ارتباط میان کلسترول و بیماری کرونا
 

کارشناسان دریافته‌اند که سطح کلسترول خون در بیماران مبتلا به کرونا تغییر می‌کند. در واقع نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که سطح کلسترول این افراد در طول بیماری کاهش و پس از بهبودی دوباره افزایش می‌یابد.
البته براساس یک مقاله تحقیقاتی در سال ۲۰۲۲، بعضی ازعفونت‌های ویروسی، باکتریایی و انگلی دیگر هم، مثل ویروس اچ‌آی‌وی، می‌توانند تاثیرات مشابهی ایجاد کنند. هرچند کارشناسان در حال حاضر به‌طور دقیق نمی‌دانند که چگونه بیماری کرونا منجربه کاهش سطح کلسترول می‌شود اما بر این باورند که افزایش التهاب در طول بیماری، روی مسیرهای مختلف مرتبط با تولید، انتقال و متابولیسم کلسترول در بدن تاثیر می گذارد.
طبق نتایج یک بررسی تحقیقاتی میزان کاهش سطح کلسترول با شدت بیماری ارتباط دارد، به این معنا که هرچه بیماری شدیدتر باشد، سطح کلسترول تام، LDL و HDL هم پایین‌تر می‌رود.
بنابراین از آنجا که HDL خاصیت ضد التهابی و ضد ترومبوز دارد، ممکن است کاهش شدید این فاکتور در طول بیماری، خطر بروز مشکلات ناشی از افزایش التهاب و لخته شدن خون را بالاتر ببرد.
نتایج یک مطالعه دیگر نشان داده است که بالا بودن کلسترول و شاخص توده بدنی بیماران، روی میزان مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا تاثیر می‌گذارد. به عقیده محققان این یافته می‌تواند توضیحی برای افزایش آمار مرگ‌ومیر در کشورهایی باشد که با افزایش موارد چاقی و کلسترول بالا روبرو هستند.
همچنین محققان دریافته‌اند که خطر ابتلا به بیماری کرونا و لانگ کووید در افرادی که کلسترول تام بالاتر دارند، بیشتر است. به نظر می‌رسد کلسترول بالای موجود در غشای سلولی، باعث افزایش ورود ویروس‌ها به سلول‌های میزبان و عفونت بیشتر می‌شود. بنابراین محققان معتقدند که این یافته‌ها می‌تواند توضیحی برای افزایش شدت بیماری در افراد سالمند باشد. چرا که اغلب سالمندان به بیماری‌های زمینه‌ای مثل کلسترول بالا مبتلا هستند.

code

نسخه مناسب چاپ