و به نوعی آخرین بازی این تیم پیش چشم هوادارانش قبل از فرا رسیدن جام جهانی بود.
دیگر نماینده‌ قاره سبز یعنی تیم ولز هم بازی‌های بدی را به نمایش گذاشت. آنها ابتدا در بروکسل با حساب ۲بر یک نتیجه را به تیم قدرتمند بلژیک واگذار کردند و در ادامه علی‌رغم فرصت‌های زیادی که روی دروازه لهستان خلق کردند؛ مغلوب میهمان خود شدند تا با ۲باخت، به سطح پایین‌تر لیگ ملت ها سقوط کنند. تیم رابرت پیج به اندازه نتایجی که گرفت تیم دست و پا بسته‌ای نبود و حداقل شایسته‌ کسب یک امتیاز بود.
و نهایتا آمریکا؛ تیم تحت هدایت گرگ برهالتر هم نتوانست انتظارات را برآورده کند. آنها ابتدا در دیداری ضعیف و پرانتقاد با ۲گل به ژاپن باختند. اگر درخشش مت ترنر، دروازه‌بان یانکی ها نبود این باخت می‌توانست سنگین‌تر هم بشود. در ادامه این تیم به مصاف یک نماینده‌ دیگر از آسیا رفت و مقابل عربستان سعودی تن به تساوی بدون گل داد تا بدون برد و گل زده از این پنجره فارغ شود.
عملکرد دیگر تیم‌های آسیایی
هم‌قاره‌ای‌های ایران نمایشی نسبتا موفق در این پنجره داشتند و بردهای خوبی را به دست آوردند تا نشان دهند می‌توانند در جام جهانیِ پیش رو به خوبی از آبروی فوتبال آسیا دفاع کنند.
تیم ملی فوتبال کره جنوبی هر ۲بازی خودش را در خانه به انجام رساند. آنها ابتدا با نتیجه مساوی ۲بر ۲مقابل کاستاریکا متوقف شدند.
تیم پائولو بنتو در ادامه توانست از سد کامرون بگذرد. تک گل بازی به وسیله ستاره‌ تیم تاتنهام یعنی سون زده شد. نباید از این نکته غافل شد که کامرون در این پنجره نمایشی عجیب داشت و پیش از کره با ۲گل به ازبکستان هم باخته بود.
دیگر تیم شرق آسیایی یعنی ژاپن هم عملکردی خوب در سپتامبر داشت. آنها پس از این که توانستند با ارائه‌ یک بازی باصلابت، ۲بر صفر آمریکا را شکست دهند و در گام بعدی مقابل اکوادور قرار گرفتند و به تساوی صفر بر صفر دست یافتند. اکوادور در گروه یک جام جهانی با قطر، هلند و سنگال همگروه است. ژاپن بدون دریافت گل از این پنجره خارج شد.
قطر ناامیدکننده‌ترین نمایش را بین تمام تیم‌های آسیایی داشت. میزبان جام جهانی ابتدا در یک بازی فوق‌العاده ضعیف با ۲گل به کانادا باخت و در ادامه مقابل شیلی به تساوی ۲بر ۲رسید. مشعل برشام، گلر جوان عنابی‌پوشان در بازی دوم موفق شد پنالتی آلکسیس سانچز را در دقایق پایانی مهار کند و تیمش را از تجربه‌ دومین شکست متوالی نجات دهد.
عربستان سعودی با سرمربیگری هروه رنارد به ۲تساوی بدون گل رسید. آنها ابتدا مقابل اکوادور و در ادامه برابر آمریکا به این نتایج مشابه نائل شدند. این تیم برای حضور در جام جهانی و پیکار با آرژانتین، مکزیک و لهستان تمرکز زیادی روی عملکرد دفاعی خود داشت و در این ۲بازی توانست دروازه‌ خود را بسته نگه دارد.
استرالیا را نمی‌توان به خاطر کسب ۶امتیاز از ۲بازی تحسین کرد. کانگوروها ترجیح دادند به جای رویارویی با تیم‌های قدرتمند به مصاف نیوزیلندی بروند که در جام جهانی نیست و از قدرت بالایی هم برخوردار نیست. با این وجود شاگردان گراهام آرنولد ابتدا در خانه با نتیجه یک بر صفر و سپس در خانه‌ حریف با حساب ۲بر صفر به برتری رسیدند تا تنها نماینده‌ قاره کهن باشند که ۲بازی خود در پنجره سپتامبر را با برد پشت سر گذاشتند.
تیم ملی فوتبال ایران در مقایسه با همگروهی‌های خود نمایشی پرامید و بسیار خوب داشت. حالا بدون شک با این ۲بازی، تیم‌های حاضر در گروه دوم حساب ویژه‌ای روی ایران باز خواهند کرد و بیش از پیش شاگردان کی‌روش را جدی می‌گیرند. از طرفی ما هم نباید گول نتایجی را بخوریم که این تیم‌ها گرفتند. بازی‌های دوستانه محلی برای آزمون و خطاست.
در مقایسه با تیم‌های آسیایی اما می‌توان گفت ایران، ژاپن و کره جنوبی عملکردی بسیار خوب داشتند. تیم های ایران و ژاپن با بالاترین نمره از این پنجره بیرون آمدند و باید دید در مسابقات جام جهانی چه اتفاقاتی رخ می‌دهد.

نسخه مناسب چاپ