ساخت ۵۰۵۰ مگاوات نیروگاه بزرگ بخاری تولید برق در کشور
مدیر عامل سازمان توسعه برق ایران از انعقاد قرارداد با گروه مپنا برای انتقال دانش فنی و ساخت ۵۰۵۰ مگاوات نیروگاه های بزرگ بخاری تولید برق در ۶ تا ۱۰ سال آینده خبر داد.

به گزارش ایرنا ، مجید صالحی با بیان اینکه نیروگاه های زیادی را برای ساخت به بخش خصوصی ابلاغ کردیم، گفت: ما مصوبه ساخت بیش از ۳۰ نیروگاه به بخش خصوصی را داریم که تعدادی از آنها در حال کار هستند.

وی با تاکید بر اینکه صنعت برق نیاز دارد تا پرداخت تسهیلات از صندوق توسعه ملی به بخش خصوصی تسریع شود، گفت: هرچه در پرداخت این تسهیلات تاخیر شود، نیروگاه ها دیرتر وارد مدار می شوند چراکه ماهیت توسعه شبکه و نیروگاه در صورت وجود منابع مالی خود یک اقدام زمان بر است و اگر منابع مالی طرح ها تامین نشود، زمان اجرای پروژه ها بیشتر می شود.

صالحی افزود: کمترین مدت زمان سنکرون نیروگاه های گازی که تاکنون توسط مپنا به ثبت رسیده، حدود ۱۴ ماه بوده است و درمجموع ساخت یک نیروگاه سیکل ترکیبی در حدود ۲۲۰ میلیون یورو تسهیلات نیاز دارد و اکنون صندوق توسعه ملی اعلام کرده است که به تعدادی از نیروگاه ها تسهیلات می دهد و این فرآیند باید سرعت بگیرد.

وی از ساخت ۵۰ ۵۰مگاوات نیروگاه بزرگ بخار توسط مپنا با هدف انتقال دانش فنی توربین های بخار بیش از ۳۰۰ و حتی ۶۰۰ مگاواتی در۶ تا ۱۰ سال آینده خبر داد و گفت: توسعه نیروگاه های بزرگ بخار که تامین کننده بار پایه شبکه هستند، در دستورکار سازمان توسعه برق است که اجرای آن و میزان پیشرفت این طرح ها بستگی به میزان اعتبار دارد.

مدیر عامل سازمان توسعه برق با بیان اینکه برای اجرای این ۵۰۵۰ مگاوات نیروگاه بزرگ بخاری به ۶ر۱ میلیارد یورو اعتبار ارزی نیاز است، گفت: در سه نیروگاه رامین، شازند اراک و نیروگاه طبس عملیات ساختمانی آغاز شده است و مپنا هم به صورت همزمان به دنبال انتقال دانش فنی ساخت توربین های بخار با ظرفیت بالا است اما روند اجرا به دلیل کمبود منابع ارزی و منابع ریالی کند است که درصورت تسریع نشدن در پرداخت تسهیلات، ورود این نیروگاه ها که به عنوان تامین کننده بار پایه اهمیت زیادی برای شبکه دارند، با تاخیر روبرو می شود.

نسخه مناسب چاپ