‎کاشمر فقط تا ۲۵ سال دیگر آب خواهد داشت!‏
سرویس خبر: رئیس و پژوهشگر مرکز پژوهشی آب و محیط‌زیست شرق با بیان اینکه به دلیل بحران آب، کاشمر جنوب خراسان رضوی عمر کوتاهی خواهد داشت، گفت: در خوشبینانه‌ترین حالت به طور میانگین ۲۵ سال دیگر در شهر کاشمر آب خواهیم داشت‏‎.
‎میثم مجیدی در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه کاشمر با بحران بی‌آبی و فرونشست زمین مواجه است، افزود: در وضعیت کنونی اولویت اول کشور و به خصوص کاشمر تأمین آب است‏‎.
‎گفت: به دلیل اینکه در گذشته از نباید آب غفلت شده است، امروز اثرات آن را در بخش‌های مختلف شاهد هستیم ابزا بررسی‌های ۱۳۹۷ تاکنون در خوشبینانه‌ترین حالت به طور میانگین ۲۵ سال دیگر در شهر کاشمر آب خواهیم داشت‏‎.
‎این پژوهشگر حوزه آب گفت: اگرچه محدوده‌ای که از نظر منابع آبی مورد مطالعه قرار می‌گیرد حداقل باید برای ۵۰ سال ذخیره استراتژیک آب داشته باشد اما اکنون در کاشمر ضخامت لایه اشباع آبخوانی که باقیمانده است از آن استفاده می‌کنیم حدود ۲۰ متر
است‏‎.
‎وی از افت سالانه یک متر سفره‌های زیرزمینی آب در کاشمر خبر داد و تأکید کرد: به دلیل برداشت بیشتر از توان آبدهی آبخوان، سالانه یک متر افت سطح منابع زیرزمینی را شاهد هستیم‏‎.
‎مجیدی افزود: متأسفانه افت آبی در منابع زیرزمینی، از منابع تجدیدپذیر نیست و هیچ بارندگی نیز نمی‌تواند آب از دست رفته را احیاء کند‎.
‎وی با تأکید بر اینکه اگر همه با هم در تمامی بخش‌ها سهم خودمان را از مدیریت، کنترل و کاهش برداشت آب نشناسیم وضعیت بسیار بدتر خواهد شد، تأکید کرد: باید با حکمرانی مردمی و بدون نگاه دولتی راهکارهایی را در بخش‌های مرتبط با آب ارائه دهیم و سهم خود را ایفا کنیم‏‎.
‎این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: تلاش شده است در این شهرستان کاشمر با تهیه سندهای مختلف منابع آب پایدار باقی بماند و دشت کاشمر را در همین شرایطی که قرار دارد حفظ کنیم و نگذاریم وضعیت بدتر شود‎.
‎وی بیان کرد: اگرچه استاندارد شاخص بهره‌کشی از آب‌های زیرزمینی در ایران ۷۵درصد است، اما این عدد در دشت کاشمر ۲۷۰ درصد اعلام شده است و این نشان می‌دهد که شاخص بهره‌کشی از آب‌های زیرزمینی در این منطقه ۱۹۵درصد بیشتر از استاندارد
است‎.
‎مجیدی با بیان اینکه به دلیل بحران آب، کاشمر عمر کوتاهی خواهد داشت، فرونشست زمین در مناطق شهری را از اثرات کمیابی آب در این منطقه اعلام کرد و گفت: فرونشست زمین اقتصاد مردم منطقه کاشمر را تهدید می‌کند و علیرغم مشکلاتی که در کاشمر از نظر منابع آبی وجود دارد، اختصاص منابع ملی به این منطقه بسیار اندک است و در هیچ کجا نامی از این شهر برده نمی‌شود‏‎.
‎رئیس و پژوهشگر مرکز پژوهشی آب و محیط‌زیست شرق خاطرنشان کرد: هرچند کاشمر در سطح کشور رکورددار نشست زمین با سالی ۳۰۰میلیمتر، بهره‌کشی بیش از استاندارد آب و افت سالانه ۵ر۱ متر سطح آب‌های زمینی است اما اراده جدی در دستگاه‌های استانی و کشوری برای نجات این شهر وجود ندارد اگر اراده و شفافیت و هم‌افزایی وجود داشته باشد، بدون شک مشکلات شهرستان کاشمر قابل حل است‏‎.

نسخه مناسب چاپ