روسیه: هیچ بهانه‌ای برای از مسیر خارج شدن توافق هسته‌ای وجود ندارد‏
نماینده روسیه در مذاکرات وین نسبت به احیای توافق هسته‌ای در آینده‌ای نزدیک ابراز خوش‌بینی کرد.
به گزارش ایسنا، میخاییل اولیانوف در صفحه توییترش با بازنشر اظهارات اخیر معاون وزیر امور خارجه این کشور درباره مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، نوشت: از نظر بنده، هدف احیای برجام[توافق هسته‌ای] در نیمه دوم ماه نوامبر حاصل خواهد شد. هیچ بهانه‌ای برای از مسیر خارج شدن توافق هسته‌ای وجود ندارد.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه پیشتر گفته بود: موضع ما این است که توافق در دسترس قراردارد. متاسفانه خیلی از عوامل خارجی بر روی شرایط تاثیرگذار بوده‌اند و این باعث نمی‌شود که وظیفه رسیدن به نتیجه نهایی آسانتر شود.
معاون وزیر خارجه روسیه بیان کرد: حصول این توافق به نفع همگان است و می‌تواند کمک جدی به تقویت امنیت در منطقه – که انواع و اقسام مشکلات را دارد– بکند.
این درحالی است که سخنگوی کاخ بیان کرد: درهای دیپلماسی همیشه باز خواهد ماند، اما اکنون احتمال نمی‌دهیم که به زودی هیچ توافق رقم بخورد.
وی تاکید کرد: علی‌رغم مذاکرات هسته‌ای، به تقابل با رفتارهای ایران در منطقه ادامه خواهیم داد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران هم در گفتگویی با طرح ادعاهایی علیه ایران به سئوالاتی درباره آخرین تحولات مذاکرات احیای برجام و جنگ روسیه و اوکراین پاسخ داد.
به گزارش ایسنا، رابرت مالی در گفتگو با شبکه سی‌ان‌ان اعلام کرد که دولت آمریکا بر این باور است باید مانع دستیابی ایران به یک سلاح اتمی شود.
وی افزود: دیپلماسی راه این است؛ ما باید ببینیم که آیا این دولت[ایران] دولتی است که می‌خواهد به یک توافق دست پیدا کند یا نه، اما اکنون تمرکز روی اتفاقاتی است که می‌افتد، چون مذاکرات متوقف شده است.
مالی ادامه داد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از ابتدای ورود به کاخ سفید تاکید کرده بودکه یکی از اولویت‌های اصلی او، ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی است و « او عقیده دارد و ما هم با او هم‌نظریم که دیپلماسی بهترین راه رسیدن به این هدف است.»
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، درباره وضع مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین مدعی شد: دلیل این که مذاکرات در یک بن‌بست قرار دارد و پیش نمی‌رود، این است که ایران در دو ماه گذشته، موضعی در این مذاکرات اتخاذ کرده که واقعا مغایر با بازگشت به توافق است. آنها درخواست‌هایی مطرح می‌کنند که هیچ ارتباطی به برجام[توافق هسته‌ای] ندارندو تا زمانی که این گونه باشد، مذاکرات در وقفه خواهد بود.
او گفت: مذاکرات اکنون حتی در دستور کار قرار ندارد و تمرکزی روی آن نیست.
رابرت مالی در بخش دیگری از گفتگو با شبکه سی‌ان‌ان، درباره این که آیا ارزیابی اوکراین مبنی بر این که روسیه از پهپادهای ساخت ایران برای حمله به شهرهای اوکراین استفاده کرده است، صحت دارد یا نه، گفت: آمریکا از ماه ژوییه مطلع بود که ایران برای فروش صدها پهپاد به روسیه آماده می‌شد و «حالا ما همین امروز صبح[دوشنبه] شاهد خرابی‌هایی هستیم که این پهپادها به بار می‌آورند. ما هر کاری بتوانیم برای متوقف کردن آن انجام می‌دهیم.»
او مدعی شد: ایرانی‌ها آن را انکار می‌کنند اما همه، اول و بیشتر از همه اوکراینی‌ها فریب این دروغ‌ها را نمی‌خورند. ما هر کاری بتوانیم برای متوقف کردن آن انجام می‌دهیم، تحریم روسیه، ایران یا هر کس دیگری که در انتقال این تسلیحات نقش داشته باشد.
مالی همچنین درباره تکذیب انتقال این پهپادها به روسیه از سوی ایران، گفت: به شواهد و مدارک نگاه کنید. من مطمئنم اتحادیه اروپا نیز به همین نتیجه خواهد رسید و انتقال این پهپادها را تحریم خواهد کرد.
ادعاهای مالی در این باره، در حالی مطرح می‌شود که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری اخیرش در پاسخ به سئوالی درباره ادعای مقامات اوکراین مبنی بر فروش پهپادهای ایرانی از سوی تهران به روسیه، بیان کرد: متاسفانه اخباری منتشر می‌شود که مبتنی بر اهداف سیاسی است و عمدتاً از سوی منابع رسانه غربی نیز به آنها دامن زده می‌شود. ایران بارها اعلام کرد که یک طرف جنگ بین روسیه و اوکراین نیست. ایران هیچ سلاحی را برای هیچ کدام از طرفین جنگ صادر نکرده است. همانطور که بارها گفته‌ایم سیاست خارجی ایران مبتنی بر مخالفت با جنگ است و در باره جنگ در اوکراین نیز ما مخالف جنگ هستیم و متناسب با ظرفیت‌های خود تلاش می‌کنیم که رویکرد نظامی در این زمینه خاتمه پیدا کند.
این دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: این طنز تلخ سیاسی است که کشورهایی که خودشان صادر کننده میلیاردها دلار اسلحه و تجهیزات نظامی به یک طرف جنگ هستند کشور دیگری را به ارسال اسلحه به یک طرف جنگ متهم می‌کند و جنگ تبلیغاتی و روانی علیه ایران راه می‌اندازند. آنها اگر طرفدار صلح و ایجاد راهکار سیاسی در جنگ اوکراین هستند این میزان ارسال اسلحه برای یک طرف جنگ از سوی آنها چه معنایی دارد؟ این یک رفتار متناقض است. ما برای حل این بحران به دنبال راهکار سیاسی هستیم و از راهکارهای سیاسی استقبال می‌کنیم.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در پاسخ به این سئوال که آیا دولت آمریکا از «تغییر » در ایران حمایت خواهد کرد یا نه، با تکرار اظهارات مداخله‌جویانه مقامات این کشور در پی اتفاقات اخیر در ایران، گفت: سیاست ما تغییر رژیم به تحریک واشنگتن نیست. سیاست ما دفاع و حمایت از حقوق اولیه شهروندان ایرانی است، همان طور که از حقوق اولیه تمام شهروندان در سراسر جهان دفاع می‌کنیم.

نسخه مناسب چاپ