اخبارکوتاه
 

آغاز اردوهای راهیان نور دانش‌آموزی با حضور وزیر آموزش و پرورش
بندرعباس – خبرنگار اطلاعات: آیین «بر قله افتخار» ویژه برنامه افتتاح اردوهای راهیان نور و راهیان پیشرفت دانش‌آموزی کشور با حضور یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، مهدی دوستی استاندار هرمزگان و سردار سیدقاسم قریشی جانشین سازمان بسیج مستضعفین، در بندر عباس رسما آغاز شد.
این آیین که با حضور دانش‌آموزان بسیجی هرمزگانی همراه بود در پالایشگاه میعانات گازی نفت ستاره خلیج‌فارس که یکی از جلوه‌های اصلی پیشرفت و خودکفایی در کشور به شمار می‌رود برگزار شد و به این ترتیب نخستین اردوی راهیان پیشرفت با همت سازمان بسیج دانش‌آموزی هرمزگان آغاز شد.اردوهای راهیان نور دانش‌آموزی در ۲قالب راهیان نور زمینی و راهیان نور دریایی برگزار و اردوهای راهیان پیشرفت هم با هدف نمایش و معرفی جلوه‌های پیشرفت و توسعه و معرفی دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی برگزار می‌شود.وزیر آموزش و پرورش در این مراسم، گفت :پیوند اردوهای راهیان نور و اردوهای ‌پیشرفت علمی برای دانش‌آموزان هویت ساز است و ادامه پیشرفت همه جانبه کشور را تضمین می‌کند. یوسف نوری افزود: این نمونه ای از گردشگری با محتوای تربیتی غنی سازی شده است، چون شهدای دفاع مقدس در کنار جنگاوری و سلحشوری، جبهه‌ها را به یک مدرسه تربیتی تبدیل کردند.

اجلاسیه ۱۳۳۰ شهید نهضت جهانی اسلام در قم برگزار شد
قم – خبرنگار اطلاعات: اجلاسیه ۱۳۳۰شهید نهضت جهانی اسلام با حضور جمعی از خانواده معظم‌ شهدای جبهه مقاومت در سالن بیداری اسلامی جامعه الزهرا (س) قم برگزار شد.
سردار حسین تناور فرمانده لشکر ۱۷علی بن ابیطالب (ع) قم و دبیر کمیته اجلاسیه در این مراسمگفت: ۲گلزار شهیدان علی بن جعفر (ع) و بهشت معصومه قم، مزار شهیدانی از کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، عربستان، لبنان، الجزایر و فرانسه وجود دارد همچنین مدفن ۸۵۹شهید عراقی، ۲۸۵شهید افغانستانی و ۱۷۶شهید پاکستانی در قم است که در جریان دفاع مقدس و دفاع از حرم به شهادت رسیدند.دبیرکل جنبش اسلامی عهدالله عراق هم در این اجلاسیه با اشاره به اقدام‌های مخرب و توطئه‌آمیز دشمن در عرصه فرهنگی گفت: بهترین شیوه برای مقابله با جنگ نرم دشمن استفاده از ابزار زبان و بیان است.حجت‌الاسلام سید هاشم الحیدری افزود: پس از جبهه نظامی، دومین عرصه برای رویارویی با دشمن، جبهه فرهنگی است که باید در آن هم همانند جبهه اول حضور جدی داشته باشیم.بنا به این گزارش در این آیین که با جلوه‌های حماسی و کم نظیری همراه بود، یک سرود به زبان‌های فارسی، عربی، اردو و پشتو اجرا شد.

برگزاری آیین سدره پوشی زرتشتیان در مهریز
سرویس شهرستان ها: آیین سنتی سدره پوشی زرتشتیان با حضور شماری از پیروان این آیین در پیرنارکی شهرستان مهریز یزد برگزار شد.
به گزارش ایرنا، سدره پوشی یکی از آیین‌های زرتشتیان و سدره پیراهنی است گشاد، سپیدرنگ و بدون یقه و با آستین های کوتاه و دارای۲ کیسه بسیار کوچک، یکی در جلوی سینه و نزدیک قلب که گریبان و دیگری در پشت که گرده نامیده می شود و این بخش‌ها از سدره کاربرد نمادین دارد.
در برگزاری آیین سدره‌پوشی سفره‌ای سفید گسترده می‌شود و بر روی آن گلدان گل و سرو، شمع و یا چراغ روشن، آتشدان، لُرک (آجیل آمیخته از چند میوه‌ی خشک)، میوه، نقل و شیرینی، قند سبز و بشقابی که مخلوط دانه برنج و برگ سبز آویشن در آن ریخته شده است را بر سفره می‌چینند.
نوجوانی در حالی که سر و تن خود را شسته اند، سِدره و لباس سراپا سفید بر تن و پوشش سفید بر سر دارد، با همراهی موبد در کنار سفره‌ سدره‌پوشی در برابر روشنایی می‌نشیند، همچنین نوجوان با خواندن بخشی از اوستا به پایبندی خود به آیین یکتاپرستی گواهی می‌دهند.
در این آیین نخست با نشان دادن آیینه و گلاب به مهمانان به آنان خوش‌آمد می‌گویند، سپس با شربت و شیرینی پذیرایی می‌شوند.

نسخه مناسب چاپ