تشکیل کارگروهی در دولت برای پیگیری مسائل مربوط به حوزه هنر
 

معاون امور هنری وزیر ارشاد از تشکیل کارگروهی در دولت برای پیگیری مسائل حوزه هنر در کشور، از جمله مسأله تحقق تخصیص بودجه ۲ درصدی وزارتخانه‌ها، شائبه‌هایی که در دو حراج تهران و ملی کشور وجود دارد، لزوم وجود مکان و محیطی ثابت برای برگزاری رویدادهای مختلف عرصه هنرهای تجسمی و یکپارچه‌سازی گنجینه‌های تجسمی سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف برای بهره‌مندی عموم مردم خبر داد.
محمود سالاری در گفتگو با ایرنا، در توضیحی درباره نحوه حمایت دولت از آثار هنری تجسمی گفت: همه می‌دانیم که بحث اختصاص دو درصد از بودجه اجرایی وزارت‌خانه‌ها به حوزه هنر و فرهنگ با جدیت در دولت در حال پیگیری است. زمانی که شاهد اجرایی شدن این امر باشیم، یکی از ردیف‌های مصرف آن، می‌تواند به خرید آثار هنری اختصاص یابد. اگر این امر محقق شود اتفاق بزرگی را در عرصه هنرهای تجسمی و خرید آثار این شاخه هنری روی خواهد داد. مشکل دیگر آن است که وزارتخانه‌ها اغلب کارشناس حوزه هنر ندارند تا به عنوان مثال به واسطه او بتواند تابلویی را برای وزارتخانه خریداری کند. اگر این دو درصد اجرایی شود، بر آن اساس تمامی دستگاه‌های وزارتی موظف می‌شوند تا کارشناس هنری و تجسمی داشته باشند و این کارشناسان حتما از جامعه هنری خواهند بود. تحقق این امر به خودی خود به ایجاد شغل و جایگاه برای هنرمندان عرصه تجسمی منتج خواهد شد.
وی افزود: پیش از این شاهد بودیم برخی از وزارتخانه‌ها آن دو درصدها را به روابط‌عمومی‌های خود می‌سپردند و آنها نیز اغلب این بودجه را صرف ساخت آثار تبلیغی می‌کردند و آن را کار فرهنگی-هنری می‌دانستند، در حالی که این دو درصد خرج تبلیغ و ترویج فعالیت‌های آن وزارتخانه می‌شد.با توجه به این آسیب و هدررفت بودجه فعالیت‌های فرهنگی- هنری، کارگروهی در دولت تشکیل شده‌است تا مانع این اتفاق شود. توجه به هنرمندان، خرید آثار هنری، تولید آثار هنری و ترویج آثار هنری محورهایی است که در رأس فعالیت‌های کارگروه تعریف و تدوین شده است و اگر این مهم اجرایی و عملیاتی شود، شاهد اتفاقات بزرگی خواهیم بود .
معاون هنری وزیر ارشاد در رابطه با این مسأله که در حراج تهران اغلب آثار چند هنرمند محدود به فروش می‌رسد و فقط چند هنرمند انقلابی در این رویداد حاضر هستند، بیان کرد: موضع ما در مقام و کسوت اجرایی نه علیه و نه در دفاع از حراج است. اگر روند قانونی برای هر رویدادی از جمله حراج تهران طی شده باشد، موظف هستیم بستر اجرا و برگزاری آن را با صدور مجوز فراهم کنیم. اگر تخلفی رخ نداده باشد، نمی‌توانیم جلوی رویداد حراج تهران را بگیریم. وظیفه ما فراهم کردن بستر برای اجرای هر رویدادی است که روند قانونی را طی کرده باشد .
سالاری خاطرنشان کرد: نقد دیگر مدلول این امر است که گاه مطرح می‌شود برخی آثار از هنرمندان شناخته‌شده انقلاب یا دفاع مقدس برای این در چنین رویدادهایی عرضه می‌شود تا آن رویدادها بتوانند مجوز برگزاری دریافت کنند. ما که نمی‌توانیم نیت‌خوانی کنیم و بگوییم چون نیت این دوستان چنین امری است جلوی آن را بگیریم.به این نکته هم باید اشاره کنم که یکی از دلایل مطرح شدن چنین نقدی، به خود هنرمندان انقلابی باز می‌گردد. هنرمندان انقلابی باید وارد میدان شوند. حوزه هنری ما دفتر هنرهای تجسمی دارد، آیا حراج برگزار می‌کند؟ اگر بخواهد برگزار کند آیا کسی مانع آنها می‌شود؟ چرا اینکار را نمی‌کنند؟ یا دفتر هنرهای تجسمی در برخی از نهادها وجود دارد. آیا آن‌ها حراج برگزار می‌کنند؟ چرا این کار را نمی‌کنند؟
معاون هنری وزیر ارشاد درباره اینکه چرا بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال از انقلاب، هنوز مکان ثابتی برای برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی درنظر گرفته نشده‌است، اظهار کرد: به شخصه معتقدم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسؤول ساخت‌وساز نیست. این وزارتخانه مسؤول برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری است. ساختمان‌سازی کار ما نیست؛ وزارت راه و شهرسازی، شهرداری یا هر ارگان و سازمان دیگری که می‌تواند محیطی را بسازد، آن را به دست ما بدهد و بگوید تا رویدادی را در آن برگزار کنیم.
وی درباره نحوه انتخاب دبیران جشنواره فجر و ابقای میرهاشمی به‌عنوان دبیر جشنواره تجسمی توضیح داد: میرهاشمی ایده‌های جذاب و نو داشت که در جشنواره پیشین هنرهای تجسمی تمامی آن ایده‌ها به منصه ظهور نرسیدند. به‌همین دلیل ترجیح دادم که آن ایده‌ها بر زمین و مسکوت نمانند. اما دو جشنواره تئاتر فجر و موسیقی فجر نیازمند چهره‌های جدید بودند. به‌همین دلیل با انتخاب دبیران جدید، انرژی جدیدی را تزریق کردیم تا شاهد اتفاق‌های تازه‌ای باشیم.

نسخه مناسب چاپ