وزیر جهادکشاورزی: «سند اجرای الگوی کشت» امروز رونمایی می‌شود‏
 

سند اجرای الگوی کشت در کشور امروز در اجلاسی که به همین منظور با حضور معاون اول رئیس جمهوری، وزرای مرتبط با حوزه کشاورزی، روسای سازمان های جهاد کشاورزی و حضور آنلاین استانداران، مدیران جهاد کشاورزی استان ها و مدیران آب منطقه ای کشور برگزار می شود، رونمایی می شود.
سید جواد ساداتی نژاد وزیرجهادکشاورزی که در حاشیه گشایش سیزدهمین نمایشگاه فناوری نانو ۱۴۰۱ در گفتگو با ایرنا سخن می گفت، ضمن اعلام این مطلب، دلیل تاخیر در ارائه سند الگوی کشت را نه آماده نبودن این سند بلکه ایجاد سازوکار اجتماعی کامل و فراگیر دانست و افزود: الگوی کشت تنها به وزارت کشاورزی مرتبط نمی شود و یک کار ملی و فرا وزارتخانه‌ای است.
وی با تاکید بر اینکه همه بخش ها باید برای اجرای الگوی کشت در کشور کمک کنند، یادآور شد: از سال ۱۳۵۰ تاکنون بحث‌های مرتبط با الگوی کشت در کشور وجود داشته و سند تهیه شده در این خصوص یک الگوی کشت به روز شده و بر اساس دانشی است که تا به امروز وجود داشته است.
ساداتی نژاد با بیان اینکه سازمان تحقیقات کشاورزی روی سند الگوی کشت یک کار جدی انجام داده است تا بتوان آن را اجرایی کرد، ادامه داد: از این پس استان های کشور بر اساس این الگوی کشت کار خود را پیش خواهند برد و با اجرای الگوی کشت تمام تسهیلات و حمایت های وزارت کشاورزی هم در قالب این سند به استان ها و کشاورزان ارائه خواهد شد.
وی افزود: مطابق با سند الگوی کشت تلاش داریم برای سال اول اجرا تا ۴ میلیارد مترمکعب صرفه جویی آب در بخش کشاورزی داشته باشیم تا با حمایت هایی که می کنیم و با همکاری وزارت نیرو، یارانه کشتی که به بخش کشاورزی داده می شود، به کشت محصولات کم آب‌بر و محصولات راهبردی کشاورزی اختصاص داده شود.
وزیرجهادکشاورزی تصریح کرد: البته با عوارضی که روی محصولات جالیزی بر اساس این سند اعمال خواهد شد، تلاش ما این است که کشاورزان با انگیزه به سمت کشت کالاهای اساسی و راهبردی حرکت کنند. دلیل آن این است که این عوارض یکی از ابزارهای اجرای الگوی کشت محسوب می شود و یارانه ها و همچنین بخشودگی آب بها کمک خواهند کرد که الگوی کشت به شکل مناسب در کشور اجرایی شود.
وی گفت: ما از نظر دانش در الگوی کشت هیچ مشکلی نداشته ایم و در طول سال های گذشته هم بعضاً مباحث مربوطه ابلاغ هم شده، اما مشکل در اجرای آن بوده است. به طور کلی در این بخش دچار چالش بوده ایم چرا که این بخش نیازمند ابزارهای سیاستی است و تلاش می‌شود تا این ابزارها را به کار گرفته و شروع کنیم.
ساداتی نژاد خاطرنشان کرد: ما هم در وزارت جهاد کشاورزی توجه ویژه ای به فناوری نانو و استفاده از این فناوری در توسعه کشاورزی داریم و بر همین اساس هم کارگروه نانو در وزارتخانه ایجاد شده و استفاده از محصولات نانو در کشاورزی را هدف گذاری کرده است و تلاش می کنیم پژوهش ها و تحقیقات انجام شده در این حوزه را برای توسعه کشاورزی به کار بگیریم.وی همچنین در پاسخ به اینکه علم نانو در کدام یک از بخش های کشاورزی کاربرد بیشتری دارد، گفت: نانو در همه بخش‌های کشاورزی دارای کاربرد است و در حال حاضر بیشتر در حوزه شیلات، کشت گلخانه ای و دامپروری استفاده های زیادی از فناوری می شود.
در بازار و بسته بندی محصولات کشاورزی هم استفاده از محصولات نانو رو به توسعه است و قطعاً این فناوری ها می‌توانند در حوزه کشاورزی صرفه جویی و تولید ثروت را افزایش دهند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه کشاورزی بخشی محسوب می‌شود که به شدت نیازمند ورود هر چه بیشتر حوزه دانش بنیان ها است، افزود: با توجه به راهبرد امسال که توسط رهبر معظم انقلاب سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی نامگذاری شده است و رهبری به ورود کشاورزی به حوزه‌های فناوری تاکید دارند، اتفاقات خوبی در شرف وقوع است.
وی همچنین با اشاره به اینکه تلاش داریم ماندگاری میوه تنظیم بازار عید سال ۱۴۰۲ را با کمک ایده ها و طرح های شرکت های دانش بنیان و محصولات نانوفناورانه افزایش دهیم،
اظهار داشت: نگاه ما در حوزه کشاورزی این است که با توجه به تشکیل کمیته راهبردی در بخش نانو بتوانیم در کنار حوزه های دانشی و فناوری در سازمان تحقیقات کشاورزی، محصولات حوزه نانو را در بخش کشاورزی مرسوم و البته حمایت کنیم.
وزیرجهادکشاورزی یکی از حمایت ها به منظور توسعه هرچه بیشتر بازار دانش بنیان ها در حوزه کشاورزی را ارائه تسهیلات کم بهره توسط بانک کشاورزی عنوان کرد و افزود: هدف این است که حوزه هایی همچون کشاورزی گلخانه ای، شیلات و دامپروری بتوانند از تولیدات فناورانه دانش بنیان بهره‌ مند شوند.
وی از آمادگی وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از نخبگان و فناوران و همچنین فعالان در شرکت های دانش بنیان که در بخش نانو فعالیت می کنند و محصول مرتبط با این حوزه را دارند، خبر داد و تصریح کرد: ما به طور کامل آمادگی داریم از آنها حمایت کنیم تا بتوانیم در راستای خرید محصولات آنها و کاربرد آن محصولات در کشاورزی شرایط بهتری را برای فناوران حوزه کشاورزی فراهم کنیم.
سیزدهمین نمایشگاه نانو از تا ۱۲ مهر از ساعت ۸ تا ۱۵ در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی ایران در حال برگزاری است.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین دیروز درجلسه قرارگاه امنیت غذایی تاکید کرد: با برنامه ریزی‌های صورت گرفته هیچگونه مشکلی در تامین گوشت گرم و منجمد مرغ و گوشت قرمز وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وی گفت: توزیع حداکثری گوشت مرغ با قیمت مصوب در میادین سطح شهر تهران و سایر استان ها، خرده‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی درحال انجام است.

نسخه مناسب چاپ