علیرضا جزینی در نشست منطقه ای دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای منطقه یک در رشت، از عزم این ستاد برای انهدام کارگاههای ساخت مخدرهای صنعتی و روانگردانها خبر داد.
وی شمار معتادان کشور را یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر ذکر کرد و افزود: تقریباً سالانه حدود ۴۵۰ تن مواد مخدر در کشور مصرف میشود. به گفته قائم مقام دبیر ستاد مبارزه با موادمخدر یک درصد دانش آموزان کشور به مواد مخدر اعتیاد دارند که از این تعداد چهار دهم درصد( ۴ر۰) ماده مخدر صنعتی شیشه مصرف میکنند.
جزینی اظهارداشت: در چهار ماهه نخست امسال ۲۴۰ تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شده است.این مسئول هدف از این نشست را پیگیری اجرای سیاستها و قوانین ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد.
* آمار نگران کننده
جزینی آمار مصرف مواد مخدر صنعتی شیشه در گیلان را نگران کننده دانست و افزود: با توجه به گزارشهای رسیده، در این حوزه باید فعالیت بیشتری داشته باشیم. وی توهّم زا بودن ماده مخدر صنعتی شیشه را از مهمترین تاثیرات سوء آن برای فرد و جامعه اعلام کرد و گفت: سالانه در استان گیلان ۴۰ تُن مواد مخدر مصرف میشود این در حالیست که کشفیات حدود چهار تُن است.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: از ۱۸۰ نقطه آلوده شناسایی شده در استان گیلان، ۲۹ نقطه فقط در شهرستان رشت است.
وی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به این معضل توسط اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۴۰ درصد جرایم در این استان توسط معتادان مواد مخدر انجام میشود ضمن این که بیشترین دغدغه مردم هم به جرایم خُرد باز میگردد.
جزینی نقش ایستگاههای بازرسی را در مقابله با معضل مواد مخدر حائز اهمیت دانست و گفت: به همین منظور در حوزه پیشگیری، یک میلیون و ۱۲۰ هزار نفر تحت آموزش قرار گرفتند.
* اعتیاد هر ۳ ساعت یک قربانی میگیرد
جزینی افزود: هر سه ساعت یک نفر، در کشور به واسطه اعتیاد به مواد مخدر جان خود را از دست میدهد که این آمار در مقایسه با آمار سال گذشته، ۳ر۳ درصد کاهش یافته است. وی آمار متوفیان اعتیاد در سال گذشته را ۲۹۵۷ نفر اعلام کرد و با اشاره به مراکز درمانی غیرمجاز گفت: گیلان پنجمین استان در بخش درمانهای غیرمجاز در کشور است.
جزینی تاکید کرد که معتادان برای درمان باید از مراکز درمانی مجاز استفاده کنند و میتوانند از طریق دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی و یا شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به فهرست مراکز مجاز دسترسی پیدا کنند.