آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی: مسأله حجاب با فشار حل نمی‌شود
 

دکتر عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با آیات عظام تقلید مکارم شیرازی، سبحانی و نوری همدانی در قم دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش شفقنا، آیت الله العظمی مکارم شیرازی در این دیدار با تأکید بر این که مسائل فرهنگی بیشتر از آموزش سرچشمه می گیرد نه از فشار،اظهار داشتند: این که بخواهیم با فشار، مساله حجاب یا کمبود جمعیت را حل کنیم، درست نیست و بدون کار فرهنگی مناسب، نتیجه ای نخواهیم گرفت.
این مرجع تقلید شیعیان از فعالیت ها و پیشرفت هایی که در علوم پزشکی کشور حاصل شده است، تشکر کردند و گفتند: وزارت بهداشت و درمان افزون بر ارتقای سطح سلامت و بهداشت کشور، باید نسبت به مسائل درمانی قشر ضعیف کشور به ویژه بیماران صعب العلاج کمک کند.
ایشان تولید بعضی از اقلام دارویی و واکسن ها توسط شرکت های داخلی را از جمله ثمرات تحریم ها دانستند و افزودند: تحریم های آمریکا و غرب فرصتی ایجاد کرد تا در این تولیدات به خودکفایی برسیم.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی افزودند: مسألۀ افزایش جمعیت کشور پیش از آن که یک مساله درمانی باشد، اخلاقی است. باید مردم بدانند که آنچه سبب حفظ مملکت می شود، جمعیت کشور است. چین به سبب جمعیتی که دارد در بسیاری از مسائل، حرف اول را در دنیا می زند.
این مرجع تقلید، شعار جمعیت کمتر، زندگی بهتر را اشتباه دانستند و تأکید کردند: برخی فقط آرامش و آسایش امروز خودشان را ملاحظه می کنند، اما فردا وقتی جمعیت کم و پیر شد، با کمبود و پیری جمعیت، نسل آینده شما چه خواهد شد؟ این که اجازه نمی دهیم محیط زیست تخریب شود، برای این است که محیط زیست فقط برای ما نیست، بلکه برای آیندگان هم هست، بنابراین به فکر آیندگان بودن خود، یک مساله مهم است.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی خاطرنشان کردند: مسائل فرهنگی بیشتر از آموزش سرچشمه می گیرد نه از فشار. این که بخواهیم با فشار، مساله حجاب یا کمبود جمعیت را حل کنیم، درست نیست و بدون کار فرهنگی مناسب، نتیجه ای نخواهیم گرفت.
ایشان در ادامه حوزۀ علمیه را دارای ظرفیت عظیم فرهنگی، تربیتی و اجتماعی برشمردند که می تواند در جهت ارتقای سطح سلامت و بهداشت کشور، به وزارت بهداشت کمک کند.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی، وجود بیمارستان ها، درمانگاه ها و مراکز بهداشتی در سطح کشور به ویژه مناطق محروم که به همت حوزه و مراجع تقلید بنا شده اند و به صورت خیریه برای درمان بیماران ناتوان و ضعیف فعالند، را از نمونه های آن برشمردند.
ایشان افزودند: وزارت بهداشت می تواند با ایجاد مراکزی در قم و آموزش به طلاب، از آنان برای درمان در مناطق محروم استفاده کند.
مرجع تقلید شیعیان به هزینه بالای ویزیت پزشکان اشاره کردند و گفتند: برخی از پزشکان، برای منفعت بیشتر خودشان، بیماران را به مطبشان ارجاع می دهند و در آنجا هم هزینه های سنگینی بر آنها تحمیل می کنند که مناسب است با مسائل فرهنگی و تربیتی نسبت به این مسأله هم اقدام شود.
جامعه نیاز به نیروی جوان و کارآمد دارد
آیت الله العظمی سبحانی هم در دیدار وزیر بهداشت گفتند: جامعه نیاز به نیروی جوان و کارآمد دارد و مسئولان در این زمینه برنامه‌ریزی داشته باشند.
این مرجع تقلید شیعیان با اشاره به این که دشمن از ابتدای انقلاب به دنبال کاهش نیروی مولد و میزان تولیدات واحدهای صنعتی و کاهش امید در جامعه بود، گفتند: باید در چارچوب تحقق سه موضوع مهم «جوانی جمعیت»، «افزایش تولید واحدهای صنعتی» و «امیدآفرینی در جامعه» تلاش کرد.
ایشان با اشاره به تبلیغ نادرست کنترل جمعیت در دهه‌ های گذشته و اجباری کردن غربالگری جنین بیان داشتند: این دو موضوع تا حدی زیادی در کاهش میزان موالید در سالیان گذشته نقش داشته است.
آیت الله العظمی سبحانی با تأکید بر این که بیان دستاوردهای نظام در حوزه سلامت و انعکاس آن به افکار عمومی از مصادیق بارز امید افزایی است، تصریح کردند: دستاوردهای بسیاری در سالیان اخیر به برکت نظام اسلامی در حوزه‌های مختلف پزشکی و درمان بیماران به ‌دست‌آمده است که باید به‌ خوبی منعکس شود.
ایشان تأکید کردند: جامعه نیاز به نیروی جوان و کارآمد دارد و مسئولان در این زمینه برنامه‌ریزی داشته باشند. این مرجع تقلید شیعیان با تقدیر از اقدام دولت در حذف اجباری بودن غربالگری جمعیت گفتند: این موضوع علاوه بر سقط فرزندان سالم بسیاری از خانواده‌ها، هزینه‌های گزافی هم روی دست مردم می‌گذاشت.
عامل پایین بودن فرزندآوری
آیت الله العظمی نوری همدانی مشکلات اقتصادی را مهمترین عامل پایین بودن نرخ فرزند آوری مطرح کردند.
ایشان باتجلیل از خدمات و اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت و سلامت جامعه خاطر نشان کردند: در زمان رژیم سابق و اوایل پیروزی انقلاب اسلامی کشور ما با کمبود پزشک و کادر درمانی مواجه بود که با همت و تلاش مسئولان امر امروز شاهد بی نیازی کشور و پرورش نخبگان در رشته های مختلف در این امر هستیم. این مرجع تقلید شیعیان در ادامه با اشاره به اهمیت سلامت و بهداشت فردی و اجتماعی در اسلام با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) خاطر نشان کردند: براساس فرمایش این امام همام، «هر نقطه مسکونی که در آن سه چیز نباشد، کارشان مختل است؛ اول، فقیه عالم به اوضاع زمان و پرهیزگار، دوم، طبیب مورد اعتماد، سوم، مدیر خیرخواه مردم». این سه کادر نقش مهمی در خدمت رسانی به مردم ایفا می کنند.
آیت الله العظمی نوری همدانی ریشه یابی و تحلیل دقیق امور را یکی از مهمترین نیازها برای رفع کمبودها و مشکلات توصیف کردند و اظهار داشتند: برای برنامه ریزی اصولی در کارها و ارائه خدمات به مردم باید نخست
ریشه یابی و تحلیل دقیق از مشکلات و کمبودها را داشت. هر کاری برنامه و نیازهای خاصه خود را دارد که باید در برنامه ریزی ها به این موضوع توجه نمود.
ایشان در ادامه با تجلیل از خدمت رسانی های صورت گرفته، حوزه درمان و سلامت جامعه را امری بسیار مهم دانستند و افزودند: عالیترین ثواب ها نزد خداوند متعال، خدمت رسانی به مردم است و هر کس به اندازه خدمتی که
می رساند از خداوند اجر و مزد می گیرد، از این رو هر قدم و خدمات شما ارزشمند و مورد قبول درگاه خداوند است.
آیت الله العظمی نوری همدانی یکی از نیازهای مهم در جامعه را بیمه همگانی و برخورداری تمامی آحاد مردم ایران از خدمات بیمه بیان کردند و افزودند: باید از نظر برخورداری از امکانات و احقاق حق، تمامی مردم در چشم شما یکسان و برابر باشند و همان گونه که در همسایگی شما از امکانات موجود استفاده می کنند مردم در دور افتاده ترین نقطه سیستان و بلوچستان هم باید از این امکانات برخوردار و تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.
این مرجع تقلید مشکلات اقتصادی را یکی از عوامل مهم در پایین بودن فرزندآوری بیان کردند و یادآور شدند: برای رفع این مشکل باید توجه کرد که اسلام به دنبال اجرای سه چیز در جامعه است: نخست امنیت و اجرای عدالت در جامعه، دوم ریشه کن کردن جهل و نادانی و سوم ایجاد رفاه و از بین بردن فقر . باید از بین بردن فقر و ایجاد رفاه مردم در سرلوحه کارهای شما قرار بگیرد.
ایشان در ادامه با اشاره به نامه حضرت امیر (ع) مسئولیت شغلی را بسیار خطیر دانستند و فرمودند: شغل هر فرد به صورت امانتی بر عهده او است نه وسیله ای برای کسب درآمد و تامین معیشت، از این رو باید امانتدار مردم بود و هر فردی در هر مسئولیتی باید خدمت به مردم را سرلوحه کار خود قرار دهد. باید قدر این ملت عزیز را دانست و به آنها خدمت کرد.

نسخه مناسب چاپ