سرویس شهرستان ها:تصرف غیرقانونی اراضی کشاورزی از سوی غیربومیان و ساخت ویلا خارج از ضوابط سبب شده است هرروز شاهد از بین رفتن بهترین اراضی بکر کشاورزی شمال ایران باشیم؛ جایی که تولید و کشاورزی را دفن کردهاند و ویلاسازی را زنده !
استانهای شمالی همواره بهدلیل شرایط آبوهوایی و طبیعت بکر، مورد توجه مردمان استانهای دیگر هستند، توجهی که طی چند سال اخیر، منجر به افزایش خرید زمینهای شمال کشور توسط غیربومیان، تغییر کاربری و ساختوساز شده است.
ساخت و سازهای بدون ضابطه از سوی غیربومیان در نواحی مختلف مازندران سالهاست به یک معضل بدل شده است، تهدیدی که از وسعت اراضی کشاورزی کاسته است و کنار آسیبی که به کشاورزی و مشاغل وابسته به آن وارد می کند، فرهنگ و سنت منطقه را هم تحت تأثیر قرار میدهد.
مشکلات مالی، نبود حمایت از بخش کشاورزی و همچنین شرایط نامناسب اشتغال از عمده دلایل تمایل مردم به فروش زمین در شمال کشور محسوب میشود که این موضوع، ساخت ویلا را به شدت افزایش داده است و به این ترتیب روزانه هکتارها زمین کشاورزی با تغییر کاربری و ساخت و ساز، به محلی برای استراحت چند ساعته یا چند روزه تبدیل می شود.
از سویی دیگر قطع درختان و نابودی جنگل های شمال ایران، موضوعی است که کارشناسان از سال ها قبل نسبت به وقوع و پیامدهای خطرناک آن نظیر وقوع سیلاب های ویرانگر هشدار داده اند اما متاسفانه تاکنون به نحو شایسته به این مساله حیاتی توجه نشده است که نتیجه این غفلت یا بهتر است بگوئیم«قصور»، کاهش عرصه های جنگلی استان های شمال کشور است.
۴ سال قبل با وقوع سیل ویرانگر در مناطقی از استان گلستان، همه نگاه ها به سمت جلوگیری از تداوم روند نابودی جنگل های این منطقه معطوف و قرار شد مسئولانی که با ترک فعل و یا صدور ساخت و سازهای غیر اصولی، در وقوع سیل نقش داشته اند محاکمه و نسبت به پرداخت خسارت به مردم اقدام شود.
اکنون زمان زیادی از این ماجرا گذشته و وقت آن رسیده است که دستگاه قضایی و دیگر دستگاه ها و نهاد های ذیربط، نسبت به این موضوع اطلاع رسانی کنند تا به این ترتیب بتوان ضمن جلوگیری از تخریب جنگل، از تکرار سیل ویرانگر و خسارت به مردم جلوگیری کرد.
نابودی گستره زیادی از اراضی کشاورزی
رئیس امور فرهنگ، ورزش و گردشگری سازمان برنامه و بودجه کشور در آیین تجلیل از فعالان و خادمان گردشگری در مجموعه گردشگری دهکده تمشک نوشهر، گفت: گستره زیادی از زمین های کشاورزی و باغ های خطه شمال به ویژه استان مازندران با ویلاسازی از بین رفته است.
به گزارش ایرنا ، حجت اسلام مهدی رجایی نیا افزود: امروز اغلب اشخاصی که در استان مازندران ویلا یا به عبارتی خانه دوم دارند از قشر متوسط به بالا هستند که میلیاردها ریال بابت ساخت این بناها هزینه کرده اند و در نتیجه بخش عمده ای از فضاها در این حوزه مورد استفاده قرار گرفته است.
وی اظهار داشت : در حالی که اگر در زمینه هتلداری و ساخت مراکز اقامتی به درستی مدیریت و برنامه ریزی می شد، امروز وضعیت این مناطق اینگونه نبود.
رجایی نیا تاکید کرد: باید از ویلاداران مالیات دریافت شود و ضمن آن که با اجرای طرح های گردشگری ارزان قیمت منطبق با سطح توان قشر ضعیف جامعه باید در این استان برنامه ریزی کرد.
وی اجرای طرح آمایش سرزمین در استان مازندران را ضروری دانست و ادامه داد : چنین طرحی می تواند این استان را از معضل ساخت و سازهای غیر مجاز رها کند.
رجایی نیا گفت: دولت سیزدهم توجه ویژه ای به حوزه گردشگری دارد ضمن آن که مقام معظم رهبری هم روی این موضوع تاکید فراوانی دارند و در برنامه پنجساله هفتم توسعه اقتصادی، یکی از محورهای توسعه شکوفایی صنعت گردشگری است.
وی ادامه داد : حدود ۲.۵درصد بودجه کشور در حوزه فرهنگی بوده، در حالی که وزارت میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری هم از این اعتبار سهم دارد که بسیار ناچیز است.لذا امیدوارم در بودجه سال ۱۴۰۲توجه ویژه ای به افزایش اعتبارات مربوط به این حوزه شود.
بنا به این گزارش، در این آیین از ۱۷ نفر از خادمان، تسهیلگران و بهره برداران حوزه گردشگری شهرستان نوشهر تجلیل به عمل آمد.
روند ادامه دار تغییر کاربری اراضی کشاورزی در شمال ایران