امیرعبداللهیان به مداخله اروپا در امور داخلی ایران اعتراض کرد
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه، در گفتگوی تلفنی درباره آخرین تحولات مناسبات دو جانبه و مذاکرات لغو تحریم‌ها تبادل نظر کردند.
حسین امیر عبداللهیان در این گفتگو با اشاره به رفتار غرب در توسل به استانداردهای دوگانه افزود: جای تعجب است که مقابله با اغتشاش در اروپا عملی خوب و پسندیده است اما همین کار در ایران سرکوب قلمداد می‌شود!
وزیر امور خارجه کشورمان با انتقاد شدید از اظهارات مداخله جویانه خارجی در قبال ایران اظهار داشت: قانون اساسی ایران اعتراض مسالمت‌آمیز را حق مردم
می داند، اما صف این مطالبات مشروع از اغتشاشگران و تروریست هایی که به صورت سازماندهی شده، امنیت ایران و جان و مال مردم ما را هدف گرفته اند، کاملا جداست.رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: اجازه نمی‌دهیم هیچ طرفی از داخل یا خارج، امنیت ملی کشور را هدف قرار دهد.
طرفین در این گفتگوی تلفنی بر اهمیت حفظ و توسعه مناسبات دو کشور تاکید کردند .آنها همچنین آخرین وضع گفتگو برای لغو تحریم‌ها را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند و آنرا مثبت و روبه جلو ارزیابی کردند.خانم کاترین کولونا وزیر خارجه فرانسه هم برخی موضوعات کنسولی را هم مطرح کرد.
وزیر امورخارجه کشورمان در صفحه توئیتر خود با اشاره رایزنی اخیرش با وزیر خارجه فرانسه نوشت:« با خانم کولونا، وزیر خارجه فرانسه تلفنی گفتگو کردم. توافق کردیم احترام و منافع متقابل باید بر روابط حاکم باشد. هم نظر بودیم که با خشونت و ترور باید مقابله شود. به مداخله اروپا در امور داخلی ایران اعتراض کردم. گفتم اگر اتحادیه اروپا اقدام محدود کننده بکند، اقدام متقابل می‌کنیم.
وزارت امور خارجه فرانسه هم در پیامی جزئیاتی درباره گفتگوی وزرای امور خارجه ایران و فرانسه بیان کرد.
صفحه توییتر وزارت امور خارجه فرانسه درباره گفتگوی تلفنی کاترین کولونا، وزیر امور خارجه این کشور باوزیر امور خارجه ایران نوشت: وزیر امور خارجه فرانسه گفتگوی طولانی، صریح و مفصلی با همتای ایرانی‌اش داشت.وزارت امور خارجه فرانسه نوشت: او خواستار آزادسازی فوری تمامی شهروندانمان و احترام به حقوق کنسولی آن‌ها طبق کنوانسیون‌های بین‌المللی شد.
ایفای نقش منصفانه در آژانس بین المللی انرژی اتمی
وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگوی تلفنی با «نیکولای میلکوف»، وزیر امور خارجه بلغارستان هم در باره برخی مناسبات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی بحث و تبادل نظر کرد.
طرفین در این تماس، با اشاره به روابط خوب دو کشور، بر گرامیداشت یکصد و بیست و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان ایران و بلغارستان تاکید و آن را فرصتی مناسب برای بررسی و توسعه روابط فی مابین در حوزه‌های مختلف قلمداد کردند.
وزرای امور خارجه دو کشور با برشمردن حوزه‌های مختلف همکاری‌های اقتصادی بالفعل و بالقوه دو کشور، نسبت به برگزاری بیستمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و بلغارستان در آینده نزدیک ابراز امیدواری کردند.وزیر خارجه بلغارستان هم در این تماس، با استقبال از برخی ایده‌های مطرح شده ، نسبت به بازگشت همه طرف ها به برجام ابراز امیدواری کرد.
وی با اشاره به عضویت کشورش در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بر تعهد بلغارستان برای ایفای نقشی منصفانه و صادقانه در آژانس بین المللی انرژی اتمی و حمایت از حقوق کشورها در این نهاد تاکید کرد.
نقش ایران در بهبود روابط واشنگتن- ریاض
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سئوال که تمایل دولت این کشور برای بهبود روابط با عربستان سعودی، بدون این که سودی برای ایران در پی داشته باشد، چگونه ممکن خواهد بود، ادعاهایی را علیه ایران مطرح کرد.
ند پرایس، در یک کنفرانس خبری که رونوشت آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده است، در پاسخ به این سئوال که با توجه به تصمیم اخیر اوپک پلاس برای کاهش تولیدات نفت، تمایل دولت بایدن برای بهبود روابط با عربستان سعودی بدون این که نفعی برای ایران داشته باشد، چگونه امکانپذیر خواهد بود، با مطرح کردن ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه، گفت: ما منافعی در منطقه داریم. به همین دلیل است که آمریکا در منطقه بوده است. چالش‌‎هایی امنیتی وجود دارد که برخی از آن‌ها نشأت‌گرفته از ایران است. مطمئنا، ما چشم از تهدیدی برنخواهیم داشت که ایران نه فقط برای منطقه، بلکه به نوعی برای فراتر از آن ایجاد می‌کند.
پرایس افزود: ما قصد نداریم هیچ گونه ابزار مهمی را که به آن نیاز داریم تا اطمینان بیابیم ایران هیچ تهدیدی برای مردم و منافع آمریکا و منافع گسترده‌ترمان در منطقه ایجاد نمی‌کند، کنار گذاریم. این قطعا تغییر نخواهد کرد.
این اظهارات پرایس در حالی مطرح می‌شود که جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، روز سه‌شنبه اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور در حال ارزیابی مجدد مناسبات واشنگتن با ریاض در پی تصمیم اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت است.
مداخله‌جویی دولت آمریکا در امور داخلی ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به تکرار مواضع مداخله‌جویانه دولت این کشور درباره اتفاقات اخیر ایران پرداخت.
به گزارش وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس، افزود: آن‌چه به عنوان جنبشی در پاسخ به مرگ مهسا امینی آغاز شده است، به‌ وضوح اهمیت گسترده‌تری برای مردم ایران پیدا کرده است. این حرکت نشان‌دهنده بیان حقیقی حقوق جهانی خودشان است. آمریکا در کنار آن‌ها ایستاده است.
وی ادامه داد: ما هر کاری که بتوانیم برای پاسخگو کردن کسانی خواهیم کرد که مسئول خشونت و تلاش برای خاموش کردن صدای آن‌ها هستند. توجه ما نسبت به این موضوع کمرنگ نخواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سئوالی ، مبنی بر این که آیا دولت بایدن به کمک به تغییر حکومت در ایران فکر خواهد کرد یا نه؟ گفت: این تصمیمات تماما و فقط به خود مردم ایران بستگی دارد. هیچ عامل یا نهاد خارجی قابلیت و حق این را ندارد که به مردم ایران یا هر ملت دیگری بگوید که باید چه حکومتی را بخواهند.
اظهارات مداخله‌جویانه پرایس درباره اتفاقات اخیر ایران در حالی است که وزیر امور خارجه ایران، پیشتر در بخشی از گفتگو با رادیو ان‌پی‌آر آمریکا در پاسخ به سئوالی درباره اتقاقات اخیر ایران گفته بود: در مورد اتفاقی که برای خانم مهسا امینی افتاده است، همه ما متاسف هستیم. این اتفاق در همه جای دنیا رخ می‌دهد از جمله ده‌ها مورد در سال در آمریکا، انگلیس و دیگر کشورها. از زمان وقوع این اتفاق رئیس جمهوری ایران موضوع را با دقت دنبال و با خانواده خانم امینی صحبت کردند. دستگاه قضایی هم با جدیت در حال پیگیری موضوع است.
به دلیل احساسات پاک مردم ایران در ساعات اولیه این حادثه، مردم اعتراضاتی را به شکل مسالمت‌آمیز ابراز کردند. اما موضوع تمام شد و همه منتظر نظر دستگاه قضایی هستند. ولی برخی از خارج از کشور با سوءاستفاده از احساسات پاک مردمی، از طریق ماهواره‌ها و فضای مجازی در حال تحریک مردم در داخل ایران هستند، به نحوی که اعتراضات مسالمت‌آمیز را به خشونت تبدیل کرده‌اند.
ایران جایی نیست که کسی بتواند کودتا یا انقلاب رنگین کند. مردم ایران فهیم هستند. بین اعتراض، اخلال و آشوب تفاوت وجود دارد. ما در ایران به مطالبات مردم توجه می‌کنیم اما با کسانی که بخواهند آشوب کنند و تحت تاثیر خارج از کشور باشند، طبق قوانین‌مان عمل می‌کنیم.
نحوه ارزیابی تحولات داخلی ایران
بخش دیپلماسی عمومی سفارت ایران در سوئد در پی تحولات اخیر در کشورمان دریادداشتی نوشت:
کشورها نباید آنچه برای خود نمی‌پسندند را برای دیگران بپسندند چرا که فارغ از متهم شدن به داشتن استانداردهای دوگانه، در شرایط مشابه نخواهند توانست خواستار بازگشت به نظمی‌شوند که خود ناقض آن بوده اند.
طبعاً ابراز همدردی با یک خانواده داغدار یا در موضوعات با دربرگیری عمومی تر، همدردی با مردم یک کشور، بخشی از دیپلماسی عمومی‌پذیرفته شده در عرصه بین المللی است که دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی هم آن را درک می‌کند اما دخالت در مناسبات داخلی ایران و تلاش برای بردن اعتراضات به سمت خشونت سازمان یافته، مساله ای است که نه تنها دولت ایران ‌با آن مقابله می‌کند بلکه حتی خود معترضان هم نسبت به آن گلایه داشته و تلاش برخی کشورها برای سوار شدن بر موج احساساتشان و منحرف کردن مسیر مطالباتشان را به صورت علنی در شبکه‌های اجتماعی محکوم می‌کنند.
هم دولت و هم ملت ایران تفاوت در موضعگیری‌های خارجی را درک می‌کنند. روند تغییراتشان را می‌بینند و مرز بین رفتار همدلانه و رفتار مداخله جویانه را می فهمند.
آنچه قبلاً در برخی دیگر از کشورهای غرب آسیا پیاده شده در ایران قابل پیاده سازی نیست. دولت و ملت ایران در این مورد بسیار هوشیارند. تکرار می‌کنیم دولت و ملت ایران در این مورد بسیار هوشیارند و اجازه نمی دهند که برخی کشورهای خاص دستاوردهای جامعه مدنی ایرانی را به نام خود سند بزنند چه برسد به این که منحرف کنند.
رایزنی درباره حملات ایران به مواضع تروریست‌ها
وزیر خارجه عراق اعلام کرد: هیاتی از این کشور به ریاست مشاور امنیت ملی به ایران سفر خواهد کرد و درباره حملات اخیر ایران به مواضع تروریست ها در اقلیم کردستان عراق رایزنی خواهد کرد.
برخی نمایندگان عراقی سه شنبه نشستی مشترک با فواد حسین، وزیر خارجه این کشور درباره حملات اخیر ایران به مواضع تروریست ها در اقلیم کردستان عراق برگزار کردند .
به نقل از بخش اطلاع رسانی پارلمان عراق، فواد حسین در این جلسه به اقدامات وزارت خارجه در واکنش به اقدامات ایران پرداخت و گفت که این وزارت در ابتدا سفیر ایران را احضار کرد و یادداشت اعتراضی شدید الحنی داد، بعد از آن در روز پنجشنبه گذشته در مقر وزارت خارجه عراق دیداری با یک هیات ایرانی انجام شد و درمورد چگونگی ایجاد راه حل برای پایان دادن به نقض حاکمیت عراق رایزنی شد.
وی تاکید کرد که قرار شد یک هیات عراقی به ریاست قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی این کشور به ایران برود تا مباحثات در این باره ادامه داشته باشد.فواد حسین گفت : بغداد یادداشت اعتراضی به سازمان ملل فرستاده است و خواستار توقف حملات ایران و ترکیه به عراق شده است.
منتظر دور ششم مذاکرات با تهران هستیم
وزیر خارجه عربستان هم گفت: مذاکرات با ایران هنوز به نتایج ملموسی نرسیده است و کشورش منتظر دور ششم مذاکرات است.فیصل بن فرحان، در گفتگو با شبکه العربیه درباره مذاکرات تهران و ریاض گفت: گفتگو با ایران هنوز به نتایج ملموسی نرسیده است و ما منتظر دور ششم مذاکرات هستیم.

نسخه مناسب چاپ